Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny ogród słonecznej safikey

Słoneczny ogród słonecznej safikey

safikey 07:13, 03 kwi 2014

bartek_luberda napisał(a)
Witam duża działka i mnóstwo pracy Szkoda trzymielinek ja bym na razie nie obcinała ale się nie znam Ja kupiłam 3 i zaraz jedną złamałam Pozdrawiam

ojjj współczuję złamanej trzmielinki, ale może jeszcze wydobrzeje?

pozdr słonecznie z rana
safikey 08:31, 04 kwi 2014

pierwsze rośliny na rabatę wokół domu - juz kupione, powolutku, pomalutku zrobi się ładnie:

moje kolejne różaneczniki, mam już kilka sztuk i uwielbiam je

magnolia powoli rozkwita, kiedyś jedną już miałam ale padła - mam nadzieję, że los tej będzie lepszy

w planach dalsze zakupy i planowanie rabaty na żywca z ustawianiem i sadzeniem

safikey 08:41, 04 kwi 2014

Na rabatach widać już wiosnę, pojawiają się pąki - czekam na więcej

jesienią podzieliłąm karpy piwonie i teraz obie już odbijają

wiciokrzew na pergoli wypuszcza nowe listki

hortensje wypuszczają nowe pędy, czy obciąć te pędy, które pozostały, bo niektóre są przyschnięte???

na żywopłocie z pęcherznic już sporo nowych pączków - alez będzie kolorowo

ale miodzie, nie mogę się doczekać, kiedy wszystko zakwitnie
safikey 08:53, 04 kwi 2014

rabaty już wystrzeliły ferią kolorów, a będzie jeszcze piękniej

kępa żurawek , rozkoszne

roztrzepana tujka

rozkwitająca czerwona tawuła

zielono-żółta Aurea Nana

nie mogę się doczekać, kiedy wszystkie rosliny pokażą swoje piękno, wtedy kawa na tarasie smakuje bardziej

przeszczęśliwa safikey
zbigniew_gazda 09:02, 04 kwi 2014

Safikey- zobaczyłem od początku Twój wątek i jestem pełen podziwu dla Waszej pracy. Idziecie jak burza. Piękny domek taki rozłożysty. Co do agawy to nie wiem czy warto je ratować. Też miałem kilka lat i stwierdziłem że jest bardzo niebezpieczna dla ludzi. Można nieopatrznie nadziać się na ostry kolec (nawet nie myślę o oczach). Trzmielina lubi przemarzać przez kilka pierwszych lat. Też bym na chwilę nic nie robił, niech soki zaczną krążyć. Piszesz że dobrze zabezpieczyłaś na zimę ale czy pieniek też? On jest czuły szczególnie w miejscu szczepienia. Pozdrawiam i dalszych sukcesów.
Luki 09:08, 04 kwi 2014

Chyba nic tak nie cieszy jak nowe rośliny będę śledził kolejne zmiany w Twoim ogrodzie
safikey 09:14, 04 kwi 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Safikey- zobaczyłem od początku Twój wątek i jestem pełen podziwu dla Waszej pracy. Idziecie jak burza. Piękny domek taki rozłożysty. Co do agawy to nie wiem czy warto je ratować. Też miałem kilka lat i stwierdziłem że jest bardzo niebezpieczna dla ludzi. Można nieopatrznie nadziać się na ostry kolec (nawet nie myślę o oczach). Trzmielina lubi przemarzać przez kilka pierwszych lat. Też bym na chwilę nic nie robił, niech soki zaczną krążyć. Piszesz że dobrze zabezpieczyłaś na zimę ale czy pieniek też? On jest czuły szczególnie w miejscu szczepienia. Pozdrawiam i dalszych sukcesów.

Zbyszku - ojejku pieńka nie zabezpieczyłam tylko gałązki na nim - hmmmm, może to jest powód przemarznięcia - poczekam i zobaczę czy obie trzmieliny odbiją...

A Agawy już nie żałuję - tylko był to prezent i troszkę mi niezręcznie

Bardzo dziękuję za miłe słowa - staram się pracować codziennie w ogrodzie, ale praca, dzieciaczki i dom - więc czasu ciągle brak

nic tak nie motywuje jak pochwała innych

pozdr
safikey 09:16, 04 kwi 2014

Luki napisał(a)
Chyba nic tak nie cieszy jak nowe rośliny będę śledził kolejne zmiany w Twoim ogrodzie

Luki szczerze zapraszam do podglądania,
a nowe roślinki cieszą mnie mega mocno, a gdy zostaną posadzone to jest to
polinka 12:04, 04 kwi 2014

Hortensję masz bukietową czy ogrodową?
safikey 12:28, 04 kwi 2014

Polinka mam hortensje ogrodowa.

Podpowiesz jak postapic?
Pozdrawiam