Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Początki w Kruklandii 12:09, 13 wrz 2012

Do góry
Kolor jest git! I szybko rosną! Nie dołuj się, to tylko moje zdanie, może nie powinnam pisać... ale ciut drogo za nierozkrzewioną sadzonkę (moim zdaniem. Kurczę Tess serio? Moje się rozkrzewiły, ale nie rozsadzałam bo ciągle mi się wydaje że nie ma z czego
kolor jest git!! Sadź i czekaj do wiosny

pozdrawiam!!
Początki w Kruklandii 12:02, 13 wrz 2012

Do góry
I nie są za blade
Ale coś z tyłu za nimi chyba posadzisz jeszcze?
Początki w Kruklandii 12:00, 13 wrz 2012

Do góry
Wcale nie są małe, nie dołuj się
Teraz to już nic nie dziel wsadzaj, żeby się dobrze ukorzeniły przed zimą.
Nie wiem, jak się szybko krzewi Lime, ale ja kupiłam wiosną citronelki. Małe były całkiem. I po 10 zł płaciłam. Z pięciu sztuk dochowąłam się przez lato nowych 25! Wystarczyło mi na całą rabatę przedogródkową

Więc sadź, niech rosną, a w przyszłym roku z własnego chowu będziesz miała do dosadzenia tam, gdzie teraz jest za mało
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:58, 13 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Kilka inspiracji jak ukryć tulipany
Za rodgersją
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=192242
W piwoniach
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=193078
W obwódce bukszpanowej (tak sadziłam)
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=328916

Będę jeszcze sadzić za bergenią i pięciornikami, zatem na II planie. Muszę jeszze sprawdzić jak szybko ruszają trawy, czy za miskantami to dobry pomysł???

Marzenko, super inspiracje!
Dziękuję

Noooooo, boooskie!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:53, 13 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Kilka inspiracji jak ukryć tulipany
Za rodgersją
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=192242
W piwoniach
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=193078
W obwódce bukszpanowej (tak sadziłam)
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=328916

Będę jeszcze sadzić za bergenią i pięciornikami, zatem na II planie. Muszę jeszze sprawdzić jak szybko ruszają trawy, czy za miskantami to dobry pomysł???

Marzenko, super inspiracje!
Dziękuję
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 11:51, 13 wrz 2012

Do góry
Dorka napisał(a)
A swoją drogą to szkoda, że nie zdecydowałaś się na agroturystykę bo mielibyśmy gdzie jeździć

Dobrze, że się nie zdecydowaliśmy: tam sezon krótki (po 15 sierpnia prawie nikogo już nie ma, bo zimno), to raczej utrzymać się z tego by nie dało
A i Polacy wolą do ciepłych krajów jeździć, nad basenem się wylegiwać, niż rodzime krajobrazy podziwiać
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 11:45, 13 wrz 2012

Do góry
Witaj Monisiu tak zawsze mówiłam do mojej córki nie ważne kiedy, ważne, że w ogóle jesteś i bardzo się z tego cieszę widziałam, widziałam !!! faktycznie mamy bardzo podobne rabaty ! no ale mi trochę więcej czasu zajmie zanim poznam cały Twój ogród więc proszę o cierpliwość
Jeśli chodzi o świerki to powiem Ci, że do tej pory było super ale od 2 lat ciągle atakują je mszyce zielone i niestety toczę walkę o uratowanie świerków ponieważ od środka kilka z nich jest już pustych, nie wyobrażam sobie, żeby któryś mi wypadł
Dziękuje Ci za pochwałę córek, a mój pomocnik właśnie merda do Ciebie ogonkiem Motor............. super sprawa jeśli komuś taka forma podróżowania odpowiada ale jeśli nie spróbujesz to nie będziesz wiedziała czy jest to dla Ciebie czy nie motocykliści to społeczność, zupełnie inna niż kierowcy samochodów, samo podróżowanie motorem to już jest przygoda a nie dojazd z punktu A do B. Mogę dużo o tym mówić ponieważ to takie ekscytujące do kładnie tak jak TESS mówi o zwiedzaniu Spróbuj i wyrób sobie opinię
Początki w Kruklandii 11:16, 13 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Justyna, za gęsto ustawiłaś Lime Marmalade
Żurawki co jakieś 20-30 cm się sadzi. Tu chyba tyle nie masz.

Do zdjęcia je tylko ustawiłam...żeby wszystkie objąć

Ale dobrze wiedzieć...bo ja sadziłam gęściej...do tej pory

Dzięki
Początki w Kruklandii 11:12, 13 wrz 2012

Do góry
Justyna, za gęsto ustawiłaś Lime Marmalade
Żurawki co jakieś 20-30 cm się sadzi. Tu chyba tyle nie masz.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:06, 13 wrz 2012

Do góry
Info o szyszkach jakoś wcześniej przegapiłam
Czy one jakoś działają też na ślimaki?

Karolka, buziaki
Dla odmiany czas na zmiany... 11:05, 13 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Ale jak wyrzuci rudego to bedzie miala wielką dziurę...tak mi się wydaje I bedzie musiala te dwa szmaragdy i tak przesunąć...więc koło furtki jeszcze jednego wciśnie

Beatko zmierz najpierw od szopy do furtki i pomyślimy

Wielką? chyba nie Jak zmierzy, będzie wiadomo

Zastanawiające, jak cztery kobiety w sprawie jednej potencjalnej dziury cztery strony w godzinę natrzaskały)))))))
I do żadnych wniosków nie doszły)))))))))))))))))

Dziura będzie niewątpliwie, ale aż nie taka wielka, wieczorem zmierzę to zapodam

Zastanawiające, jak cztery kobiety w sprawie jednej potencjalnej dziury cztery strony w godzinę natrzaskały)))))))

a co , my też możemy o dziurach pogadać
Dla odmiany czas na zmiany... 11:03, 13 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Ale jak wyrzuci rudego to bedzie miala wielką dziurę...tak mi się wydaje I bedzie musiala te dwa szmaragdy i tak przesunąć...więc koło furtki jeszcze jednego wciśnie

hahaha

Wniosek taki, że i tak najpierw musi zmierzyć, a później będzimey myślały od nowa!
W Gąszczu u Tess 11:02, 13 wrz 2012

Do góry
Karola, co ja będę pisać, pokażę

Pozdrówka
W Gąszczu u Tess 11:01, 13 wrz 2012

Do góry
Ja też się nie przepracuję zimno i pada pozdrawiam Tess
Dla odmiany czas na zmiany... 11:00, 13 wrz 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Dla odmiany czas na zmiany... 10:58, 13 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
To nie musi być pastella
Pooglądaj sobie róże w rosarium albo gdzie indziej, u ludzi popatrz (Ani Monteverde, MarkaW, Ani ADS lub u innych, których nie pamietam teraz ) i wybierz, co Tobie się podoba
Pomyśł, jakie kolory chcesz mieć na rabacie, dalej już pójdzie

Teresko, wiem, że Pastella nie musi być, ale ładna jest

rabata to raczej w kolorach różu , fioletu i traw sie zapowiada,

coś mi zdecydowania brak, wkurza mnie to, zbyt wiele mi sie podoba

idę pooglądać u innych
Ogródek Goniak 10:56, 13 wrz 2012

Do góry
Gosiu, nie pamiętam, czy sięjuż kiedyś tu witałam (bo zaglądam tuczęsto, u Ciebie zalety bylinowych powojników poznałam), ale teraz muszę, po prostu muszę napisać komentarz

Wiata wymiata!
Rewelacja!
Gratuluję koncepcji i wykonania

Aż Ci zazdroszczę (tak pozytywnie)

Miłego dnia
Dla odmiany czas na zmiany... 10:55, 13 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Albo wywal rudzielca, dokup dwie tuje i rozmieść je od nowa. od furtki w stronę szopy, a odstępy zrób co 65-70 i będzie git

O, to jest to! Ale najpierw zmierz, ile tam jest długości. Bo mnie nijak nie wychodzi, że przy furtce jest miejsce na jeszcze jedną.
Ja mam szmaragda, co ma ze dwadzieścia lat. Miał w obwodzie na dole, jakieś 1,5 metra, jak nie więcej.

Dla odmiany czas na zmiany... 10:48, 13 wrz 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Albo wywal rudzielca, dokup dwie tuje i rozmieść je od nowa. od furtki w stronę szopy, a odstępy zrób co 65-70 i będzie git

O, to jest to! Ale najpierw zmierz, ile tam jest długości. Bo mnie nijak nie wychodzi, że przy furtce jest miejsce na jeszcze jedną.
Ja mam szmaragda, co ma ze dwadzieścia lat. Miał w obwodzie na dole, jakieś 1,5 metra, jak nie więcej.
Dla odmiany czas na zmiany... 10:45, 13 wrz 2012

Do góry
To nie musi być pastella
Pooglądaj sobie róże w rosarium albo gdzie indziej, u ludzi popatrz (Ani Monteverde, MarkaW, Ani ADS lub u innych, których nie pamietam teraz ) i wybierz, co Tobie się podoba
Pomyśł, jakie kolory chcesz mieć na rabacie, dalej już pójdzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies