Madzia Irga nie kłuje Floksy dam i dąbrówkę jeszcze też
Pamiętasz tą górę co po wizycie u Dorotki pokazywałam obsadzoną?
W tym stylu tylko w miniaturze zrób
A to był lipiec czyli po kwitnieniu
Cudne doniczkowo koło domku Fajnie wygląda ujednolicone kolorystycznie, mówiłam, ze basen będzie super jak pomalujesz?
Asia cieszę się ,że mogłam pomóc ja ten kolor uwielbiam ,a był ostatnia farbą ,którą brałam pod uwagę wszystko nim teraz ujednolicam
pomalowałam ławeczkę ,śmietnik,paletowisko basenowe ,pomaluje kompostownik i różne duperelki ,które mam
Buziaki
Ewcia cieszę się ,że Ci się podoba
wkopuj drugie skoro masz kastrę ….ja też zamierzam jeszcze 3 takie bajorka zrobić
przy placyku -tylko na razie muszę zobaczyć ,jak mi się te sprawdzą
floksy wpisane na listę -do tego macierzanka ,kosodrzewina i sesleria jesienna gdzieniegdzie może będzie fajnie
tu mam seslerię -będzie się ,to fajnie łączyć -mam nadzieję
niech ta trawka już zarośnie te placki ta stroma skarpa jest na prawo za klonikiem
rabata przy domku ogrodnika powoli nabiera ciała ,chociaż stipa coś się fochue jeszcze
Buziaki
Dzisiaj w szklarni podczas usuwania wilków i zbędnych liści zauważyłam pierwsze pomidorki. Okazało się, że pominęłam cześć wilków i są tak wielkie ze nie bardzo wiem czy obecnie mogę je usuwać - nauczka na przyszłość.
A na dokładkę ten martagon o którym pisałam, w którym z jednej cebuli wyszły 3 pędy
Naszło mnie żeby posadzić u siebie Rozplenice (Hameln) ale sadzonki w pobliskiej szkółce wyglądają mniej-więcej tak (doniczki p11):
Czy nie jest już za późno na wsadzenie tej rośliny? Jeśli nie to ile będzie potrzebowała czasu orientacyjnie żeby ruszyć?
Widziałam Grzesiu, super wypasione i jak ładnie jeszcze kwitną
Moje dzisiejsze zakupy - udało mi się wreszcie znaleźć stacjonarnie hortensję 'Diva Fiore', kupiłam fioletowe i będę testować Dwie sadzonki widać, że starsze, a jedna tegoroczna. Nabyłam jeszcze sadzonki nowego bodziszka do testów - bodziszek himalajski 'Gravetye' - kwiaty większe niż u 'Rozanne', i chyba wcześniej zaczyna kwitnienie.
Rozebrałam próbną ścieżkę, wstawiłam drabinę, chwyciłam taker, sznurek i... tadam
W końcu podwiązałam pomidory
Lilak ottawski to był jednak dobry zakup i zapach mi się podoba Zbliżenie na jaśminowca, zaraz będzie biała chmurka, już teraz przydusza zapachem
Ona musi jednak zniknąć z różanki. Ma swój wiejski, kiczowaty urok. Lubię ją, ale nie w tym miejscu.
Lykkefund to czy nie Lykkedund? Chyba jednak tak