Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

benia9185 11:05, 12 paź 2017

Masakra skąd Ty masz tyle wody? U mnie tez padało kilka dni ale nie jest najgorzej.z drenażem dobry pomysł ,szkoda tui.U mnie na odwrót mało wody zawsze pod nimi i musze z węża podlewać.Zachwyciła mnie rabata z trawami WOOOOW! czekam na podobny efekt u siebie tylk,ze ja jak zwykle za gęsto posadziłam trawy i wiosną musze juz drugi raz poszerzać rabatę jak tak dalej pójdzie to do sąsiada za płot dojdę A i jeszcze jedno.....zostaje na wysokości jeża
pestka56 12:35, 12 paź 2017

Ela, robi się ciepło, choć wieje
ElzbietaFranka 13:42, 12 paź 2017

pestka56 napisał(a)
Ela, robi się ciepło, choć wieje

Jadę zobaczyć co się dzieje. Zamiast spaceru to przejazd mzk który córka uwielbia.
pestka56 14:00, 12 paź 2017

Jest nadzieja, że wiatr obsuszy ten nadmiar wody u ciebie.
ElzbietaFranka 14:14, 12 paź 2017

pestka56 napisał(a)
Jest nadzieja, że wiatr obsuszy ten nadmiar wody u ciebie.

Popatrz co za paskudna pogoda godz temu wychodziłam z domu słońce a teraz w Piasecznie juz chmury kłębiaste. Na szczęście mimo wiatru jest cieplo a miało być zimno. Ruszam za pół godziny będę obok mnie pełne zadowolenie.
pestka56 15:58, 12 paź 2017

Dobrze, że córa zadowolona.
Tu przed chwilą spadło kilka kropel dzeszczu. W panice zakrywaliśmy stół ogrodowy. Ale ciepło +16
ElzbietaFranka 16:59, 12 paź 2017

pestka56 napisał(a)
Dobrze, że córa zadowolona.
Tu przed chwilą spadło kilka kropel dzeszczu. W panice zakrywaliśmy stół ogrodowy. Ale ciepło +16

Kasiu wody od.... pompuje. Jest cieplo jak weszłam do domu spojrzałam na termometr i zobacz nie patrz na godz bo nie ustawiona

Temp w domu i na dworze zrównania rzadko się spotyka

SlonecznyOgrod 19:54, 12 paź 2017

Hej Ela, widziałam Twoje porównanie . Trawy chyba najszybciej "mężnieją". Nawet jakby porównac wiosnę do jesieni.
A powiedz mi jak praktycznie to wygląda, bo u Ciebie rośnie w żwirku???
ElzbietaFranka 23:26, 12 paź 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Hej Ela, widziałam Twoje porównanie . Trawy chyba najszybciej "mężnieją". Nawet jakby porównac wiosnę do jesieni.
A powiedz mi jak praktycznie to wygląda, bo u Ciebie rośnie w żwirku???

Tak Daria to żwir na "szmacie" ale wykopane dosyć duże miejsca do posadzenia. Tam jak nie ma deszczów ciągłych to jest sucho trzeba nieraz podlewać. U nas ulewa ulewę goni lub pada cały dzień i w nocy to nie trzeba podlewać zreszta już październik to i po co.
benia9185 08:22, 13 paź 2017

Elu o tujach odpisałam u siebie,a co do traw to one pięknie faluja w ogrodach nadając im lekkości ale nikt mi nie powie ,ze to rosliny "bezobsługowe" pracy przy nich wiosną sporo ,a i jesienia podwiązywać trzeba ,bo śmiecą po rabatach.Dla mnie najgorsze dzielenie chyba dużych karp.Ostatnio robiłam to piła motorową mojego starego i mu łańcuch zjechałam nie napiszę jaki był zadowolony ,bo przed 22-gą jest i dzieci moga czytać