Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 11:50, 22 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Jola kobiety duzo moga. Moja reka jak meska. Kto w domu sloiki odkreca tylko ja nikt nie potrafi.

Ptasi gaj 11:49, 22 wrz 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Fajne te mozaiki, cierpliwość, dobre narzędzia i męska ręka są potrzebne. Cięcie jest trochę męczące

Jola kobiety duzo moga. Moja reka jak meska. Kto w domu sloiki odkreca tylko ja nikt nie potrafi.
Ptasi gaj 11:47, 22 wrz 2017

Do góry
Rosa napisał(a)
Katkat z wątku moja bajka robi takie mozaiki i wychodzi jej to całkiem całkiem...

Ewo bylam na watku, widzialam donice z mozaika, ale jeszcze musze przebrnac gaszcz watku sby sie dowiedziec na czym zostala przyklejone stluczki.
Lubię go :) 08:53, 22 wrz 2017

Do góry

To jakieś ciepły kraj. Kaktusy rosną w donicach na balkonie. U nas sąsiad by tego nie zdzierżył.
Napisz gdzie to takie kaktusy. Pewnie Ameryka Południowa ale gdzie.

nie wiem gdzie, bo fotkę znalazłam przypadkiem szukając inspiracji obrazkowo, zachwyciła mnie wielkość doniczki w stosunku do rośliny
Ogród bacowej 06:32, 22 wrz 2017

Do góry
Witam Ewo. Pięknie przedstawiony ogród okiem Ani i Iwony byłam ciekawa co ty zrobisz z tą perowska i tak ładnie ją obeszłaś. Z tej strony widać piękną dolinę. Działka na wzniesieniu. Bardzo ładne ujęcia a na ujęciach pięknie.

Czy te trawy nowo posadzone to Twoje (twój narybek) czy kupowane.
Horta duża i ładna też kupiłam już dwie do posadzenia przed dom, ale będę je trzymała na balkonie, wiosną szybciej odbiją bo u mnie to zimnica wiosna na działce i wszystko opóźnione.
Długo u ciebie ta Limka, ile trzeba czekać na taki wzrost.

Elka, moja działka to góry i doliny. Jak spadnie śnieg to jeżdzimy z tej górki na sankach i na nartach .

Perowskia zostaje na tej rabacie. Duże trawy tak dosadze żeby ją dobrze było widać .

Te nowo posadzone trawy to moje, dokupiłam tylko seslerie i molinie Morhexe.

Limka jak już pisałam ma 7-8 lat.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:42, 21 wrz 2017

Do góry
Jak tylko będziesz miała jakieś problemy czy wątpliwości napisz. Nie ma sprawy pomogę lub naprowadzę.
Też durnotą byłam i dzieki poradnikom jakoś do przodu idę z tym moim ogrodem.
Ptasi gaj 23:37, 21 wrz 2017

Do góry
To fakt troche czasu i przede wszystkim narzędzia. Trzeba mieć dobre cążki(cąszki?) szlifierkę i piłę do cięcia szkliwa. Przede wszystkim chęci.

Ania nie ma sprawy.
Słoneczny Ogród 23:10, 21 wrz 2017

Do góry
Zmieściłam się jeszcze na stóweczce. Szybko leci później gorzej.
Ukojenie 22:56, 21 wrz 2017

Do góry
Z irysami syberyjskimi nie ma problemu z przyjęciem sadź jeszcze w tym roku na stałe miejsce może zakwitną na wiosnę szybko się rozrastają. Zetni to listowie jak posadzisz od ziemi ok. 10 cm. Też sadziłam 2014 r. takie pojedyncze a teraz powiększyły swoją objętość 10-krotnie.

W tym roku bardzo obficie kwitły. Lubia podmokłą glebę. A jakie kupiłaś niebieskie.

Mam jeszcze zółte ale marnie kwitną i chyba je wykopię. Albo może być tak, ze za duża kępa i mało kwitną.

Zoja znowu inny awatar.

a kiedy sie te irysy przycina ?
Ukojenie 22:52, 21 wrz 2017

Do góry
Z irysami syberyjskimi nie ma problemu z przyjęciem sadź jeszcze w tym roku na stałe miejsce może zakwitną na wiosnę szybko się rozrastają. Zetni to listowie jak posadzisz od ziemi ok. 10 cm. Też sadziłam 2014 r. takie pojedyncze a teraz powiększyły swoją objętość 10-krotnie.

W tym roku bardzo obficie kwitły. Lubia podmokłą glebę. A jakie kupiłaś niebieskie.

Mam jeszcze zółte ale marnie kwitną i chyba je wykopię. Albo może być tak, ze za duża kępa i mało kwitną.

Zoja znowu inny awatar.
Ogrodowe kreacje 22:43, 21 wrz 2017

Do góry
Aurelia musisz poczekać też do wiosny jak zaczną nowe wychodzić żurawki bo teraz o tej porze żurawki zmieniaja kolor one jakies ciemne. Trzeba zobaczyć środki jakie są jakieś różowe.

Weszłam na wątek w necie o żurawkach wiesz ile jest odmian - 150.
A po co ci wiedzieć jaka to odmiana. Zurawka to żurawka - jeszcze pójdę do ogrodnika obok zobaczę czy znaja odmiany swoich też maja dużo.
Liliowo i kolorowo:) 22:40, 21 wrz 2017

Do góry
Ja nie mogę. Danusiu te wiewiórki to tylko u Ciebie czy latają wszędzie i u sąsiadów. A jak one u ciebie się znalazły.

A latają sobie jak widze po drzewach po sasiednich drzewach również, ale mają też trase, skacza z sosny na mój parapet i potem po kablu z prądu na inne moje świerki Latają też po trawie, a zimą z salonu mam punkt obserwacyjny jak jedza szyszki, jak znajde zdjecia to pokaze jeszcze raz U mnie blisko są lasy a wokół mnie nie ma domów.

Ogród bacowej 22:15, 21 wrz 2017

Do góry
Witam Ewo. Pięknie przedstawiony ogród okiem Ani i Iwony byłam ciekawa co ty zrobisz z tą perowska i tak ładnie ją obeszłaś. Z tej strony widać piękną dolinę. Działka na wzniesieniu. Bardzo ładne ujęcia a na ujęciach pięknie.

Czy te trawy nowo posadzone to Twoje (twój narybek) czy kupowane.
Horta duża i ładna też kupiłam już dwie do posadzenia przed dom, ale będę je trzymała na balkonie, wiosną szybciej odbiją bo u mnie to zimnica wiosna na działce i wszystko opóźnione.
Długo u ciebie ta Limka, ile trzeba czekać na taki wzrost.
Ogródek Iwony II 22:12, 21 wrz 2017

Do góry
Pięknie zrobione zdjęcia ogrodu "Bacowej". Interesowała mnie ta rabata nowo tworzona z drugiej strony co zrobi z tą perowską.

A teraz odnośnie twojego ogrodu jak długo masz tego trzcinnika krótkowłosego, bo mam trzy od wiosny ale w poczekalni do posadzenia juz mają takie kłosy jak u ciebie ale nie wiem jaki rozstaw zastosować.
Moja codzienność - ogród Oli 21:48, 21 wrz 2017

Do góry
Piękne trawy to jest coś. Pozdrawiam.
Liliowo i kolorowo:) 21:40, 21 wrz 2017

Do góry
Ja nie mogę. Danusiu te wiewiórki to tylko u Ciebie czy latają wszędzie i u sąsiadów. A jak one u ciebie się znalazły.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:30, 21 wrz 2017

Do góry
"Po południu trochę po mżyło" - żeby u nas tak troche po mżyło a tu cholewa leje a nie mży.

Horta "Bobo" to podobno jedna z mniejszych hortek, ale bardzo gęsta tak przynajmniej czytałam muszę poszukać w szkółce. Reszta na pw.

No nie w nocy i wczoraj trochę popadało,że chodniki trochę były mokre , dzień bez deszczu.Na wieczór mżawka.A dziś w nocy, czy nad ranem powtórka,I dzień z chmurkami.
I znowu pod wieczór mżawka.Jak u was się wypada, tak duzo, to do mnie już tak nie dociera.
Hortensja Bobo to dla mnie jedna z piękniejszych mniejszych hortek .Moja posadzona 2014 .Co roku przycinana.Nie strasznie nisko .Ale nisko.Zbudowała piękny , zwarty krzaczorek. Mierzyłam ja w tym roku.Ma 67 cm. Ja ją polecam
Potem pw, ci odpisze.
Zobacz na stronie portalu - Niepodlewam.pl - nawóz gołebi - ph. Bardzo dobry artykuł. Pisze na tablecie i nie moge podac bezposrednio wiec daje takie namiary.
Oprócz tego jeszcze zobacz w moim watku.

Dziękuję ci za wszystko Elu, za tak obszerne wiadomości i tą stronę portalu, Już mam ja otwarta i cześć tych informacji przeczytaną. Później doczytam całość.
Na wątku tez czytałam.Dzięki,Zorbie , jak piszesz.

To dla ciebie - Lilia Żabia- Trójsklepka

Ptasi gaj 20:54, 21 wrz 2017

Do góry
Ptasi jak i kurzy to bardzo mocny nawoz. Moja mama zawsze dawala pod warzywa kurzy nawoz i rosly giganty. Siostra tez teraz daje kurzy i tez ma giganty.

Jezeli chodzi o golebi jest zasobny w azot. Pod krzaki smialo mozesz dawac. Jednak ja w czasie lata podlewalabym gnojowka z golebiego obornika. Wsypac do wiadra 10 l szufelke obornika rozmieszac odstawic na pare godzin i podlewac taka gnojowka to lepiej przyswajalna.

Obornik najlepiej jest rozsypac jesienia przegryzie sie z ziemia i mozna sadzic warzywa korzenne marchew, pietruszka, seler wtedy nie sa pogryzione przez robaki.

Wszystkie krzaki ktore sadzisz mozesz do dolka dac obornik jaki kolwiek golebi to "guano" bardzo dobry. Trzeba tylko uwazac na kwasoluby bo posiada wysokie ph.
Pod warzywa rozsyp teraz i przekop.
Roze juz posadzone dodaj wiosna. Nie boj sie nic sie nie stanie jak bedziesz z rozwaga go sypała. Tylko nie dawaj poď sam pieniek tylko dokoła.

Eluś , Kochana, wielkie dzięki dobra kobieto za taki instruktarz.
Wiesz , ja kobieta z miasta.Wprawdzie w domu rodzinnym działka była , jak ja była mało i młoda to mnie nie interesowało jeszcze ,( bo takich ogrodów wówczas nie było.Tylko ogródek i Dziaka warzywna )
A jak kupiliśmy już ze 12 lat temu swoja działkę to powoli, wszystko robimy, bo sami wszystko
Wszystko zrobię , jak piszesz.Dzięki wielkie.Wreszcie jakieś sensowe wieści,Buziaczki

Zaglądałam do linku , przesłanego przez Dorotkę.To już faktycznie piękne artystyczne robótki .
Róże w naszych ogrodach 20:48, 21 wrz 2017

Do góry
c.d.

Róże w naszych ogrodach 20:40, 21 wrz 2017

Do góry
c.d.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies