Jak tylko będziesz miała jakieś problemy czy wątpliwości napisz. Nie ma sprawy pomogę lub naprowadzę.
Też durnotą byłam i dzieki poradnikom jakoś do przodu idę z tym moim ogrodem.
Z irysami syberyjskimi nie ma problemu z przyjęciem sadź jeszcze w tym roku na stałe miejsce może zakwitną na wiosnę szybko się rozrastają. Zetni to listowie jak posadzisz od ziemi ok. 10 cm. Też sadziłam 2014 r. takie pojedyncze a teraz powiększyły swoją objętość 10-krotnie.
W tym roku bardzo obficie kwitły. Lubia podmokłą glebę. A jakie kupiłaś niebieskie.
Mam jeszcze zółte ale marnie kwitną i chyba je wykopię. Albo może być tak, ze za duża kępa i mało kwitną.
Aurelia musisz poczekać też do wiosny jak zaczną nowe wychodzić żurawki bo teraz o tej porze żurawki zmieniaja kolor one jakies ciemne. Trzeba zobaczyć środki jakie są jakieś różowe.
Weszłam na wątek w necie o żurawkach wiesz ile jest odmian - 150.
A po co ci wiedzieć jaka to odmiana. Zurawka to żurawka - jeszcze pójdę do ogrodnika obok zobaczę czy znaja odmiany swoich też maja dużo.
A latają sobie jak widze po drzewach po sasiednich drzewach również, ale mają też trase, skacza z sosny na mój parapet i potem po kablu z prądu na inne moje świerki Latają też po trawie, a zimą z salonu mam punkt obserwacyjny jak jedza szyszki, jak znajde zdjecia to pokaze jeszcze raz U mnie blisko są lasy a wokół mnie nie ma domów.
Witam Ewo. Pięknie przedstawiony ogród okiem Ani i Iwony byłam ciekawa co ty zrobisz z tą perowska i tak ładnie ją obeszłaś. Z tej strony widać piękną dolinę. Działka na wzniesieniu. Bardzo ładne ujęcia a na ujęciach pięknie.
Czy te trawy nowo posadzone to Twoje (twój narybek) czy kupowane.
Horta duża i ładna też kupiłam już dwie do posadzenia przed dom, ale będę je trzymała na balkonie, wiosną szybciej odbiją bo u mnie to zimnica wiosna na działce i wszystko opóźnione.
Długo u ciebie ta Limka, ile trzeba czekać na taki wzrost.
Pięknie zrobione zdjęcia ogrodu "Bacowej". Interesowała mnie ta rabata nowo tworzona z drugiej strony co zrobi z tą perowską.
A teraz odnośnie twojego ogrodu jak długo masz tego trzcinnika krótkowłosego, bo mam trzy od wiosny ale w poczekalni do posadzenia juz mają takie kłosy jak u ciebie ale nie wiem jaki rozstaw zastosować.
No nie w nocy i wczoraj trochę popadało,że chodniki trochę były mokre , dzień bez deszczu.Na wieczór mżawka.A dziś w nocy, czy nad ranem powtórka,I dzień z chmurkami.
I znowu pod wieczór mżawka.Jak u was się wypada, tak duzo, to do mnie już tak nie dociera.
Hortensja Bobo to dla mnie jedna z piękniejszych mniejszych hortek .Moja posadzona 2014 .Co roku przycinana.Nie strasznie nisko .Ale nisko.Zbudowała piękny , zwarty krzaczorek. Mierzyłam ja w tym roku.Ma 67 cm. Ja ją polecam
Potem pw, ci odpisze.
Dziękuję ci za wszystko Elu, za tak obszerne wiadomości i tą stronę portalu, Już mam ja otwarta i cześć tych informacji przeczytaną. Później doczytam całość.
Na wątku tez czytałam.Dzięki,Zorbie , jak piszesz.
Eluś , Kochana, wielkie dzięki dobra kobieto za taki instruktarz.
Wiesz , ja kobieta z miasta.Wprawdzie w domu rodzinnym działka była , jak ja była mało i młoda to mnie nie interesowało jeszcze ,( bo takich ogrodów wówczas nie było.Tylko ogródek i Dziaka warzywna )
A jak kupiliśmy już ze 12 lat temu swoja działkę to powoli, wszystko robimy, bo sami wszystko
Wszystko zrobię , jak piszesz.Dzięki wielkie.Wreszcie jakieś sensowe wieści,Buziaczki
Zaglądałam do linku , przesłanego przez Dorotkę.To już faktycznie piękne artystyczne robótki .