Dzień Dobry. Te śliwy wiśniowe do projektu opisywanej rabaty to na jakiej wysokości maja być szczepione żeby ładnie wyglądały? I czy śliwa Pisardii też może być czy raczej nigra?
pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedź widać że to miejsce jest dla nich stworzone. Na wiosnę chce przesadzić rh wszystkie w jedno miejsce. Łatwiej pielęgnować i dbać o pH gleby jak sa obok siebie. A jak zakwaszasz glebę wokół nich?
Pozdrawiam
Ja mam dwie pary spodni, krzesełko z poduszką i sadzę w ziemię kupną, z worków.
Idzie najszybciej do donic.
Też mam jeszcze jedno pudło, dziś przyszło. Reszta zadołowana w całości.
A ja nawet wiem dlaczego Danus, ciesze sie listopadem, wiatrem hulajacym w kominie i za kolnierzem, zupa gulgajaca w garnku, i...Mysla ze juz niedlugo pierwszy krokus usmiechnie sie do slonka
I to jest dobre pytanie za 100 zł, jaki masz wertykulator?? pokaż zdjęcie lub jego regulację wysokości. Każdy zapewne da się ustawić na odpowiednią wysokość.
Każdy wertykulator ma stopnie do ustawiania. Jak je ustawić, najpierw na najwyższy, spróbować wertykulować, potem niżej, spróbować, aż do osiągnięcia prawidłowego stopnia weretykulacji.
Wysokość ustawienia zależy od stanu trawnika, czy dużo filcu, czy rzadki trawnik. Na to pytanie nie da się odpowiedzieć jednoznacznie
Za mało, nawet nie ukucniesz, niewygodnie do pielenia, co najmniej 60 cm.
Postaw dwie deski co 60 cm kontrolnie i spróbuj coś robić, wtedy ustalisz optymalną szerokość dla siebie. Zależy czy jesteś drobną kobietą czy wysoką i większych "gabarytów" jak ja. Dla mnie za mało 60 cm.
Rośnie tutaj od początku, to grupa różaneczników posadzonych blisko siebie, w zaciszu ogrodowym w półcieniu. One uwielbiają takie warunki, w dodatku w pobliżu jest woda.
Cięłam go dość mocno po przekwitnięciu, ale teraz zaprzestałam i jest już za duży. Włazi w połowę stawu. Podlewam, ma nawadnianie, pozostałe rzeczy - nic nie robię, wyłamuję jedynie przekwitnięte kwiatostany. Ma ziemię kwaśną, nie jest zalewany.
Przepiękne ozdoby ogrodowe, anioł niesamowity. Muszę powoli zacząć się rozglądać za takimi rzeczami, choć na razie chyba za młody i za pusty mam ogród na takie rarytasy.
Rododendron to okaz jakich mało, jak o niego dbasz?