Jak chcesz szybkie trawy, to polecam trzcinniki overdam.
Ja kiedyś miałam pod oknem, a potem rosły w donicy i bardzo mi się to podobało.
One szybko startują i są wysokie.
U mnie najszybciej startują śmiałki darniowe. Już w lutym. One nie są za wysokie, ale mają śliczny wysoki kwiatostan, taką mgiełkę.
Mam na skarpie i na przeciw tarasu.
Anula, wracam do staroci z wątku Czy masz jeszcze tą rozplenicę? Zastanawiam się nad jej zakupem do donicy, albo nad odmianą 'Red Head'. Były dzisiaj w szkółce, bardzo ładne okazy, akurat wpasowałyby się wymiarowo do mojej donicy.
Warzywnik rośnie,Zielsko też.
Kartofelki tęż.Ale ogórki w tym roku rzadko mi powychodziły.A inne miejsca puste. Musowa zrobić dosiewki.
I zioła też lubię.Ale za dużo w tym roku to ich nie mam.
S
Szczypiorek kwitnie ładnie.Ale czosnki są chyba piękniejsze, różne, inne, zachwycające.
Hosta Snow Lake
Hosta Striptease
Witam. Nie wiem czy tojest wina nawozenia czy kiepskiej ziemi. Trawnik ma 5lat. Problem juz byl w tamtym roku i w tym znowu sie pojawil. Chodzi o to trawnik nawozilem na koniec kwietnia. Jak pada deszcz i ziemi jest mocno mokra to trawa jest cala ladna zielona i po nadepnieciu od razu wstaje. Jak dostanie kilka dni mocniejszego slonca to robi sie taki plac ktory po nadepnieciu juz nie wstaje i traci kolor. Dodaje zdjecie jak to wyglada dzisiaj i zdjecie z poczatku maja jak byla krotko po nawozeniu i skoszeniu. Moze mi ktos powiedziec od czego to sie stalo i co zrobic zeby trawnik byl caly ladny. Pozdrawiam