Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

SlonecznyOgrod 20:46, 12 paź 2017

Żurawki po lewej stronie pnia a dąbrówka o tym samym zabarwienie po prawej cały rządek.

SlonecznyOgrod 20:56, 12 paź 2017

Skalniak

SlonecznyOgrod 21:00, 12 paź 2017

Funkie jesień poczuły i juz sie kładą. A brunery nadal ładne.

Brunera King'sRansom

Brunnera 'Alexander's Great

Brunera Jack Frost
SlonecznyOgrod 21:07, 12 paź 2017

Wykopałam dalie, nad płotem po nich powstanie nowa rabata długa na ok 4metry z jeżówkami, to są jeżówki wysiane moje 4 sadzonki białe i sadzonka od Gosi nie wiem jaki to kolor będzie. Jeszcze musze dosadzić drugie tyle i jakąś trawkę , może stipę. Ale stipy nie mam

kamcia 21:10, 12 paź 2017

Ja na grzybach się nie znam, M też nie, więc nie zbieramy. Prawdziwki rozpoznaję . Jak byłam na spacerze nawet kilka zebrałam, ale dałam koleżance

Niesamowita metamorfoza skalniaka i to w bardzo krótkim czasie. Lubię takie zdjęcia porównawcze, bo widać ile pracy trzeba było wykonać.
SlonecznyOgrod 21:13, 12 paź 2017

Mam kwiatki z nasion, może ktoś wie jak się ten nazywa?

Może też ktos zna te roślinę, płoży sie, ma malutkie fikuśne kwiatki i czerwone jagódki.

SlonecznyOgrod 21:29, 12 paź 2017

kamcia napisał(a)
Ja na grzybach się nie znam, M też nie, więc nie zbieramy. Prawdziwki rozpoznaję . Jak byłam na spacerze nawet kilka zebrałam, ale dałam koleżance

Niesamowita metamorfoza skalniaka i to w bardzo krótkim czasie. Lubię takie zdjęcia porównawcze, bo widać ile pracy trzeba było wykonać.

No i prawidłowo, jak sie nie znasz to nie zbierasz, nie sztuka nazbierać trujaków.
Ostatnio częstowali mnie grzybami sowami, ale ja ich nie znam aż tak, żeby ryzykowac. Łatwo je pomylic z muchomorami sromotnikowymi. Po co to, po co ryzykować.

Skalniak bardzo się zmienił, prędzej na skarpie były rozłożone luźno kamienie, roślinki skalniakowe ale wszystko zarosło nie do wypielenia, więc wszystko zdarłam.
Łatwiej by było zacząć od zera ale jeszcze musiałam wszystko rozkopać i dopiero wyrównac.
Jeszcze mam takie drugie , które mozna porównac.

Magleska 23:21, 12 paź 2017

Skalniak niesamowicie w krótkim czasie zrobiłaś brawo Ty
Piękne jesienne fotki , uwielbiam tą ferię jesiennych kolorów ,tylko oby słoneczko jak najdłużej było
Te niebieskie astry śliczne .... one wieloletnie są ?
ElzbietaFranka 23:33, 12 paź 2017

Daria z gąskami to trzeba się wykąpać aby piasek zniknął, tak mi ktoś kiedyś doradził.
A teraz oglądam co tam porobiłaś nowego.
ElzbietaFranka 23:51, 12 paź 2017

Daria jak się cieszę, że w ciągu roku tyle fajnego zrobiłaś w ogrodzie.
Dłubiesz, dłubiesz i ładnie ci to wszystko wychodzi.
Wszystko ładne, ale astry najładniejsze, wygląda to u ciebie wszystko tak jakby non stop słońce w m. Koło świeciło. Foty piękne szczególnie marcinki.

Przeglądając ten skalniak piękny był zmieniasz go?
W tym urok tego skalniaka, że tam są kamienie z całego woj. poznańskiego, otoczaki, małe duże, piaskowiec i różnej maści kamienie. Rzeźba tego skalniaka piękna, już cię widze, jak siedzisz i układasz te kamiorki.

Gąski to tylko zielone robię tych szarych nie zbieram.
Już mi grzyby uszami wychodzą w tym roku, mokro to rosną. W przyszłym roku może być sucho i po grzybach.