Witajcie

Cieszę się, że zaglądnęliście do mojego wątku i dziękuję za komentarze.
Ogródek jest działkowy, położony pod lasem. Jak zobaczycie na zdjęciach, które zrobiłam wczoraj po południu, od zachodu mam widok na brzozy właśnie. Pomysł Pawła z posadzeniem drzew celem wygłuszenia hałasu podoba mi się, tym bardziej, że nie będą zabierały słońca sąsiadce (żeby uniknąć konfliktu

), jednak brzozy faktycznie będą po latach zbyt wysokie. Myślę, więc jakie niższe drzewa fajnie by tam pasowały.
Miejsce do wypoczynku i jedzenia chcieliśmy wyznaczyć tam, gdzie najdłużej jest słońce, preferencyjnie po lewej stronie domku. Jedyne, co mnie przed tym powstrzymuje to właśnie głośno grające radio sąsiada. Natomiast miejscem, w którym teraz najczęściej stawiamy stół jest właśnie okolica klonu tyle, że szybko zachodzi tam słońce (taka patowa sytuacja).
Pomkombinuję, naniosę zmiany na plan i podyskutujemy
Tymczasem pokazuję zdjęcia, nie ukrywam, że ze wstydem, po tym co oglądam w innych wątkach.
Widok na zachód, przed domkiem, za płotem las i wspomniane brzozy (świerkowy trup do wyrzucenia, wybaczcie):
Uploaded with
ImageShack.us
Dalej na prawo:
Uploaded with
ImageShack.us
Domek sąsiada do osłonięcia:
Uploaded with
ImageShack.us
Po prawej stronie domku, zaniedbana rabata, w tle prace wykopaliskowe, a na pierwszym planie perszing
Uploaded with
ImageShack.us