Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

ana_art 12:36, 10 cze 2013

Anabell napisał(a)
.

Wczoraj miałam telefony od znajomych, że Maja była u kogoś z Ogrodowiska. Ja nie widziałam w TV. zobaczę dziś w int. Macham i Pozdrawiam .

A ja zastanawiam się jak duży ruch na forum jest po takim programie i czy osoba u kórej była emisja odczuwa zwiększone 'zaineresowanie' znajomych?
Odcinek był z Tarnowa od Richiego, świetny zresztą
bacha2224 13:04, 10 cze 2013

Oglądałam ogród pana Rysia,cudowny.Tak sobie myślę że Maja prowadzi w sposób bardzo naturalny ten program,i bardzo za to ją lubię,tylko godzina nie daje pospać,zostaje internet,pozdrawiam.
Gardenarium 15:47, 10 cze 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Jak się nazywa ta róża?

Danuś, czy Twoja kadź miedziana (był w niej miskant) ma jakieś otwory? Nie wiem czy muszę swoją dziurawić (szkoda mi).

Jak jest różnica w grabach tzw. żywopłotowych a hodowanych na drzewka? Skoro te rzekomo żywopłotowe jak małe drzewka wyglądają i mają ładne przewodniki?

Bylinowa cudna - już widzę jak każdego kwiatka ustawiasz, strofujesz, żeby chciał zrobić miejsce innym.

Róża 'Constance Spry' - pnąca i rambler, nie powtarza kwitnienia, ale ma silne pędy i dużo kwiatów- zapach mirry

Róża oczywiście Austina Rocznik a'la Witek M. czyli 1961

Kadź, matko gdzie ona jest? zapomniałam, ale miała dziurę. Dziurawić albo dobrac doniczkę w środek i traktować jako osłonkę.

Żywopłotowe graby są cięte nisko od małego, żeby się rozgałęziały a drzewko wprost przeciwnie - ma mieć pieniek czyli przewodnik.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 15:49, 10 cze 2013

ana_art napisał(a)

A ja zastanawiam się jak duży ruch na forum jest po takim programie i czy osoba u której była emisja odczuwa zwiększone 'zaineresowanie' znajomych?

Jest u nas i tak ruch duży, ale zwiększa się i więcej osób się rejestruje nowych.

Instagram Ogrodowiska
Pszczelarnia 15:55, 10 cze 2013

Gardenarium napisał(a)

Róża 'Constance Spry' - pnąca i rambler, nie powtarza kwitnienia, ale ma silne pędy i dużo kwiatów- zapach mirry

Róża oczywiście Austina Rocznik a'la Witek M. czyli 1961

Kadź, matko gdzie ona jest? zapomniałam, ale miała dziurę. Dziurawić albo dobrac doniczkę w środek i traktować jako osłonkę.

Żywopłotowe graby są cięte nisko od małego, żeby się rozgałęziały a drzewko wprost przeciwnie - ma mieć pieniek czyli przewodnik.

Kupiłam 12 drzew grabowych. Chyba założę szkółkę, jak nauczę się ciąć.
Madzenka 19:05, 10 cze 2013

Gardenarium napisał(a)

Jest u nas i tak ruch duży, ale zwiększa się i więcej osób się rejestruje nowych.

Wczoraj były problemy z wejsciem na forum ruch był olbrzymi
Urszulla 19:18, 10 cze 2013

Czytam na bieżąco i pozdrawiam
malkul 19:21, 10 cze 2013

Danusiu doradź mam okazję okupić cisy hicksii wysokość ok 120cm i facet mi zaklepał , mówił że musi je wykopać z gruntu i mam mu dac znac jak będę jechała

czy nie ma w takim przypadku jakiegoś ryzyka że będą przesadzane o takiej porze roku? Nie zaszkodzi im to?
Gardenarium 19:53, 10 cze 2013

elzbieta_b napisał(a)
Danusiu, nad moim biednym trawnikiem lata mnóstwo brązowych z czarnym łepkiem żuków (ok. 1,5-2 cm). Co to jest? Czy groźne? Powinnam pryskać? Czym?

Jak brązowe, nieco błyszczące i małe do 1 cm to chyba naliściaki, poczytaj w necie, robią dziury w liściach.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:54, 10 cze 2013

malkul napisał(a)
Danusiu doradź mam okazję okupić cisy hicksii wysokość ok 120cm i facet mi zaklepał , mówił że musi je wykopać z gruntu i mam mu dac znac jak będę jechała

czy nie ma w takim przypadku jakiegoś ryzyka że będą przesadzane o takiej porze roku? Nie zaszkodzi im to?

Jak okazyjnie i tanio to się nie zastanawiaj, one teraz mają delikatne pędzelki, ale co tam najwyżej cosik odpadnie, bo młode i kruche.

To jest najgorsza pora przesadzania cisów, bo rosną

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies