Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jeżówkowe-Love 11:13, 10 lip 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Dzisiejsze działania ..zarys rabaty jest (wielka ona) nakopałam się jak głupia..najgorsze jest to przenoszenie gliny i przynoszenie czegoś lepszego ..mieszanie i znowu od nowa ..

Teraz tylko dalsze działania nad poprawą gleby i jupiii można sadzić
to ty robot i torpeda w jednym
Zieleń, drewno i antracyt 11:12, 10 lip 2020

Do góry
Jeżówki w stipie mam i ja

Lawendowa pięknie pachnie, za to heliotropy z wysiewu dużo mniej od tych sklepowych.

I na koniec czerwone maleństwo na różance. Bałam się tej czerwieni, ale jest lekko muśnięta buraczkiem i chyba tu zostanie.

Zieleń, drewno i antracyt 11:05, 10 lip 2020

Do góry
Kilka ujęć po nocnej burzy.
Przy śmietniku ciągle królują róże, już z lekkim różowym rumieńcem. Reszta też jest ładna

Bzyczki szaleją na mokrych kwiatach.

Ostatni bodziszek żałobny, a za nim dębolistna. Kwiaty ma piękne, ale nie daje rady ich udźwignąć.
Szmaragdowy Zakątek 10:40, 10 lip 2020

Do góry
Urodzin nigdy dość, więc teraz kolejne!!! Tym razem na pewno rozpoznacie i jubilatkę i uczestniczki imprezy.
Nasza Margarete kończyła…no ustalmy że 30 lat i tego będziemy się trzymać !!!
Przyjęcie było niesamowite! Pogoda dopisała, goście także, frykasy na stołach, trunki wypełniały kielichy, a relaks na nowej huśtawce rewelacyjny. Jednym słowem śmiech, dobre humory i super zabawa!

A to jeszcze nie koniec imprez w ogrodowiskowym gronie. Kolejne już wkrótce…
Szmaragdowy Zakątek 10:36, 10 lip 2020

Do góry
Teraz po trzecie, czwarte i następne… czyli miliony kolejnych spraw, tych mniejszych, średnich, dużych i całkiem ogromnych też załatwiłam. Nareszcie !!
Na koniec najprzyjemniejsze. Czyli imprezy !
Urodziny mojej teściowej. Nie żeby zaraz jakaś okrągła rocznica, ale po prostu impreza niespodzianka zorganizowana na wolnym powietrzu, w super towarzystwie.
Tort był przepyszny, a balony troszkę odmłodziły solenizantkę .

Szmaragdowy Zakątek 10:35, 10 lip 2020

Do góry
Po drugie.
Tak się złożyło że na koniec czerwca przypadał termin operacji okulistycznych moich rodziców. Oboje w ten sam dzień mieli mieć zabieg. Tak więc żeby nie było za prosto, zawiozłam ich do kliniki …w Czechach.
W związku z tym machałam do Was z Cieszyna Czeskiego !!!

Ok., temat wyjazdów medycznych i rekonwalescencji też ogarnięty.
W samym słońcu 10:30, 10 lip 2020

Do góry
Przyszły roślinki. Jeżówki maleńkie, ale za tą cenę większych się nie spodziewałam. Za rok będą ładne
Rozpoznawanie traw 10:27, 10 lip 2020

Do góry
Ja to jest trawa? Stawiam, że jakaś ostnica. Dużo tego rośnie na ulicznych trawnikach nad morzem.
Czubajkowy Ogród 10:17, 10 lip 2020

Do góry

Ja z ławki raczej nie korzystam, ale powojnik to i owszem

Kolejny dziki zakątek, który czeka na ulepszenia

Mam nadzieję, że nie macie przesytu Jutro kolejna porcja zdjęć, bo mam nadzieję, że pogoda nie pokrzyżuje mi planów wyjazdowych
Czubajkowy Ogród 10:13, 10 lip 2020

Do góry
W tej wierzbie Iwa szpaki (chyba) założyły gniazdko - nie chciałam tam mocno zaglądać, by nie straszyć podczas wysiadywania jajeczek.

Doczekałam się zawiązków pierwszych pomidorków. Rok temu ok. 10 lipca zbierałam już dojrzałe owoce, teraz trzeba będzie na nie jeszcze poczekać, ale fajnie, że są

Sadźca wiosną próbowałam trochę ograniczyć, ale i tak jest kolos

Czubajkowy Ogród 09:58, 10 lip 2020

Do góry
Przetacznikowiec zaczyna Niestety po deszczach rozłożył się na boki - czy Wy go podwiązujecie jakoś u siebie?

Guzikowiec coraz większy, już pączkuje

Czubajkowy Ogród 09:53, 10 lip 2020

Do góry

Ten krzew wygląda moim zdaniem bardzo ciekawie - wiosenne liście zrobiły się bordowe, a młode przyrosty są zieloniutkie

Czubajkowy Ogród 09:49, 10 lip 2020

Do góry
Zaczęły kwitnąć "Amerykany" - kto powiedział, że ziemniaczany kwiatek nie ma w sobie uroku? Eksperymentalna uprawa batata natomiast nie udała się, nawet nie wykiełkował, podejrzewam, że nornice się nim poczęstowały

Zaczynają jeżyć się jeżówki

Czubajkowy Ogród 09:44, 10 lip 2020

Do góry
Uwielbiam takie delikatne, pastelowe barwy

Ale trochę mocnej żółci tu i ówdzie też się przydaje, żeby nie było zbyt słodko

Nieoczywiste niespodzianki w środku krzewu też uwielbiam

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 09:42, 10 lip 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Wiesz ja się nie boje tego zapalenia płuc czy covida czy czegośtam jeszcze. Zarazić się można wszystkim wszędzie, w lokalnej biedronce też. Boję się reakcji państw na to i tego że jest nie do przewidzenia jak sytuacja bedzie się miała za pół roku.

No i takie Dehli... trudno tam utrzymać dystans społeczny...

Palcem po mapie w tym roku chyba tylko, zwłaszcza że urlop w połowie wykorzystany i spędzony na robieniu ogrodu...

A póki co zajęcie na weekend przyjechało buahaha

tak...masz rację...nie wiadomo co inne państwa wymyślą...a do domu daleko

a co co to za robótka?

jak byłam właśnie w tym ogrodzie na Kaszubach to mówiła ta Pani, która tam pracuje, ze w tym roku jest bardzo duża moda i zapotrzebowanie na robienie ogródków, ogrodów , balkonów i kontakt z przyrodą...nie zaobserwowali tego nigdy wcześniej...zresztą sama widzę po sobie, że znacznie więcej czasu spędzamy w ogrodzie...
Czubajkowy Ogród 09:41, 10 lip 2020

Do góry

Pysznogłówka zeszłoroczna nie urosła większa, czyli na brzegu rabaty jest jej dobrze.

Azalia, która nie zakwitła wiosną, teraz postanowiła otworzyć kilka kwiatków.
Niby ogródek pszczółki Majki 09:40, 10 lip 2020

Do góry
Kasia1. Moje arbuzy w tamtym roku miały olbrzymie rozmiary
Czubajkowy Ogród 09:39, 10 lip 2020

Do góry

The Fairy cała w pąkach, ale pokłada się na trawie, chyba powinnam ją przesunąć bardziej wgłąb rabaty.

Migawki z ogródka 09:37, 10 lip 2020

Do góry
Inspektorzy nadzoru

Przy okazji, Iza, te hortki nie są aż tak blisko hochli
Czubajkowy Ogród 09:36, 10 lip 2020

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies