Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:27, 20 mar 2014

Do góry
Kondzio, boś ty rychlik.. a ja jak wiatr zawieje.

Pigwowce prawie kwitną... klon zakwitł, ale nie sfociłam..

Magnolia ....

Szachownica dla Anety..

Ogródek Anity 19:28, 20 mar 2014

Do góry
magnolia napisał(a)

coś Ty, wychodzi. Będzie ślicznie.
zerknij co ile masz cm, rozsuń do 40 jak na obwódkę

Jutro poprawię
W końcu po to ma sie" psiapsiółki " z Ogrodowiska , żeby doradziły....
A szałwię co ile? Też 40 cm?
Ogródek Anity 19:20, 20 mar 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)

Myślisz? Jak są małe to tak wydaje się dobrze...ale przecież mogę jutro je poprawić ....chciałam zrobić taką obwódkę, to za gęsto?
Nic mi dzisiaj nie wychodzi.... Masakra...

coś Ty, wychodzi. Będzie ślicznie.
zerknij co ile masz cm, rozsuń do 40 jak na obwódkę
Ogródek Anity 19:11, 20 mar 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
Anitko , przepraszam że znowu się wtrącam,wydaje mi się że za gęsto rozstawiłaś lawendy- co ok 45, a minimum co 40 cm. Po przycięciu będą z nich ładne kulki jak nie przerosną się nawzajem.

Myślisz? Jak są małe to tak wydaje się dobrze...ale przecież mogę jutro je poprawić ....chciałam zrobić taką obwódkę, to za gęsto?
Nic mi dzisiaj nie wychodzi.... Masakra...
Ogródek Anity 19:02, 20 mar 2014

Do góry
dzięki za namiary.
Ogródek Anity 19:01, 20 mar 2014

Do góry
Anitko , przepraszam że znowu się wtrącam,wydaje mi się że za gęsto rozstawiłaś lawendy- co ok 45, a minimum co 40 cm. Po przycięciu będą z nich ładne kulki jak nie przerosną się nawzajem.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:31, 20 mar 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
orlik Aniu
dzięki zapomniałam o nich...
Ogródek Anity 13:41, 20 mar 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Ale bedzie pieknie, a te clematisy - super ! Anitko szałwia tez fajna , widziałas jaka ma Ania z zielonego wzgórza ?
Tu jest : https://www.ogrodowisko.pl/watek/667-ania-z-zielonego-wzgorza?page=44
Tylko zeby trafic na taka własnie odmiane, może to jest ta co Finka i magnolia polecają... bo ja kupiłam NN w ubiegłym roku pod hala sportową w Łodzi na kiermaszu

Już zamówiłam w sklepie u nasze ogrodowiskowej koleżanki
Ogródek Anity 13:39, 20 mar 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
będzie rosła Twoja lawenda, pewnie.
U mnie rosnie juz 2 lata w ilości 140 szt i jest bardzo ładna.
Moja kupowana w Auchan, ale taka sama.

Jeszcze pomyślałam że na przód rabatki z różami i clematisami mogłabyś posadzić zawilec wielkokwiatowy ( zakwitnie wiosną) i szałwię, ale odmianę Deep Blue Sensation. Finką ja polecała ja też już mam - jest niska, nie wykłada się, kwitnie długo, a ścięta migiem się zbiera.
Zamiast zawilców mogą być przywrotniki.

Wyślesz mi namiar na sklepy różane internetowe?
Chodzi za mną różyczka do donicy- niska miniatura albo okrywowa, zdrowa.

Wysłałam ci namiary.
Szałwię zakupiłam -sztuk 35
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:38, 20 mar 2014

Do góry
orlik Aniu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:55, 20 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Moja magnolia też rośnie w trawniku Szkoda ja przesadzać , może nie przeżyć.. coś wymyślicie..

A czerwony maczek dla Ciebie rośnie Żyje i ma sie dobrze.. nie wiem czy teraz go nie wykopać i nie kopsnać do Ciebie.. bo styl flamenco..to Ciebie pasuje

Magnolia zostaje z całym dobrodziejstwem pod nią, do bukszpanów dojdą żurawki z jednego placka, więc powinno byc dobrze
tu gdzie 3 placki jest duża rabata za ławką, w tym sezonie dopiero pokaże swoją urodę, jest bardzo duża

będzie tak, jak tu

tych róż tylko w tym miejscu 1/3 zostawię, reszta z powodu prostowania pójdzie , gdzie indziej

i chodzi ci o te 2 placki pod drzewami, co ci się nie podobają? mam takie same nasadzenia, powtarzalność, bo pod glicynią likwiduję, ze względów praktycznych, ale te Danusia radziła mi zostawić

Ogródek Anity 12:31, 20 mar 2014

Do góry
Ale bedzie pieknie, a te clematisy - super ! Anitko szałwia tez fajna , widziałas jaka ma Ania z zielonego wzgórza ?
Tu jest : https://www.ogrodowisko.pl/watek/667-ania-z-zielonego-wzgorza?page=44
Tylko zeby trafic na taka własnie odmiane, może to jest ta co Finka i magnolia polecają... bo ja kupiłam NN w ubiegłym roku pod hala sportową w Łodzi na kiermaszu
Kondziowy Ogród :) 11:00, 20 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Hanuś ... jak to pięknie ujęłaś.... dokładnie o to chodzi w tym wszystkim Nic oddać nic ująć...

Kondzio.. u Hani też już wieki nie byłam, a bardzo ja lubię.. bo nie ma fizycznej możliwościowi być u każdego.. ale Hania mądra baba i wie, że sie nie rozdwoję jak żaba.. ...
anulu wiem juz próbowałem odejść ale i tak zagladalem do was nie rejestrując sie dla tego mysle nad takim rozwiązaniem jak magnolia lub Gabrysia które nie maja swojego wątku a sa jeszcze jest czas zobaczę kocham was bardzo bardzo
Ogródek Anity 08:38, 20 mar 2014

Do góry
będzie rosła Twoja lawenda, pewnie.
U mnie rosnie juz 2 lata w ilości 140 szt i jest bardzo ładna.
Moja kupowana w Auchan, ale taka sama.

Jeszcze pomyślałam że na przód rabatki z różami i clematisami mogłabyś posadzić zawilec wielkokwiatowy ( zakwitnie wiosną) i szałwię, ale odmianę Deep Blue Sensation. Finką ja polecała ja też już mam - jest niska, nie wykłada się, kwitnie długo, a ścięta migiem się zbiera.
Zamiast zawilców mogą być przywrotniki.

Wyślesz mi namiar na sklepy różane internetowe?
Chodzi za mną różyczka do donicy- niska miniatura albo okrywowa, zdrowa.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:46, 20 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Marzenko nie wiem czy dobrze pamiętam, ale pisałaś chyba że teraz pryskasz na grzyba. Jesji tak to co i czym?

Aniu zwykle wiosna w trakcie pekania pąków liści pryskam rosliny miedzianem lub topsinem lub czymkolwiek innym co masz pod ręką na grzyba. Dodatkowo rosliny, które były porazone po ubieglorocznych ulewach bakteryjną plamistością podleje previkurem (magnolia susan, powojniki, hortensja incrediball )
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:20, 20 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Aniu, wpadłam przez przypadek na twoja historię z czerwona magnolią Galaxy, a potem wyczytałaś z plakietki, że ci przysłali omyłkowo /czy była reklamacja/ Magnolkę Satisfaction, jestem ciekawa czy ta magnolia w końcu Ci zawkitła i jak ze sprawdzalnością odmiany u niej i czy Ci rośnie

Pozdrawiam, właśnie kupiłam 3 patyki z przepięknej urody etykietkami w atrakcyjnej cenie, między innymi M. Satisfaction i ciekawi mnie jak się mają kwiaty na żywo do tych prezentowanych na etykiecie na zdjęciu

Zakwitła w tamtym roku 3 kwiatkami, takie jak na zdjęciu, ale już nie reklamowałam miałam co innego na głowie i rośnie w tym roku ma pąki to zrobię zdjęcia
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:03, 19 mar 2014

Do góry
ale piękna ta żółta magnolia
bardzo lubię "żółciasy"
macham z Wilczej
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:12, 19 mar 2014

Do góry
Moja magnolia też rośnie w trawniku Szkoda ja przesadzać , może nie przeżyć.. coś wymyślicie..

A czerwony maczek dla Ciebie rośnie Żyje i ma sie dobrze.. nie wiem czy teraz go nie wykopać i nie kopsnać do Ciebie.. bo styl flamenco..to Ciebie pasuje
Kwiatowy ogródek Monteverde 14:36, 19 mar 2014

Do góry
Aniu, wpadłam przez przypadek na twoja historię z czerwona magnolią Galaxy, a potem wyczytałaś z plakietki, że ci przysłali omyłkowo /czy była reklamacja/ Magnolkę Satisfaction, jestem ciekawa czy ta magnolia w końcu Ci zawkitła i jak ze sprawdzalnością odmiany u niej i czy Ci rośnie

Pozdrawiam, właśnie kupiłam 3 patyki z przepięknej urody etykietkami w atrakcyjnej cenie, między innymi M. Satisfaction i ciekawi mnie jak się mają kwiaty na żywo do tych prezentowanych na etykiecie na zdjęciu
Co z tym ogródeczkiem począć 13:02, 19 mar 2014

Do góry
Magnolia jest różowa ,w zeszłym roku nie zakwitła ,w tym będzie miała sporo kwiatków
Kupiłam oczywiście jako NN,ale postaram się ją zidentyfikować ,tzn nie ja tylko Wy

Madziu uśmiechnij się do Gabi to kochane dziecko kupi Ci jak będą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies