Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 12:15, 01 cze 2020

Do góry
Pora na magnolie, mam trzy odmiany w ogrodzie: 'Susan' , 'Leonard Messel' oraz trzy krzewy białej pełnej 'Wildcat' (posadzone w zeszłym roku - niestety były lekko przesuszone i w tym roku słabo kwitnęły, liczę na przyszły rok). Jestem zachwycona magnolią Sunsation inki, zapisałam ją na swoją listę 'Must-Have'

Droga do spełnienia 12:13, 01 cze 2020

Do góry
Kasia i Iwonka o cóż tujki dalej w stanie nienaruszonym, pogodna niestety nie pozwoliła na żadne prace w przerwach deszczu trawę skosiłam a umęczyłam się okropnie.

padało do wczoraj dwa tygodnie zero słońca zimno
kto to widział żeby 30 maja w centralnym grzać>??!!! dziś chwilowo bez deszczu ale pochmurno

wszystko ulane tym deszczem. no niby dobrze że padał ale bez przesady

nie kwitnie nic poza kilkoma kocimiętkami i jedną krzewuszką , czosnki zastygły w półkulach róże nawet nie myślą pączki zawiązywać szałwii jeszcze daleko piwoniom też

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:11, 01 cze 2020

Do góry
łany takiej fajnej trawy

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:09, 01 cze 2020

Do góry
krokusowa polanka nadal nie koszona, może tym razem już bo liście krokus żółkną

w górnej łące coś już kwitnie znowu

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:03, 01 cze 2020

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:00, 01 cze 2020

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:57, 01 cze 2020

Do góry
Szałwia z rowu pod Wojsławicami kwitnie liczę na samosiew cudna jest

kilka migawek przed deszczowych

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 11:57, 01 cze 2020

Do góry
Moje pierwsze tulipany w ogrodzie (kwitły w pierwszym tygodniu kwietnia). Kupione na próbę (tulipan niski White Purissima), chyba miały kiepskie miejsce, słabo wyeksponowane, może dlatego niezbyt mi się podobają. Jak już uschną liście, to wyciągnę cebule i na jesień znajdę im lepszą miejscówkę. Ogólnie to jestem zachwycona Waszymi nasadzeniami tulipanów i już na jesień planuje co i gdzie posadzić

Żonkil / narcyz Jonquila 'Sweetness' posadzone w całej grupie pod trzema (raczej dużymi) klonami palmowymi 'Orange Dream' - uwaga! to jest hit, ponieważ te trzy klony kupiłam wczesną wiosną (pąki liści nie były jeszcze rozwinięta) i miały to być klony shirasawanum 'Aureum' A że szkółka finalnie innych nie miała, a te już były wkopane, to zostały. Lubię je, mają dobre miejsce, nic ich nie przypala, pięknie popołudniem świecą swoim kolorem, jak już słońce jest z drugiej strony.

Krokusy 'Golden Yellow' fajnie mi rozjaśniły na żółto frontowy przedogródek I na koniec migdałek trójklapowy, to stary krzew, który znajdował się na ogrodzie, gdy kupiliśmy ten stary dom z działką. Przeniosłam go w inne miejsce i tak już pozostał, jako sentymentalna 'pamiątka' Przed nim trzy szczepione na pniu klony Shirasawy Aureum / Shirasawanum Aureum, oraz duże czapy turzycy / carex 'Evergold'. Na tyłach widać jeszcze trzy wyższa szczepione na pniu migdałki, dokupiłam do kompletu

Rozpoznawanie roślin balkonowych 11:46, 01 cze 2020

Do góry
Witam, jak się nazywają te białe drobinki?

Prosiłabym jeszcze o nazwę tego:

pozdrawiam serdecznie
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 11:30, 01 cze 2020

Do góry
Wczesna wiosna 2020. Moje pierwsze cebulowe sadzone jesienią i WOW jak to fajnie, że coś kwitnie w marcu/kwietniu Przeglądając forum w lutym, byłam w szoku, że jest coś takiego jak ciemierniki, które kwitną właśnie luty/marzec, kupiłam kilka sadzonek na próbę, zobaczymy jak się u mnie odnajdą

Fioletowa łączka krokusowa (pod dużą starą sosną) ma 3 gatunki krokusów i kwitła łącznie, nieprzerwanie, prawie 1,5 miesiąca! (od 1 marca do połowy kwietnia, szaleństwo). Teraz "trawki" krokusów leżą, a nad nimi górują hortensje 'Pink Annabelle'.

Jurajski Ogród 11:18, 01 cze 2020

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

WOW!

Daaaawno mnie tu nie było....
Mam nadrabiania.
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 11:11, 01 cze 2020

Do góry
sylwik69 napisał(a)

Sylwia, jaki tu busz! Nie do uwierzenia, to przez rok tak urosło czy dwa???
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 11:02, 01 cze 2020

Do góry
beata_m napisał(a)

Podoba mi się
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 10:55, 01 cze 2020

Do góry
Dziękuję,

Biały z bordową plamą to H.Picobella, czerwona azalia Nabuco, oraz Tamarindos, plamą w trakcie przekwitania robi się rdzawa.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:45, 01 cze 2020

Do góry
A to efekt naszych ostatnich działań . W tym tygodniu zabieramy się za placyk pod altanę.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:44, 01 cze 2020

Do góry
Dziewczyny, no powiem Wam, że z tym grabem to jednak wciąż miałam nadzieję, że odbije. A tu klapa. Dzięki za wsparcie w decyzji .

Magda - moja LadyU z kwiatami dorasta u mnie do ok. 1,2m i jest podobnej szerokości. Obecnie ma już 90cm średnicy.

Iwona - sadzonki są niewielkie, mają pomiędzy 10 a 15 cm wysokości, ale wyglądają ładnie. Jeszcze nie wiem gdzie je posadzę. Raczej będę sadziła w dwóch grupach (mam 6 sztuk). Pewnie na razie zestawię z brązową trawką. A w przyszłym roku się zobaczy . Zdjęcie dla Ciebie:

Migawki z ogródka 10:27, 01 cze 2020

Do góry
Taka miłość

Trochę niewygodnie? To trzeba się przekręcić

Komuś się nie podoba
Wszystkiego po trochu 10:20, 01 cze 2020

Do góry

Kupiłam takie parzydło blekotolistne niziutkie, dziwna nazwa

i pytanie do Was, kupiłam tę paproć jako Długosz królewski, na razie jest malutki, czy to faktycznie jest Długosz, ma go ktoś? Piszą że musi mieć mokro, kupując nie wiedziałam jakie powinien mieć warunki, u mnie będzie problem z mokrym miejscem w ogrodzie.

Jeżówka - Echinacea 10:12, 01 cze 2020

Do góry
floreti napisał(a)
Mam problem z jezowkami coś je zaatakowało czy to jest jakaś choroba grzybowa? Zamieszczam zdjęcia zaatakowanych roślin. Czym mogę je potraktować?

Wygląda na grzyba ..może za wilgotno mają ?
Z tej drugiej jeżówki poobrywaj zaatakowane liści, odsuń korę u nasady aby był większy dostęp powietrza ..spulchnij glebę
Tą pierwszą wypadałoby czymś prysnąć ..nie wiem czy bo ja chemii nie stosuje (albo staram się nie stosować) no coś na grzyba
Zielony zakątek z Antonówką 10:08, 01 cze 2020

Do góry
Ten nowy nabytek to:
- Hosta 'Kiwi Full Monty'

Widać, że 'mość' z podziału, bo ma cechy dorosłej rośliny, nie trzeba czekać na prawdziwy wzorek na liściach, chociaż może ulec lekkiej zmianie, kto wie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies