Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony chaos u Dawida

Zielony chaos u Dawida

Tess 16:38, 13 wrz 2012

Gratuluję nagrody
Jeżówka cudna, ogród pięknieje z miesiąca na miesiąc

Zachwyciły mnie te dożynkowe wieńce
popcorn 18:20, 13 wrz 2012

Ładna ta jeżóweczka, takiej jeszcze nie mam. Pozdrawiam!!
monteverde 18:29, 13 wrz 2012

Dawid gratuluję nagrody jeżóweczki te mam i ładnie mi rosną, a co do katalogu róż, mogliby już uaktualnić, bo ten jest już stary mam go chyba 3 rok no i dzięki Ani R., mam katalog ogólny zdobądź odmianę jeżówki Cheyenne Spirit ciekawa odmiana i nagradzana
Tess 20:40, 13 wrz 2012

Dawidzie, przesyłka dotarła

Serdecznie dziękuję

Tylko jak ją do czasu posadzenia (jutra albo pojutrza) przetrzymać?

tengel27 09:47, 14 wrz 2012

Tess napisał(a)
Dawidzie, przesyłka dotarła

Serdecznie dziękuję

Tylko jak ją do czasu posadzenia (jutra albo pojutrza) przetrzymać?

W wiadrze z wodą Super, że już doszła
Tess 09:51, 14 wrz 2012

Tak zrobiłam

I po napisaniu posta wczorajszego dopatrzyłam, że i tę osokę aleosowatą (tak to się nazywa?) dołożyłeś. Super.

Jeszcze raz dziękuję
tengel27 09:54, 14 wrz 2012

iza_1611 napisał(a)
Witam,

jestem u Ciebie po raz pierwszy i muszę to napisać, że masz fantastyczne rośliny - nie wiem jak Ty to robisz,,że rosną i kwitną tak pięknie...

A druga rzecz, która mnie zszokowała to Twoja wiedza na temat roślin i ich nazw. Jesteś po jakiejś szkole ogrodniczej? bo ja ledwo pamiętam polskie nazwy...
Chyba musisz kochać rośliny, skoro tak dobrze je kojarzysz

Pozdrawiam i będę wpadać na oglądanie Twoich fotek

Witaj u mnie Izo Co do wykształcenia to mam tak bardzo tradycyjnie - Marketing i Zarządzanie. Tak wyszło i tak zostało. Co prawda chciałbym jeszcze się pouczyć i to w jakimś bardziej przyjemnym dla mnie kierunku, ale to nie przy obecnej pensji. Może jak mi się uda znaleźć lepszą pracę.. ale na razie zostają mi tylko poszukiwania
Nazwy staram się znać, przynajmniej tych roślin które mam u siebie. Łacińskie nazwy zacząłem zapamiętywać gdy zainteresowały mnie kaktusy - ich polskie nazwy to tragedia.

zuza12 12:21, 14 wrz 2012

Witaj Dawidzie.
Juz spacerowałam po Twoim ogrodzie wczesniej, ale nie zostawiłam śladów swojej bytności, byłam takim cichym obserwatorem. Nie możesz mówić o swoim ogrodzie, że jest w nim chaos. Juz lepiej bedzie brzmiało kontrolowany chaos. Mnie sie on podoba. Widać, że lubisz swój ogród i wkładasz w niego dużo pracy i rośliny Ci sie odwdzięczają. Ja równiez jestem często ograniczona finansowo w swoich pomysłach, ale dzieki temu cały cas moge coś w nim robić. Mam takich znajomych którzy wynajęli firme ogrodniczą do założenia ogrodu i teraz nawet nie potrafia korzystac z tego ogrodu. Po co ludziom dom i ogród, jak ich tam nigdy nie ma? Chyba to nie jest normalne. Dla nas ogród jest częścią naszego życia i sprawia nam ogromną radość. Tak jak ty, własnymi rękoma układaliśmy kamienie na skalniaku. Oczywiście ból rak był potem straszny, ale jak satysfakcja.
Tak trzymaj.

Zajrzyj do wątka "spotkania" Zapraszamy
mira 23:10, 14 wrz 2012

Witaj!

nagroda cieszy super na zimowe dni
w ogrodzie Ci pięknieje

pozdrawiam
tengel27 09:40, 16 wrz 2012

Dzięki za odwiedziny. Przyznaję się, że ostatnio w ogrodzie robię niewiele, ale siedzę przy rękodziele. Ale z ostatnich zabaw z aparatem wrzucam fotki znad oczka...

... i kwitnącą 'Rose Gaujard'