Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:05, 22 wrz 2017

Do góry
Kasiu ja juz swoje irysy przycielam 10 cm od ziemi. Na wiosne wyskubie tylko te pozostalosci cm.
Ogród z uśmiechem 11:59, 22 wrz 2017

Do góry
Jola nie doceniasz babskich rąk.
Ptasi gaj 11:58, 22 wrz 2017

Do góry
Na poczatek mozna kupic mozaike chinska najtansza w sklepie z glazura jest na siatce po wycinac co niektore mozaiki i w to wlozyc inna mozaike.
Zatugowac i bedzie gut.
Ptasi gaj 11:51, 22 wrz 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Szklane tessery można kupić już gotowe, pocięte

Na Ursynowie jest taki sklep. Tam mozna wszystko kupic.
Ptasi gaj 11:50, 22 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Jola kobiety duzo moga. Moja reka jak meska. Kto w domu sloiki odkreca tylko ja nikt nie potrafi.

Ptasi gaj 11:49, 22 wrz 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Fajne te mozaiki, cierpliwość, dobre narzędzia i męska ręka są potrzebne. Cięcie jest trochę męczące

Jola kobiety duzo moga. Moja reka jak meska. Kto w domu sloiki odkreca tylko ja nikt nie potrafi.
Ptasi gaj 11:47, 22 wrz 2017

Do góry
Rosa napisał(a)
Katkat z wątku moja bajka robi takie mozaiki i wychodzi jej to całkiem całkiem...

Ewo bylam na watku, widzialam donice z mozaika, ale jeszcze musze przebrnac gaszcz watku sby sie dowiedziec na czym zostala przyklejone stluczki.
Lubię go :) 08:53, 22 wrz 2017

Do góry

To jakieś ciepły kraj. Kaktusy rosną w donicach na balkonie. U nas sąsiad by tego nie zdzierżył.
Napisz gdzie to takie kaktusy. Pewnie Ameryka Południowa ale gdzie.

nie wiem gdzie, bo fotkę znalazłam przypadkiem szukając inspiracji obrazkowo, zachwyciła mnie wielkość doniczki w stosunku do rośliny
Ogród bacowej 06:32, 22 wrz 2017

Do góry
Witam Ewo. Pięknie przedstawiony ogród okiem Ani i Iwony byłam ciekawa co ty zrobisz z tą perowska i tak ładnie ją obeszłaś. Z tej strony widać piękną dolinę. Działka na wzniesieniu. Bardzo ładne ujęcia a na ujęciach pięknie.

Czy te trawy nowo posadzone to Twoje (twój narybek) czy kupowane.
Horta duża i ładna też kupiłam już dwie do posadzenia przed dom, ale będę je trzymała na balkonie, wiosną szybciej odbiją bo u mnie to zimnica wiosna na działce i wszystko opóźnione.
Długo u ciebie ta Limka, ile trzeba czekać na taki wzrost.

Elka, moja działka to góry i doliny. Jak spadnie śnieg to jeżdzimy z tej górki na sankach i na nartach .

Perowskia zostaje na tej rabacie. Duże trawy tak dosadze żeby ją dobrze było widać .

Te nowo posadzone trawy to moje, dokupiłam tylko seslerie i molinie Morhexe.

Limka jak już pisałam ma 7-8 lat.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:42, 21 wrz 2017

Do góry
Jak tylko będziesz miała jakieś problemy czy wątpliwości napisz. Nie ma sprawy pomogę lub naprowadzę.
Też durnotą byłam i dzieki poradnikom jakoś do przodu idę z tym moim ogrodem.
Ptasi gaj 23:37, 21 wrz 2017

Do góry
To fakt troche czasu i przede wszystkim narzędzia. Trzeba mieć dobre cążki(cąszki?) szlifierkę i piłę do cięcia szkliwa. Przede wszystkim chęci.

Ania nie ma sprawy.
Słoneczny Ogród 23:10, 21 wrz 2017

Do góry
Zmieściłam się jeszcze na stóweczce. Szybko leci później gorzej.
Ukojenie 22:56, 21 wrz 2017

Do góry
Z irysami syberyjskimi nie ma problemu z przyjęciem sadź jeszcze w tym roku na stałe miejsce może zakwitną na wiosnę szybko się rozrastają. Zetni to listowie jak posadzisz od ziemi ok. 10 cm. Też sadziłam 2014 r. takie pojedyncze a teraz powiększyły swoją objętość 10-krotnie.

W tym roku bardzo obficie kwitły. Lubia podmokłą glebę. A jakie kupiłaś niebieskie.

Mam jeszcze zółte ale marnie kwitną i chyba je wykopię. Albo może być tak, ze za duża kępa i mało kwitną.

Zoja znowu inny awatar.

a kiedy sie te irysy przycina ?
Ukojenie 22:52, 21 wrz 2017

Do góry
Z irysami syberyjskimi nie ma problemu z przyjęciem sadź jeszcze w tym roku na stałe miejsce może zakwitną na wiosnę szybko się rozrastają. Zetni to listowie jak posadzisz od ziemi ok. 10 cm. Też sadziłam 2014 r. takie pojedyncze a teraz powiększyły swoją objętość 10-krotnie.

W tym roku bardzo obficie kwitły. Lubia podmokłą glebę. A jakie kupiłaś niebieskie.

Mam jeszcze zółte ale marnie kwitną i chyba je wykopię. Albo może być tak, ze za duża kępa i mało kwitną.

Zoja znowu inny awatar.
Ogrodowe kreacje 22:43, 21 wrz 2017

Do góry
Aurelia musisz poczekać też do wiosny jak zaczną nowe wychodzić żurawki bo teraz o tej porze żurawki zmieniaja kolor one jakies ciemne. Trzeba zobaczyć środki jakie są jakieś różowe.

Weszłam na wątek w necie o żurawkach wiesz ile jest odmian - 150.
A po co ci wiedzieć jaka to odmiana. Zurawka to żurawka - jeszcze pójdę do ogrodnika obok zobaczę czy znaja odmiany swoich też maja dużo.
Liliowo i kolorowo:) 22:40, 21 wrz 2017

Do góry
Ja nie mogę. Danusiu te wiewiórki to tylko u Ciebie czy latają wszędzie i u sąsiadów. A jak one u ciebie się znalazły.

A latają sobie jak widze po drzewach po sasiednich drzewach również, ale mają też trase, skacza z sosny na mój parapet i potem po kablu z prądu na inne moje świerki Latają też po trawie, a zimą z salonu mam punkt obserwacyjny jak jedza szyszki, jak znajde zdjecia to pokaze jeszcze raz U mnie blisko są lasy a wokół mnie nie ma domów.

Ogród bacowej 22:15, 21 wrz 2017

Do góry
Witam Ewo. Pięknie przedstawiony ogród okiem Ani i Iwony byłam ciekawa co ty zrobisz z tą perowska i tak ładnie ją obeszłaś. Z tej strony widać piękną dolinę. Działka na wzniesieniu. Bardzo ładne ujęcia a na ujęciach pięknie.

Czy te trawy nowo posadzone to Twoje (twój narybek) czy kupowane.
Horta duża i ładna też kupiłam już dwie do posadzenia przed dom, ale będę je trzymała na balkonie, wiosną szybciej odbiją bo u mnie to zimnica wiosna na działce i wszystko opóźnione.
Długo u ciebie ta Limka, ile trzeba czekać na taki wzrost.
Ogródek Iwony II 22:12, 21 wrz 2017

Do góry
Pięknie zrobione zdjęcia ogrodu "Bacowej". Interesowała mnie ta rabata nowo tworzona z drugiej strony co zrobi z tą perowską.

A teraz odnośnie twojego ogrodu jak długo masz tego trzcinnika krótkowłosego, bo mam trzy od wiosny ale w poczekalni do posadzenia juz mają takie kłosy jak u ciebie ale nie wiem jaki rozstaw zastosować.
Moja codzienność - ogród Oli 21:48, 21 wrz 2017

Do góry
Piękne trawy to jest coś. Pozdrawiam.
Liliowo i kolorowo:) 21:40, 21 wrz 2017

Do góry
Ja nie mogę. Danusiu te wiewiórki to tylko u Ciebie czy latają wszędzie i u sąsiadów. A jak one u ciebie się znalazły.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies