Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:45, 10 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

U mnie w tym roku nawadnianie automatyczne zakręcone... bo się czujnik deszczu popsuł. I się lało w deszcze....

hmmmm a co się stało? w sumie to chyba tragedii póki co nie ma, bo podlewa z nieba
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:41, 10 cze 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Od rana świeci słońce .....na budowę zjechała kolejna ekipa ..... działamy
DZiałajcie i pokazuj co zdziałaliście u nas dla odmiany pochmurnie...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:37, 10 cze 2013

Do góry
Ela to napewną chrabąszcz majowy... zaraza kóra wyżera liście i składa jaja w trawniku
Lecę w kulki... 09:11, 10 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Cudne fotki wszyyyystkie, ale ta powyżej - to już przegięcie Kto widział u prawdziwej ogrodniczki taką czystą i BIAŁĄ taczkę??? To jakiś mercedes wśród taczek , dobrze, że ja moich kocmołuchów nie fotografuję
Buziole!

hahahah a wiesz, że to samo pomyślałam
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 23:50, 09 cze 2013

Do góry
obejrzałam spokanie i powiem jedno świene spokanie dziewczyny mialyscie w niesamowiym ogrodzie. Nieusannie podziwiam kolekcję host
Ogród w Tarnowie 23:37, 09 cze 2013

Do góry
Rysiu przed chwilą skonczyłam oglądac odcinek bo rano sadzilismy drzewka i jesem zachwycona. Po pierwsze tym, że Cię poznałam w realu osobiście i w telewizji byłeś IDENYCZNY. Po drugie w telewizji ogród wyglądal przejżyście, teraz dokładnie wiem gdzie co jest. Po trzecie przeslicznie przygoowałeś ogród na przyjazd Maji, moglismy też zobaczyć Twoje dzieci. Syn widac przejoł po obie pasję ogrodową bo fajnie opowiadał o ogrodzie, o pracy w nim. Slicznie
NO i po czwarte jak pozdrowiliście ogrodowisko o aż weschnełam z dumy
Odcinek bardzo mi się podobał, a nie mogę ego powiedziec o wszyskich (niestety)
Buziaki
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:17, 09 cze 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
No to przepis na kożuch zimowy vel cebulkowy mam i też opatulać będę....z buksikami czekam....u mnie po burzy...a wcześniej dokarmiłam róże...podlane są na dwutygodniowy zapas....jak wielbłądy wręcz

U mnie w tym roku nawadnianie automatyczne zakręcone... bo się czujnik deszczu popsuł. I się lało w deszcze....

Konstancja30 napisał(a)
kompozycje jednorocznych urocze ... i w kolorze i w samych roślinkach ... a już ta czarna dama ... Madżenka pokazuj proszę w miarę ich rozrastania ... bardzo jestem ciekawa jak to wszystko wybuja ...

i pytanie mam ... jak mieszasz w donicach jednorocznych to czym nawozisz ? ...

i czy korzystasz z tych kulek nawozu co to się miesza z ziemią ... ? ... doktoryzowałam się dziś przed półką z nawozami ... małż nie zniósł i choćby go mieli za to zaaresztować opadł z sił na kanapach z technoratanu ... a ja błąkałam się pomiędzy florowitem a azofoską ... obiło mi się o oczy na forum i otumaniona bogactwem wyboru nie wiedziałam co zapakować ...

w końcu wzięłam magiczną siłę ... do balkonowych ... do hortensji ... i kulki ...

i zastanawiam się czy magiczna do pelasiek burza kwiatów może być używana do miksików w donicach ? ... to ogrodniczkowanie to trudna sprawa

Iza na mój misz - masz doniczkowy najlepszy nawóz do surfinii - w tym roku kupiłam agrecol do surfinii. Mam też florovit do kwitnących i magiczną siłę do balkonowych... Naprzemiennie będę podlewać....Chyba w tym roku 1 raz nawoziłam... Bo wciąż mają mokro... Dawniej kupowłam planton do surfini.
Nie kupuję kulek do ziemi... Jakoś nie widzialam efektów... A po nawozie stosowanym nawe co drugi dzień (szczegolnie latem gdy już się mocno rozrosną i niemal nie ma ziemi w donicy tylko same korzenie) widać efekty. Ale podstawa to i tak słońce...

Jak nie wiesz co kupic do ogrodu to azofoske lub florovit w proszku. Interwencyjnie florovit płynny doraźnie na to co marnie rośnie...
Burza MS może być ale przeplatana nawozem do surfini (jeśli są w doniczkach)

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Ogrodniczkowanie - piękne!
Iza, mam to samo z tymi nawozami. Przed półką z płatkami śniadaniowymi nie stoję tak długo jak przed półką z nawozami. A płatki to dla mnie priorytet! W końcu od śniadania zaczyna się każdy wspaniały dzień i źle dobrane płatki....rozumiesz? Katastrofa!

Płatki- hm ... Po 5 minutach byłabym głodna...

Gabrysia_ napisał(a)
Zobaczyłam...nic nie piszę bo wiadomo,że super

Macham
AgnieszkaW napisał(a)
Obejrzałam Marzenko pismo obrazkowe, nawet poczytałam. Jest cudnie. Twój ogród zachwyca, kompozycje doniczkowe również, karmnik obejrzałam - dziękuję. Buziaki posyłam

Mam nadzieję, że u Ciebie już nie pada....
Wieloszka napisał(a)

Oj Danuś, a Ty jak zwykle skromna, za skromna!

Madżen dzięki za wczoraj - na tych fotkach Irenki cała TY Nasze spotkania, ich atmosfera nie tylko Tobie poprawiają humor - dziś u mnie całodniowy banan

No to bananowo mialysmy
marzena napisał(a)
piękne obrazki ogrodowe ( no, jak zwykle ! )
no i fajne obrazki z Waszego spotkania tez poogladałam

Marzenko musze sprawdzić jak Twoje kółka bukszpanowe się rozwijają

ocia79 napisał(a)
Marzenko tak lubię Twój ogród, że dla mnie możesz dzynia dzynia wstawiac fotki

Dzisiaj stwierdziłam, ze codziennie takie same fotki wstawiam... Dzisiaj to mogłam rwący potok wstawić... Przynajmniej mi podjazd po drewnie wymyło...

alinak napisał(a)
Marzena ale mnie zaskoczyłaś tą fota na leżaku ...jednak to nie u ciebie w ogrodzie ..to rozumiem. ogród bosssski . zazdroszczę że horti ogrodowa u ciebie kwitnie . u mnie niestety za 10 lat tylko 2 razy się jej zdarzyło

Alinka ten rok będize obfitował w leżakowanie priorytety przecież mam

Moja ogrodowa była bardzo mocno okryta w tym roku, nie miala wyjścia...

ana_art napisał(a)
hmmm z tą lupą do carexów to wać panna przesadza widać! widać! Wszysko u Ciebie takie obfie jak ta Twoja ulubiona rabata. Moje celeration w odrobinę większym stadium rozkwitu, za to czosnki które masz w lawendzie u mnie w mniejszym rozkwicie

Widać
U nas mniej słońca i róże nie mogą się zdecydować.... Ale obfitość pąków mnie zachwyca

Magda70 napisał(a)

piękny...ciekawe kiedy mój się tak rozrośnie...

Madzia w pół roku taki będzie....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:39, 09 cze 2013

Do góry
uprzejmie donoszę, że dwa drzewa zostały posadzone z samego rańca zanim wieś się obudziła, bo niedziela! pogoda od rana masakra, duchota staszna! Jak byliśmy w kościele na 11 przeszła burza, przylało i temperaura spadla do 20st. Narobiłam dzisiaj fotek, między innymi róż, mojego warzywniaka (szumna nazwa), nowych drzewek, nowo rozkwiłych powichrzonych czosnków, kossańców, szałwi iiii okazalo się że aparat był źle ustawiony i porobił mi zdjęcia w jakimś dziwnym formacie na dodaek w oooooogromnej rozdzielczości. Wszysykie foty powędrowały do kosza.... nie mam ani jednego
Mój syn śmiał się że uprawiam 'ogroding'
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:27, 09 cze 2013

Do góry
hmmm z tą lupą do carexów to wać panna przesadza widać! widać! Wszysko u Ciebie takie obfie jak ta Twoja ulubiona rabata. Moje celeration w odrobinę większym stadium rozkwitu, za to czosnki które masz w lawendzie u mnie w mniejszym rozkwicie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:18, 09 cze 2013

Do góry
niestety nie będę oryginalna... rabata przed domem jest niesamowia, zrobiona jak wszysko u Ciebie 'tak po prostu' Choruję na takie wiśnie u siebie.. nie da rady skopiować reszty bo u mnie nie możliwe, ale chociaż zarys kiedyś napewno będzie!
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:13, 09 cze 2013

Do góry
18 mówisz ? fiufiufiu sołtysie gwizdnijcie Przyłaczam się do życzeń z okazji owej okoliczności. Buziaków moc przesyłam :***
A zakąek z czosnakami czaruje.... muisisz mieć chyba inna odmianę bo moje już przekwiły i są zielone...
a chciałam dodać że fioletowa poducha mniam... i tez jestem ciekawa tych kul, fajnie współgraja z czosnkami
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:59, 09 cze 2013

Do góry
a mój baron szybko się rozrasta, w tym roku dałam 5 sadzonek sąsiadkom, a dzisiaj wyparzyłam młody liść w trawniku... juro zrobie fotę porównawczą. Dzisiaj narobiłam fot jak glupia i okazało się że młody w aparacie coś przestawił i zapisaly się w dziiiiwnym formacie i w dodaku p 20tyś. kb....poszły do kosza
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:11, 09 cze 2013

Do góry
dziewczyny ależ Wam zazdroszcze tego spotkania, atmosfery... baaaardzo zazdraszczam zdjęcia napewno nie oddają klimatu, chociaż widać że ubawiłyście się przednio w klimatycznym ogrodzie Irenki.
Chyba muszę zorganizować jakieś spotkanie, bo mi się srasznie perz panoszy w thujach ylko czy do mnie chcialby ktoś zawitać....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:29, 09 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Pojechałam po bukszpany wracam z tulipanowcem i milorzębem

Hahahahaha, dobre, skad ja to znam

Bukszpany to zazwyczaj normalnie sie pokazuja wiosna, potem juz gorzej. Najwazniejsze, ze kupilac cos co i tak mialas kupic
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:08, 08 cze 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Skąd ja to znam
A gdzie fotki zakupów?
...a może już posadzone?

jestem zła... bo zaplanowalam dokończyć rabatę, brakowało mi 2 kulek bukszpanowych, byłam w 4 ogrodniczych pod stolycą w kórych wcześniej kupowałam i nie było takich jakie mi potrzebne...
za o były drzewka, kóre planowałam posadzić, a że byliśmy dużym autem to je zapakowaliśmy
Narazie są w przymiarce, nie sadziliśmy bo mieliśmy zaplanowane dzieciowe zabawy.Fot też nie mam z tegoż samego powodu. Teraz dzieciaki już padły
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:53, 08 cze 2013

Do góry
Obie Rabaty i ta po lifingu, i ta po przeszczepie wyglądają bardzo ładnie, ML bardzo ładnie odbija się na tle zieleni busików i cisa. Ja w tym roku kupiłam u siebie w ogrodniczym i gracilimusy i ML w sumie z 17szt były też i Variegausy i jakieś 'fontanny'
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:01, 08 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

też dobre
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:04, 08 cze 2013

Do góry
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:05, 08 cze 2013

Do góry
HIHIhi tylu miłych gości a Anki niiiima... nieładnie
śpieszę z odpowiedziami. Zakupy to przetacznik różowy (prawdopodobnie), perovskia i jakieś trawki.
Lampki to takie reflekorki z trzpieniem do wbicia w ziemie i regulacją nachylenia. Narazie to prowizorka...z przedłużaczem. Mój M jeszcze niedawno twierdził, że nie będziemy robić oświetlenia bo niepotrzebnie eksponuje ogród, a on raczej woli być 'w ukryciu' i nie lubi się 'eksponować'
Powiem że takie podświettlenie robi niesamowity klimat. Wczoraj też wzdychaliśmy do reflektorów
Szczerze mówiąc nie jest zimno u nas wieczorem więc nawet bez grubego polaru można posiedzieć przy winku, jest małe ale KOMARY uwzieły się zarazy i nie dają posiedzieć, żrą jak oszalałe...
Jade dzisiaj po buksiki do dokończenia zmienianej rabaty
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:05, 07 cze 2013

Do góry

Pszczelarnia napisał(a)
Dziewczyny, nie było klona polnego, zwykły acer campestre? I gruszy Chanticleer?

O matko ! To wyższy poziom wtajemniczenia....

ana_art napisał(a)
zostaw te które masz i kup sandałki

Kolejna i Ty Brutusie

asc napisał(a)
Ogród wypasiony, już nas nie dobijaj.. też obstawiam sandałki

No to mam problem z glowy i spokój z M graby zostają, będzie kasa na sandalki

Wieloszka napisał(a)

Hartowany czy nie - lepiej nie ryzykowac Graby szybko u Ciebie rosną, a sandałki potrzebne... na wczasy zagraniczne, bo przecież nie u nas
No to dalej nie wiem, co z tą moją bergenią - w porządku, czy nie...

Moja bergenia zielona. Tylko co roku stare liście wewnątrz kępy najpierw czerwienieją, potem żółkną a potem zamierają...
Czerwienią sie też jesienią od przymrozków...

anna_studio napisał(a)
Rodkom główki...jak mogłaś ?!
Macham...

Mogłam i jeszcze poprawię Macham

noemi napisał(a)

To te się nie nadają, bo są chude i wysokie ... nie ma czego żałować ...pani będzie miała jarzmiankę ... i pytała czy jeździmy do CHFHs ?

A czy my nie wyglądamy na stałe bywalczynie CHFSh ?

monitka napisał(a)
Marzenko w jakiej odległości od siebie posadziłaś trzmieliny na pniu? Zrobiłam przerwę 80 cm i zastanawiam się czy to wystarczy.

Moniko moje trzmielinki posadziłam co 60 cm, ale mam emerald gold, więc mogę ją mocno w kulę ciąć. Jaką masz odmianę ?

nl_kinia napisał(a)
a o jakim instruktarzu z cięcia piszecie?
przegapiłam...?
edit: już doszukałam się uciekniętej strony

ten bukszpanowy żywopłocik jak dla mnie lepiej będzie wyglądał w kostkę, no ale ja się znam jak wilk na gwiazdach, to nic nie sugeruję

No to chyba musimy głososowanie zrobić

agata19762 napisał(a)
no właśnie Marzenko wyskocz tym razem do galerii ....
zatem udanych zakupów

Jeszcze w ogóle nie myślę o urlopie zarobiona jestem

ewa004 napisał(a)
Ejjj zagramanice na wczasy w starych sandałkach ???siary nie rób

Chyba będę musiała do Koziej Wólki pojechać siary nie mogę ogrodowisku robić

irena_milek napisał(a)
Marzenka, macham, jakoś ostatnio nie wyrabiam
do jutra

Irenko nie stresuj się do jutra
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies