Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 13:40, 13 cze 2020

Do góry
Jestem niepoprawną zakuporoślinoholiczką... Będąc nad jeziorem musiałam zahaczyć o lokalny sobotni targ i kupiłam sporo fajbcyh kwitnących bylinek: jeżówki białe, przetaczniki fioletowe i...zapomnialam co to za trzecia kwitnąca bylinka... Pomożecie, bo nie ma etykiety

To to, co to? Z tego co ego koszmarnego upału totalnie wyleciało mi z głowy a jak kupowałam tak się cieszyłam, ze na tą roślinkę trafiłam...

Funkie - Hosta 13:38, 13 cze 2020

Do góry
Wolverine.
Funkie - Hosta 13:35, 13 cze 2020

Do góry
nn.
Ogród bez reguł 13:34, 13 cze 2020

Do góry
Burza

Funkie - Hosta 13:32, 13 cze 2020

Do góry
Whirlwind.
Funkie - Hosta 13:22, 13 cze 2020

Do góry
Band of Gold.
Funkie - Hosta 13:18, 13 cze 2020

Do góry
Dream Queen.
Funkie - Hosta 13:15, 13 cze 2020

Do góry
Też mam parę młodziutkich host. Minuteman.
W ogródku emerytki 12:48, 13 cze 2020

Do góry
gogo napisał(a)
Lwie paszcze w kilku odsłonach

Oj Greażynko ,
i Ja się pytań ,
co to za nasionka giganty ,
ze takie piękne okazy z lwi paszcz urosły
a może to " dobra ręka " siejącego ?
Motylogród 12:45, 13 cze 2020

Do góry
Mariposa napisał(a)
Przy okazji, chyba Madzia-Zakręcona gdzieś pytała o Caradonnę - to jest siewka

tej ubiegłorocznej sadzonki. Wydaje mi się, że bardzo podobna

Elu ,

jaka ładna szałwia omszała
i to ze siewki ,
super
Ptasi gaj 12:44, 13 cze 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
To już koniec fot

Elu ,
cudne te rybki ,
i te linie wodne czy grzebienie ,
nie wiem jak się na nie mówi ,
ale jak zakwitną ,
na pewno efekt powalający ,
koniecznie daj fotki
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:31, 13 cze 2020

Do góry
właśnie tak

zbyt mocno śmigała

dla złagodzenia szoku
Rhapsody in Blue

Przerabianie ogródka pod swój gust 12:27, 13 cze 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Takie cudo widzialam podczas ostatniej wedrowki

Kasiu bardzo ładny a jaki gęsty. Czy on w cieniu rośnie w tym miejscu.
Mam też bez ale ma tyle mszycy, że mi się go odechciewa. Będę go chciała przesadzic. Ja mojego ciekami w zeszłym roku. Jeszcze mam innego ten też ładny wyprostowane pionowe pędy.
Jak zakwitnie to dam znać.

Pozdrawiam
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:20, 13 cze 2020

Do góry
Witam, sporo tu miłośników róż i potrzebuję porady, która róża pienna Graham Thomas czy The Pilgrim poradzi sobie lepiej w półcieniu. Wschodnia ściana budynku, jest dobrze oświetlona do 11, później panuje tam półcień. Blisko płotu z cegły, więc i ph w okolicach 8. Chciałabym posadzić w miejscu malin (są za żurawkami), może wraz z bluszczem puszczonym na płot żeby zakryć nieestetyczny budynek sąsiada? Ale czy bluszcz tego miejsca nie zdominuje Najbliżej kadru wcześniej są hortensje vanilki.
Ogród do odnowy 12:19, 13 cze 2020

Do góry

Dwie perfumowane azalie, ale która jest która?

Chanel i Soir de Paris

Gosiu witam

Kopę lat nie zaglądałam do ciebie a tak blisko mamy.
Panorama ogrodu zachwycająca. Przenośna ławeczka wiklinowa też by mi się taka przydała. Już przeorganizował as ogród? Widzę, że też masz ciemny beż u mnie cały we mszycy. Jesienią go muszę przesadzić w inne miejsce bo te mszyce mnie wykończą.

Jeżeli chodzi o te azalie pachnące mam 3 sztuki kupowałam je u Zamojskich przepięknie zawsze każdego roku kwitły w tym roku tragedia po jednym, dwa kwiatki na krzaku. Trzeba też przesadzić.

W tym roku te deszcze w naszym rejonie nie dały możliwości różaneczników do pięknego rozkwitu za mokro. U mnie azalie zawsze długo kwitły teraz już wytrzepane przez deszcz.

Idę zaraz popracować muszę ściąć kocimiętkę bardzo wyrosła i po ostatniej burzy położyła się na inne kwiaty więc trzeba wyciąć odbije i jeszcze raz zakwitnie.

Pozdrawiam
Ogród Basi 12:06, 13 cze 2020

Do góry
epiwonia napisał(a)
Witam. Basiu, śledzę Twój wątek i jednocześnie ogródek, lubię taką mnogość roślin. Mam też pytanie, co to za iglak taki fajny, wąski na tych zdjęciach? To jakiś świerk, choina, czy jeszcze coś innego? Jest tak wąsko przycięty, czy ma taki naturalny pokrój? Szybko rośnie, czy raczej wolno? Potrzebuję iglaków, ale mam już ciasno.

Ewo, to świerk serbski. Mam go już 3 rok. 1 raz go przycięłam po bokach i taki wąski jest. Chyba rośnie dosyć szybko. Podobno to najszybciej rosnący świerk ze wszystkich świerków.
Pozdrowienia.
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 11:53, 13 cze 2020

Do góry
zawitka napisał(a)
Agatko------to ekstra roslina nie kłopotliwa aby miała trochę wody i lekko kwaśna ziemię to ładnie rosnie .

Izaka ----- u mnie tak było jak mą.z kosił zawsze coś urąbał.azalka odrosnie .mam w tym roku jedną taką różowa przejechaną kołem samochodu odłamałam co odpadła resztę podwiązałam i tez zakwitła.

Aniu ----- w tym roku nic nie dawałam ciutkę tylko pod korzenie nawozu do kwaśnych bo przesadzałam ale to pojedyńcze kuleczki i woda .

Haniu ----- one ukorzeniają się dobrze ja mam juz sadzonki .Spróbuj.

Zawitka co ty piszesz, że wsadzasz odlamana gałązkę do ziemi i się przyjmuje/odrasta? Chętnie bym też tak zrobiła
Chce nawet dzisiaj przychylić gałązkę do ziemi aby się ukorzeniła.

Piękne derenie. Ale już się nie poddaje zakupom żadnym krzaków Mam ich dużo potem mam cięcia od groma. Kupując niektóre krzaki za bardzo się przejechałam przereklamowane. Np kupiłam bzy dzikie o ciemnych liściach. Rosną duże, ale szału nie ma. Mają tyle mszyc że czarne łodygi więcej niż róże.

Pozdrawiam
Rozpoznawanie odmian róż 11:52, 13 cze 2020

Do góry
Proszę o pomoc w ustaleniu odmiany tej róży. Zakupiłam ją 2 lata temu, późną jesienią, bez nazwy. Przycięta była na ok. 10 cm. W ubiegłym roku posadzona była na rabacie, pachnie i kwitła z małymi przerwami prawie cały sezon. Wypuściła 3 długie baty więc uznałam, że róża pnąca i przesadziłam ją w tym roku pod płot i prowadzę jak pnącą, chociaż myślę, że to może być błąd. Jest wyjątkowo zdrowa. W tym roku większość róż mi choruje, a ta mimo przesadzania i pozostawienia ubiegłorocznych liści jest zdrowa.

Ogród Basi 11:28, 13 cze 2020

Do góry
Witam. Basiu, śledzę Twój wątek i jednocześnie ogródek, lubię taką mnogość roślin. Mam też pytanie, co to za iglak taki fajny, wąski na tych zdjęciach? To jakiś świerk, choina, czy jeszcze coś innego? Jest tak wąsko przycięty, czy ma taki naturalny pokrój? Szybko rośnie, czy raczej wolno? Potrzebuję iglaków, ale mam już ciasno.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies