Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 16:12, 03 cze 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Kiedyś wszystko się zagęści tu odchwaszczone jupi!

Przecież jest dopiero początek czerwca!!! w sierpniu to Wy Dziewczyny będziecie mieć gąszcz . I to wcale nie chwastów... Będziesz się zastanawiać i kombinować gdzie przesadzać
pozdrawiam dm
Przerwa na kawę... 15:59, 03 cze 2020

Do góry
Iwonka
nadrobiłam
fajne zmiany pod huśtawką
ten ptaszek śliczny
platan urośnie szybciutko ….mój ma 3 sezon i już taką koronę ….jak kupowałm ,to wyglądał podobnie jak ,Twój

póżniej zdjęcie usunę ,żeby Ci nie zaśmiecać

Buziaki
Mój ogrodowy pamiętnik 15:56, 03 cze 2020

Do góry
Dzisiaj przyszła moja zamówiona z nowego sklepu internetowego hortensja Forever&Ever. Pierwszy raz jak długo zamawiam rośliny przez internet dostałam taką ładną sadzonkę.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 14:47, 03 cze 2020

Do góry
Kiedyś wszystko się zagęści tu odchwaszczone jupi!

Doświadczalnia bylinowo-różana 14:30, 03 cze 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Caradonna, Limelight i Amethyst.

Szałwie w tym roku pobiły rekord, Caradonna ma powyżej 80cm a Amethyst 90cm. Trochę za duże na przód rabat

Koniec

Ewa, ależ piękne masz już szałwie!!moje w powijakach dopiero.A te maki to czad normalnie
Sezon 2017 u Hanusi 14:20, 03 cze 2020

Do góry
Czy ktoś miał wątpliwości w sprawie cięcia pędów sosny? Na mojej kosówce już pędy po przycięciu wyglądają tak.

I ciąg dalszy orlików i ostatni kwiat magnolii.

Sezon 2017 u Hanusi 14:20, 03 cze 2020

Do góry
Czy ktoś miał wątpliwości w sprawie cięcia pędów sosny? Na mojej kosówce już pędy po przycięciu wyglądają tak.

I ciąg dalszy orlików i ostatni kwiat magnolii.

Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 14:20, 03 cze 2020

Do góry
Z cieplutkiego pobytu w dębowym lesie

A juz myślałam ,że gdzieś przepadł a on się pokazał po roku

Niech się rozsiewaja; )

Lilie bez poskrzypka

Sąsiadka róż

Woda jest

Samosiejki poziomeczki wszak las blisko

Przerabianie ogródka pod swój gust 14:13, 03 cze 2020

Do góry
Wiesz, to chyba juz nie o te kore chodzi ale o to, co masz za zieme pod nia.

Maly coraz bardziej mobilny. Tylko do karmienia ma kontakt z nami. Staramy sie, by byl sam i nie przyzwyczajal sie do ludzi. Dzis zaczal trzepotac skrzydlami, i interesowac sie robakiem na miseczce oraz jagoda. Pierwszy krok w kierunku samodzielnosci. No i przytyl 8 g

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:55, 03 cze 2020

Do góry
Na tej rabacie dzisiaj będę walczyć z chwastem, trzymajcie kciuki bo tam głównie perz
Malus - jabłoń ozdobna 13:50, 03 cze 2020

Do góry
Czy ktoś miał styczność z tą ślicznotką ?

Działka prawie w Borach Tucholskich 13:43, 03 cze 2020

Do góry
takie widoczki z tarasu

patrząc w dół

patrząc na wprost

Ogródek warzywny na balkonie 13:28, 03 cze 2020

Do góry
I pierwszy kwiatek na New Dawn:0)

Ogródek warzywny na balkonie 13:27, 03 cze 2020

Do góry
Coś się dzieje z moją budleją. Nie wydaje mi się żeby to było od słonca

Ogrod bez tytulu i ... bez pomyslu 13:11, 03 cze 2020

Do góry
Wpadam tylko na szybciocha, żeby zameldować ze żyje. Od tygodni nie czytam forum i nie pisze w moim wątku, bo mam urwanie parasola, bo załatwiam formalności z rozkręceniem firmy. A jak już znajdę chwilkę czasu, to dłubie w ogródku. Ale obiecuje poprawę i „kontrole” w Waszych wątkach
U mnie trochę się działo
Po przekopaniu rabat przez ogrodnika, zaczęłam zabawę w Kopciuszka. Wybranie kamieni zabrało mi i mojemu synowi dobrych kilka dni. A i tak nadal, przy kopaniu dołków na nasadzenia, wyciągam niezłe głazy
Ze zmian- udało mi się trochę obsadzić rabatę przy narzędziowym. Doszly lawenda, jezowki i niska werbena
Wsadzilam 2 rodzaje carex’ow. Ice dance i Irish dance. Czekam na więcej jezowek i miskanty

Pod samym domkiem zamieszkał w docelowej donicy, powojnik Polish Spiryt. I dostał nowego lokatora w postaci powojnika Warszawska Nike. Tak patriotycznie poszłam
W zeszłam sezonie Polish miał jednego kwiatka, a w tym nowa miejscówka mu służy i ma wysyp paczkow kwiatowych.

Przy rabacie pod oknami posadzilalm tawuły (maleństwa, bo wersja niskobudżetowa) i za tydzień odbieram 30 szt Red barona do obsadzenia za nimi. W sklepach nie ma jeszcze jeżówek, krwawnika i zurawek, które tez się tam maja znaleźć

A na koniec reprezentacyjna rabata przy tarasie.
Aktualnie wyglada tak

Zielonym do góry... 13:06, 03 cze 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Hortensje oberwały od przymrozku, moje podobne.
Pokaż strzępka?
Jak swoje kupiłam to mikruski były, teraz sporo podrosły 5 wiosen mineło, dosłownie posadziłam i nic z nimi nie robiłam, zero okryć i zabiegów
Śliczna hortensja to nowość?

zdjecia mam przed sadzeniem. Pytałem właśnie u Ciebie bo u mnie rośnie na otwartej przestrzeni a u Ciebie jest spore zacisze

Hortka to nie wiem czy nowość ale potrzebowałem białego akcentu na weekend bo I Komunię miał syn i mi sie spodobała w LM...ale cena przesadzona była...
Tajemniczy Ogród 13:04, 03 cze 2020

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Prawda? Też zaczynam odczuwać na starej części przyjemne zagęszczenie Pamiętasz Sylwia, jak namawiałaś mnie na posadzenie paru roślin przy hamaczku? Teraz tam już fajnie zielono.

Pamiętam
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 13:00, 03 cze 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Dzięki za rady, babki!

Mam kawałek warzywnika z wędrującą czarną włókniną, lezy sobie i jak skończę odchwaszczanie dookoła domu to przenosze się tam żeby skopać ten kawałek, wybrać chwasty i mieć miejce pod nowe warzywka niedługo czas na poplony!

Widze że pare rzeczy mi jeszcze brakuje jak ta motyka własnie

I ech ziemia jaką ma Monty...
u mnie na froncie jest obleśna spleśniała glina po tych deszczach :/
Spulchnię, przykryję korą, będzie lepiej???

A nie da rady trochę z tą korą przemieszać wcześniej przed przykryciem? To co rośnie to nie pleśń a glony, z czasem w kożuch mchu by się zamieniły lub wątrobowce. Z piachem przemieszać też by pomogło trochę, nie napowietrzona jest i dlatego zieleniej w upały robi się skorupa i pęka.
Ogród bez reguł 12:52, 03 cze 2020

Do góry
Wczoraj wieczorem na trawniku urzędowała parka kwiczołów. Toto tak szybko przebiera nóżkami, że nadążyć za nimi z aparatem to nie lada wyzwanie
Ale ludzi to w zasadzie wcale się nie boją

Ogród bez reguł 12:35, 03 cze 2020

Do góry
lilia

piwonia

ostróżka

mak bylinowy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies