Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 16:40, 19 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Prześlicznie Danusiu
Powiedz Kochana czy trawy ice dance też na zimę wiązać czy nie bo one mi zawsze po zimie beznadziejnie wyglądają bo podmarzają im liście, no i tak się zastanawiam
A w ogóle to zmieniam pod wpływem Twojego artykułu o domkach narzędziowych naszą wygódkę w coś ładniejszego niż teraz jest

Zimozielonych turzyc się nie wiąże, a wiosną ucina jedynie podmarznięte końcówki

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:42, 19 lis 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Kocham anioły (oczywiście raczej nie z masowej produkcji), ten Twój jest przepiękny i stoi na przecudnej urody stoliczku. Danusiu, czy w tych zjawiskowych donicach obok anioła to kuliste bukszpany/ostrokrzewy, czy coś innego?

Ps
Porządeczek w ogrodzie do pozazdroszczenia, robiłaś wertykulację trawnika, czy tak pięknie wygrabiony?
Dziękuję za cenną radę w sprawie okrywania

Ten anioł otrzymałam od Przyjaciółki (też Agnieszki) i ma dla mnie duże znaczenie. Stoliczek stary, żeliwny, pasuje do anioła

W donicach oczywiście - bukszpany

Instagram Ogrodowiska
gosika67 16:50, 19 lis 2017

Dziękuje za porady, ozdoby i biżuteria przepiękna.
Rumianka 19:56, 19 lis 2017

Oczy napasłam, bo tu zawsze pięknie...a tylko kolorki traw zdradzają, że to jesień...Pozdrawiam...
violka171 19:59, 19 lis 2017

Gardenarium napisał(a)
Vila, wyciągam z gruntu ze wszystkim. W art. jest opisane i są zdjęcia. https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/518-ogrod-kwiatowy-z-cebulek

Gosia- posadzić do donicy i ładnie ozdobić. Dodać ciemierniki albo wstążki.

Magnolia- okrywac gdy temp. ustabilizuje się na minusie -5 co najmniej.

bardzo sprytne ,dziękuję
Margarete 20:42, 19 lis 2017

O nowy "mieszkaniec" ogrodu
sylwia_slomc... 21:14, 19 lis 2017

Gardenarium napisał(a)

Zimozielonych turzyc się nie wiąże, a wiosną ucina jedynie podmarznięte końcówki

Dzięki
eVka 21:31, 19 lis 2017

Gardenarium napisał(a)

Przepiękne ozdoby ogrodowe, anioł niesamowity. Muszę powoli zacząć się rozglądać za takimi rzeczami, choć na razie chyba za młody i za pusty mam ogród na takie rarytasy.
Rododendron to okaz jakich mało, jak o niego dbasz?
Sylvana 06:59, 20 lis 2017

Piękny jesienny ogród, trawy teraz królują, a ozdoby do pozazdroszczenia.

Danusiu - mam pytanie.
Od tego roku jestem posiadaczką różyczki i czytałam gdzieś, że sypiesz pod swoje aby lepiej zimę przetrwały - siarczan potasu.
Nie jestem pewna dawki, albo źle zapamiętałam....2/3 szklanki pod krzaczek?
Gdzieś, ktoś pisał, że rh podlewać tym samym 1 łyżka na litr wody.
Więc trochę zgłupiałam, a nie chcę biedaczki spalić, bo na razie mam jedną...jak chów się powiedzie...to kto wie czy więcej nie będzie....
A i czy rozpuścić i podlać czy zmieszać z ziemią i podsypać?

Buźki zostawiam
Gardenarium 07:58, 20 lis 2017

effka napisał(a)

Rododendron to okaz jakich mało, jak o niego dbasz?

Rośnie tutaj od początku, to grupa różaneczników posadzonych blisko siebie, w zaciszu ogrodowym w półcieniu. One uwielbiają takie warunki, w dodatku w pobliżu jest woda.

Cięłam go dość mocno po przekwitnięciu, ale teraz zaprzestałam i jest już za duży. Włazi w połowę stawu. Podlewam, ma nawadnianie, pozostałe rzeczy - nic nie robię, wyłamuję jedynie przekwitnięte kwiatostany. Ma ziemię kwaśną, nie jest zalewany.

Na opuchlaki stosuję Larvanem.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies