Myślisz? Jak są małe to tak wydaje się dobrze...ale przecież mogę jutro je poprawić ....chciałam zrobić taką obwódkę, to za gęsto?
Nic mi dzisiaj nie wychodzi.... Masakra...
Anitko , przepraszam że znowu się wtrącam,wydaje mi się że za gęsto rozstawiłaś lawendy- co ok 45, a minimum co 40 cm. Po przycięciu będą z nich ładne kulki jak nie przerosną się nawzajem.
Magnolia zostaje z całym dobrodziejstwem pod nią, do bukszpanów dojdą żurawki z jednego placka, więc powinno byc dobrze
tu gdzie 3 placki jest duża rabata za ławką, w tym sezonie dopiero pokaże swoją urodę, jest bardzo duża
będzie tak, jak tu
tych róż tylko w tym miejscu 1/3 zostawię, reszta z powodu prostowania pójdzie , gdzie indziej
i chodzi ci o te 2 placki pod drzewami, co ci się nie podobają? mam takie same nasadzenia, powtarzalność, bo pod glicynią likwiduję, ze względów praktycznych, ale te Danusia radziła mi zostawić
Ale bedzie pieknie, a te clematisy - super ! Anitko szałwia tez fajna , widziałas jaka ma Ania z zielonego wzgórza ?
Tu jest : https://www.ogrodowisko.pl/watek/667-ania-z-zielonego-wzgorza?page=44
Tylko zeby trafic na taka własnie odmiane, może to jest ta co Finka i magnolia polecają... bo ja kupiłam NN w ubiegłym roku pod hala sportową w Łodzi na kiermaszu
anulu wiem juz próbowałem odejść ale i tak zagladalem do was nie rejestrując sie dla tego mysle nad takim rozwiązaniem jak magnolia lub Gabrysia które nie maja swojego wątku a sa jeszcze jest czas zobaczę kocham was bardzo bardzo
będzie rosła Twoja lawenda, pewnie.
U mnie rosnie juz 2 lata w ilości 140 szt i jest bardzo ładna.
Moja kupowana w Auchan, ale taka sama.
Jeszcze pomyślałam że na przód rabatki z różami i clematisami mogłabyś posadzić zawilec wielkokwiatowy ( zakwitnie wiosną) i szałwię, ale odmianę Deep Blue Sensation. Finką ja polecała ja też już mam - jest niska, nie wykłada się, kwitnie długo, a ścięta migiem się zbiera.
Zamiast zawilców mogą być przywrotniki.
Wyślesz mi namiar na sklepy różane internetowe?
Chodzi za mną różyczka do donicy- niska miniatura albo okrywowa, zdrowa.
Aniu zwykle wiosna w trakcie pekania pąków liści pryskam rosliny miedzianem lub topsinem lub czymkolwiek innym co masz pod ręką na grzyba. Dodatkowo rosliny, które były porazone po ubieglorocznych ulewach bakteryjną plamistością podleje previkurem (magnolia susan, powojniki, hortensja incrediball )
Zakwitła w tamtym roku 3 kwiatkami, takie jak na zdjęciu, ale już nie reklamowałam miałam co innego na głowie i rośnie w tym roku ma pąki to zrobię zdjęcia
Moja magnolia też rośnie w trawniku Szkoda ja przesadzać , może nie przeżyć.. coś wymyślicie..
A czerwony maczek dla Ciebie rośnie Żyje i ma sie dobrze.. nie wiem czy teraz go nie wykopać i nie kopsnać do Ciebie.. bo styl flamenco..to Ciebie pasuje
Aniu, wpadłam przez przypadek na twoja historię z czerwona magnolią Galaxy, a potem wyczytałaś z plakietki, że ci przysłali omyłkowo /czy była reklamacja/ Magnolkę Satisfaction, jestem ciekawa czy ta magnolia w końcu Ci zawkitła i jak ze sprawdzalnością odmiany u niej i czy Ci rośnie
Pozdrawiam, właśnie kupiłam 3 patyki z przepięknej urody etykietkami w atrakcyjnej cenie, między innymi M. Satisfaction i ciekawi mnie jak się mają kwiaty na żywo do tych prezentowanych na etykiecie na zdjęciu
Magnolia jest różowa ,w zeszłym roku nie zakwitła ,w tym będzie miała sporo kwiatków
Kupiłam oczywiście jako NN,ale postaram się ją zidentyfikować ,tzn nie ja tylko Wy
Madziu uśmiechnij się do Gabi to kochane dziecko kupi Ci jak będą