Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Do raju daleko - u Ewy 07:32, 02 cze 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Ambrowce z dnia na dzień mają coraz więcej listków

piekne, Twoje już takie wypasione
Przedziwny Ogród 07:31, 02 cze 2020

Do góry
I fotka z tego roku

Ma jakieś dwa, góra trzy lata kupiony był jako patyczek
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 07:29, 02 cze 2020

Do góry
Kurkom otwieram rano i wychodzą bez problemu, maszerują jeść jupi!

Bób zamierzam pryskać dziś, karate zeon mam przygotowany.
Aga, Ania pozdrawiam!

Zuza zawsze miałam użytkowy ogród, kapusty rosną wszędzie, w przedogródku mam cavalo Nero w tym sezonie buahaha. Powinny wyglądać dobrze na jesień
Przy tarasie pomidorki cherry, za domem cała skarpa w poziomkach. Lubię tak

Miłego dnia!!!
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:11, 02 cze 2020

Do góry
MirellaB napisał(a)

Trzcinnik Overdam z białym paskiem

i mój
Overdam i KF dla porownania

Ogród bez fioletów, błękitów i żółcieni 06:09, 02 cze 2020

Do góry
Tak wygląda mój różanecznik Nova Zembla w pełnym rozkwicie!

Zbiory z warzywnika

Pierwsze formowanie wiąza polnego Jacqueline Hillier na bonsai
PRZED ➡️ PO
Mały ogród w wielkim mieście - metamorfoza 02:35, 02 cze 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Po pierwsze mam wrażenie, że to duże drzewo na środku to nie jodła( jeśli z za niego jest robione zdjęcie z góry z widokiem na domek na drzewie) jest to sosna. Jesli sie nie myle to ziemia wokół niej jest kwaśna.
Po drugie troszke Ci przeniosłam piaskownicę , drabinki i grilla, oraz szopke i kącik ogrodnika dodałam kompostownik. Warunkiem mojego planu jest niski lub wyższy murek prostopadły do ściany sąsiada, oddzielający grilla od stołu roboczego i szopki, po tym murku można puścić bluszcz lub inne pnącze.
Jasny zielony trawnik ciemno zielony rabaty z wyższymi lub niższymi nasadzeniami, w zależności od miejsca i potrzeb. Zerknij do Madzi z Ogrodu z Wilkiem zobacz jak zrobiła warzywnik, może by i u Ciebie tak między skrzyniami placyk czymś wysypać, nie koniecznie kamieniem, ale np. zrębkami. Chciałaś ogród tajemniczy z zawijasami i kącikiem do wyciszenia, ja tam dałam hamak, ale może być stoliczek i krzesełko bedzie widok na piaskownice i domek na drzewie, dzieciaki na oku, a Ty osłonięta
Wg mnie drabinak do ćwiczeń może być na placyku do malowania kredą nie musi być osobno. Szkoda miejsca Przy takim rozplanowaniu dodatkowo dzieciaki mogą się bawić w chowanego A Ty będziesz mieć ładne widoki z tarasu. Pod świerkami można zrobić rabatę cieniolubnąBez kompostownika trudno ogród prowadzićRabaty moga być z krzewami lub bylinowe, z inspiracji to do bylinowego Cię ciągnie, ale można to połączyć, zajrzyj do Mojej Bajki jak Kasia świetnie połączyła i też ma miejsce dla dzieci i warzywnik

koło domku na drzewie jest piaskownica, jak kiedyś zniknie jedno i drugie można jagodnik powiększyć lub warzywnik, albo przeciągnąć rabatę

Wow, z rozmachem! Dziękuję na razie, a jak przemyślę i doczytam, co mi polecilaś doczytać to się odniosę. Piękne łuki i zakamarki - tego mi trzeba było, żeby uwierzyć, że można tam stworzyć tak zaciszną przestrzeń.
Mój 4 arowy azyl... 00:47, 02 cze 2020

Do góry
Azalia

Mój 4 arowy azyl... 00:44, 02 cze 2020

Do góry

Mój 4 arowy azyl... 00:40, 02 cze 2020

Do góry
Irysy trawolistne

Mój 4 arowy azyl... 00:37, 02 cze 2020

Do góry
Po ostatnich opadach wiele się pozmieniało. Przede wszystkim zakwitł Album Novum, azalia Glowing Embers, piwonia majowa, dyptam, i co mnie najbardziej cieszy irysy trawolistne! A już straciłam nadzieję, że w tym roku ich kwiaty zobaczę.

Ja i mój ogródek, a może ogród 00:29, 02 cze 2020

Do góry
Malgosik napisał(a)
Łubiny wypasione.
Trzcinnik wysoki w liściach. Myślałam że dopiero kwiatostany są takie wysokie. Kupiłabym, ale nie mogę znaleźć odmiany z białą kreską na liściu. A widziałam taki w mieście przy bloku.

Trzcinnik Overdam z białym paskiem

Jeżówka - Echinacea 00:13, 02 cze 2020

Do góry
floreti napisał(a)
Mam problem z jezowkami coś je zaatakowało czy to jest jakaś choroba grzybowa? Zamieszczam zdjęcia zaatakowanych roślin. Czym mogę je potraktować?

A masz rozłożoną mate pod tymi jeżówkami?

Tak czy nie ja proponuję na robala i na grzyba - zadziała

Daj znać co zrobiłaś i czy pomogło.
Ogród Basi 23:57, 01 cze 2020

Do góry
Takie urządzenie mąż wymyślił do cięcia krawędzi trawnika.

A tak wygląda po cięciu. Trzeba pozbierać to wszystko ręcznie a resztę zamieść.

Stary ogród zamkn. 23:54, 01 cze 2020

Do góry
W tunelu rosną już pomidory i papryka. W tym roku są "Aussie", "Old German", papryki ostre, ale nazwy nie do powtórzenia . A w gruncie rosną pomidory na przetwory: "Chrobry" i "Awizo". Ciekaw jestem czy to są koktajlowe, czy owoce będą nieco większe, takie jak śliwki np.

I na urodziny sprawiłem sobie ławkę teakową. Przypasowała starej kocicy

Stary ogród zamkn. 23:42, 01 cze 2020

Do góry
W warzywniku można już coś skubnąć

Stary ogród zamkn. 23:24, 01 cze 2020

Do góry
Najlepiej lubię koniec maja i czerwiec jak jest tak pełno i zielono, a potem jesień

Tylko tą znam z imienia- "Guacamole"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:22, 01 cze 2020

Do góry

Droga bez tulipanów

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:21, 01 cze 2020

Do góry
Tulipanowo teraz dojrzewa pod niwaki z cisa

Stary ogród zamkn. 23:21, 01 cze 2020

Do góry
Primula auricula "Crimson Glow", bardzo wdzięczny w dzieleniu

Irysy zaraz zakwitną

To jest chyba Turzyca rzędowa "Island Brocade". Pierwszy rok jej u mnie

Moja bajka 23:17, 01 cze 2020

Do góry
Katkak napisał(a)
Kokardia,z jednym, acz przepięknym kwiatem

Kasiu jeden ale jaki piękny. Patrzyłam przed chwilą - Kokardia - bardzo dobra odmiana rodka oj kupiłabym ale w mojej sasiedniej szkółce nie ma.
Aby dobrze rododendrony kwitły (miały dużo pączków) trzeba po przekwitnieniu dobrze nawieźć i nawadniać rododendrony w sierpniu wtedy nawiązują pąki kwiatowe. U mnie tylko jeden krzak nie nawiązał pąków ale jak popatrzyłam w jego opiś to ciężki do utrzymania rodek może dam radę.
Masz bardzo dużo bibelotów ogrodowych które bardzo lubię. Może i u mnie kiedyś znajdą swoje miejsce. Roślinność u ciebie bardzo bujna i dużo tego wszystkiego kiedy u mnie będzie tak dużo. Może ilościowo mam tego duzo tylko więcej arealu do obrobienia.

Widzę, że deszczówkę zbierasz też tak robię, ale niektóre rynny przedłuzyłam i woda wylewa się na trawnik.

Oczko masz a rybki są?

Buczek Trikolor bardzo ładny i drogi bardzo powoli rośnie o ile się orientuję. U mnie buki czerwone i zielone też je bardzo lubię i czekam aż będą wyższe. Mam dosyć dużo drzew i tak sobie rosną na ile im pozwalam prawie każde przycinam oprócz serbów i buków płaczących.

Kasiu pozdrawiam będę zaglądać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies