Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród Cioci cz. 3 20:20, 13 wrz 2017

Do góry
Małgosiu masz ładne niskie "bonici" jak długo u ciebie są. U mnie też kwitną, ale wypuszczają pędy po 1,5 metra i to mnie denerwuje, chyba będę je ucinać, albo zostawię niech rosną jako pnące.

Ogród jesienny? Toż u ciebie na fotach pełnia lata.
Liliowo i kolorowo:) 19:58, 13 wrz 2017

Do góry
Rozmawiacie o roślinach o ich doborze na stare lata. Ja już od dłuższego czasu zastanawiam się co to będzie jak sił nie będzie a umysł sprawny.

Trzeba zbierać forsę na ogrodników aby obrobili bo jakie jest wyjście. Oczy nie wytrzymają zaniedbania wszędobylskich chwastów.

U nas też nieźle wieje. Chmury czarne po niebie płyną.
Ogród z łezką II 19:50, 13 wrz 2017

Do góry
Jaką ma linię piękną ten piesek. Tak paraduje elegancko jakis arystokrata.

Zobacz na mojej stronie te cisy.

U nas takie metrowe to po 50-80 zł i nic specjalnego.
LeŚnicZaNka 19:45, 13 wrz 2017

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Jeszcze kwitna ale juz niedlugo

Jakie zdrowe nie widać, żeby się miały na jesień szykowac.
LeŚnicZaNka 19:43, 13 wrz 2017

Do góry
Kasiu piękne te róże, ale z rozkwitem ciężko będzie. Noce już chłodne a na dodatek te deszcze.
Widzę, że też wpadłaś w wir zakupowy.
Ptasi gaj 19:41, 13 wrz 2017

Do góry
W załączeniu jeszcze raz cisy wyraźniejsze foty z aparatu, wczoraj telefon i brak słońca.

Byłam u ogrodnika i tak mi powiedzieli, ze są tylko dwa rodzaje cisów pośrednich warte polecenia na żywopłot "hilli" i "hicksii i prawdopodobnie ten zdjęciach to "hilli". Sadzony 3 szt. na metr.
Ten na fotach też jest tak sadzony co 30 cm.

Kasiu ale to kasiasta impreza z zakupem tych cisów. Cholera jakie one drogie, takie dupciusie malutkie po 30 dyszki.

Na koniec obok następny klomb trawiasto amarantowy. Wiosną rosną tulipany, narcyze, mnóstwo krokusów, szafirków.

Ptasi gaj 18:13, 13 wrz 2017

Do góry
Kasiu byłam odnośnie Cisow napisze później jak usiadę do komp stacjonarnego. Telefon to nie pisanie
Ogród z łezką II 17:47, 13 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Kasiu zaraz wychodze i zrobie fote aparatem z bliska, pokaze ogrodnikowi.
Na moje oko tez sa posadzone co 30 cm, zmierze wezme miarke.

Super Bardzo Ci dziękuję
Ogród z łezką II 15:03, 13 wrz 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

Szkoda, że nie wiesz...gęsto, tz. co ile? Bo planuję posadzić co 30 cm. Właśnie, bardzo ładne są te co pokazywałaś, tłuściutkie i zdrowe.
Ja bym chciała znaleźć w dobrej cenie wyższe niż 60 cm Takie, żeby min.80 cm miały, a najlepiej koło metra...marzenie I tłuściutkie jak te z Twojego zdjęcia

Kasiu zaraz wychodze i zrobie fote aparatem z bliska, pokaze ogrodnikowi.
Na moje oko tez sa posadzone co 30 cm, zmierze wezme miarke.
Ptasi gaj 14:56, 13 wrz 2017

Do góry
Jeszcze raz go wstawiam pewnie nie ostatni, aby podgladac jaki jest - fioletowy. Jak zacznie rozkwitac pokazywac "cićki" tez bedzie kusil pieknem.

Jeszcze mam jednego miskanta po prawej stronie fot widok panorama ktory dopiero wypuszcza pojedyncze kwiaty o ten ponizej.

Mirkowy ogród (początki) 12:57, 13 wrz 2017

Do góry
Miruś horta NN na razie.
Ja aż tak bardzo nie przywiązuje wagi do nazw ważne że ładna i podoba się.Może do Hortensjady wpadnij i zapytaj ona ma tyle różnych odmian hortensji.A tymczasem moje Wanilki.
Ptasi gaj 12:38, 13 wrz 2017

Do góry
Bylam u ogrodnika pytac odnosnie traw pokazalam mu liscie czupryne tej fioletowej i powiedzial ze to monopartus twierdze ze to nie ta nazwa. Zaczal swoje rozwazania na temat ziemi, ze bardzo duzo jak roslina wyglada na wplyw gleba do ktorej sie ja wsadzi.

Jeżeli już coś z tą nazwą to 'Malepartus", miskant chiński.
http://www.trawyozdobne.com/2012-02-12-15-14-9/m/1060-miscanthus-malepartus.html

O trawach kolorowych jesienią http://trawy.eu/files/5113/6414/2699/Trawy_kolorowe_jesieni.pdf
Ogród z łezką II 12:36, 13 wrz 2017

Do góry
Kasiu odnosnie cisow nie wiem jaka nazwa. Sa posadzone dosyc gesto. Przechodze obok nich prawie kazdy dzien i obserwuje, ze takie zdrowe i ciemnozielone. Bo moje nie wszystkie co chwile cos lapia szczegolnie czerwce. W tym roku na wiosne nie pryskalam ich promanalem wiec robactwo zaczelo hasac.

U nas na osiedlu posadzili tez cisy pod plotem ale wyzsze i jakies takie rahityczne. Najlepiej sadzic takie ok 60 cm wtedy mozna formowac po swojemu.

Szkoda, że nie wiesz...gęsto, tz. co ile? Bo planuję posadzić co 30 cm. Właśnie, bardzo ładne są te co pokazywałaś, tłuściutkie i zdrowe.
Ja bym chciała znaleźć w dobrej cenie wyższe niż 60 cm Takie, żeby min.80 cm miały, a najlepiej koło metra...marzenie I tłuściutkie jak te z Twojego zdjęcia
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:19, 13 wrz 2017

Do góry
Juz po milenium. Trzeba teraz do nastepnej sety.

Sachalinska wyrzucilam cos tam ryrasta, ale obcinam. Rosnie szybko i gdzie chce a to mi sie nie podoba. Wyglada ladnie wiosna no i te jej dlugie waskie lsniace liscie.
Kasiu tez masz duzo larnych traw i hortek.

u mnie ladnie wyglada caly sezon bo ma duzo slonca, wtedy jest taka zołta
rozjasnia ponure miejsce za komurką sąsiada
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:17, 13 wrz 2017

Do góry
Juz po milenium. Trzeba teraz do nastepnej sety.

Sachalinska wyrzucilam cos tam ryrasta, ale obcinam. Rosnie szybko i gdzie chce a to mi sie nie podoba. Wyglada ladnie wiosna no i te jej dlugie waskie lsniace liscie.
Kasiu tez masz duzo larnych traw i hortek.
Ptasi gaj 12:09, 13 wrz 2017

Do góry
Bylam u ogrodnika pytac odnosnie traw pokazalam mu liscie czupryne tej fioletowej i powiedzial ze to monopartus twierdze ze to nie ta nazwa. Zaczal swoje rozwazania na temat ziemi, ze bardzo duzo jak roslina wyglada na wplyw gleba do ktorej sie ja wsadzi.
To, ze geny wanilki nie wszedzie ta wanilka musi rosnac jednakowo.
Zreszta pogoda tez robi swoje.
Mam jedna wanilke zrobie fote, ze dwie lodygi na niej przekwitly i myslalam juz nie bedzie kwitnac. Tydzien temu zauwazylam, ze na koncach pozostalych lodyg pokazaly sie kwiaty i sie rozwijaja.

Wiec nie mozna liczyc zawsze na to co na obrazku przyczepionym do rosliny.
Ogród z łezką II 11:36, 13 wrz 2017

Do góry
Kasiu odnosnie cisow nie wiem jaka nazwa. Sa posadzone dosyc gesto. Przechodze obok nich prawie kazdy dzien i obserwuje, ze takie zdrowe i ciemnozielone. Bo moje nie wszystkie co chwile cos lapia szczegolnie czerwce. W tym roku na wiosne nie pryskalam ich promanalem wiec robactwo zaczelo hasac.

U nas na osiedlu posadzili tez cisy pod plotem ale wyzsze i jakies takie rahityczne. Najlepiej sadzic takie ok 60 cm wtedy mozna formowac po swojemu.
Ptasi gaj 10:23, 13 wrz 2017

Do góry
Byłam dzisiaj na spacerze w parku też się przebarwiają trzmieliny ale jeszcze blade kolory.

To moja dziwnie się przebarwia.

Moja też nie przebarwia się na raz tylko tak wybiórczo, jeszcze mają trochę czasu by zabłysnąć Za wcześnie zaczęły
Ptasi gaj 09:12, 13 wrz 2017

Do góry
Aniu Nie przechodza na szczescie. Mam za to od strony sasiada za plotem trzcine. To jest dopiero paskudztwo. Trzcine trzeba ciac aby nie wyrastala i nie krzewila sie. Ma korzenie gleboko pod ziemia jak skrzyp. Odzywia sie czescia nadziemna gdy kwitnie.
Sasiad Przy siatce nie moze blisko przejechac kosiarka i tam wyrasta przechodzac na moja strone. Co dwa lata jesienia zalatwiam ja randapem mocnym i mam spokoj nastepnego roku.
Wymarzony sielankowy ogród..... 08:34, 13 wrz 2017

Do góry
Monia jeszcze w zeszłym roku radziłam, a ty masz teraz tak ładnie. Zobacz jak fajnie wszystko rośnie.
Ale muszę poradzić odnośnie trawki.
Masz trawki brązowe są bardzo piękne między jeżówkami a tą żółtą. Zabezpiecz je na zimę bo wymarzają zresztą sprawdź w internecie.
One się pięknie przebarwiają w suchych bukietach robią się bordowe. i nie obcinaj jej na zime.

Też takie miałam i znowu pewnie nasadzę w przyszłym roku u mnie zmarzły bo je nie zabezpieczyłam.

Elu wszystko ładnie rośnie, i to cieszy i to bardzo jak widać już różnicę: tą brązową trawkę dostałam od koleżanki, ona niczym nie zabezpiecza i co roku ma jej w nadmiarze tak się rozsiewają, wszystkie je dostałam właśnie od niej w tym roku, może u nas na śląsku te trawki nie mają problemu, zobaczymy po zimie nie będę obcinać dzięki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies