Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

KasiaBawaria 08:24, 29 cze 2020

Masz moze u siebie sadzca? Mi sie podoba ten budynek gospodarczy takie polaczenie dwoch cegiel, bardzo malownicze
makadamia 08:48, 29 cze 2020

No i jest plan - super
Od razu wiele rzeczy się rozjaśniło, choć jeszcze nie wszystko
Ominęłaś aparatem całą prawą stronę działki i nie wiem jak u Was komunikacja wygląda: gdzie wjeżdżacie, gdzie parkujecie samochód, gdzie jest wejście do tego drugiego budynku gospodarczego, ile jest miejsca przy domu na rabaty itd.
A - i gdzie jest północ.

W każdym razie, tak samo jak Józia, proponowałabym cały dół przeznaczyć na część owowcowo-warzywną - nawet trochę więcej, niż Józia narysowała.
Oddzielić ją od reszty podwórka płotkiem albo żywopłotem. Basen może przenieść pomiędzy budynki gospodarcze? Zrobić tam więcej powierzchni utwardzonych, ścieżek.
A przy domu część ozdobno-wypoczynkowa z altaną.

U Ciebie zdecydowanie bardziej pasują mi linie faliste i ogólnie styl wiejsko-swobodny.

Na początek taki strzał w ciemno:
Mgduska 08:56, 29 cze 2020

Rzeczywiście masz jeszcze miejsca od groma, można szaleć - zwłaszcza, że teren płaski.
Najsampierw, to Ty rzeczywiście powiedz gdzie chcesz mieś ten warzywnik i inne stałe elementy i które to pole eM?
Pomysł Juzi z zasłonięciem warzywnika dużymi rabatami kwiatowymi jest bardzo dobry, kwestia kształtu rabat i ścieżek do dogadania Ale już to widzę, ładnie
W każdym razie nie ma co dziubdziać, trzeba całość zaplanować
Juzia 09:07, 29 cze 2020

Duży warzywnik to jest to!!!
deszczowymaj 10:17, 29 cze 2020

Dobra poprawki

Auto zazwyczaj parkujemy tak możliwe ,że kiedyś tuż przy bramie obok gospodarczego stanie garaż

Basen raczej musiałby stać bardziej na środku działki ..ciut niżej jabłonki
A cały tył na część warzywno owocową ? aż się o to prosi ..ale moja rabata Uuuuu chlip chlip
deszczowymaj 10:27, 29 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Masz moze u siebie sadzca? Mi sie podoba ten budynek gospodarczy takie polaczenie dwoch cegiel, bardzo malownicze

Mam sadźca z wysiewu lutowego właśnie zbiera się do kwitnienia

Budynki gospodarcze ..wszystkie do zrobienia ,trzeba je jakoś ładnie obłożyć
,myślałam o opalanych deskach
makadamia 10:30, 29 cze 2020

Rabatę się przeniesie, a przy okazji podzieli byliny
Zamiast garażu zrobiłabym tylko wiatę. O basenie możemy jeszcze porozmawiać

Wiem, że to totalna rewolucja ale - że tak powiem - sama chciałaś
deszczowymaj 10:38, 29 cze 2020

makadamia napisał(a)
No i jest plan - super
Od razu wiele rzeczy się rozjaśniło, choć jeszcze nie wszystko
Ominęłaś aparatem całą prawą stronę działki i nie wiem jak u Was komunikacja wygląda: gdzie wjeżdżacie, gdzie parkujecie samochód, gdzie jest wejście do tego drugiego budynku gospodarczego, ile jest miejsca przy domu na rabaty itd.
A - i gdzie jest północ.

W każdym razie, tak samo jak Józia, proponowałabym cały dół przeznaczyć na część owowcowo-warzywną - nawet trochę więcej, niż Józia narysowała.
Oddzielić ją od reszty podwórka płotkiem albo żywopłotem. Basen może przenieść pomiędzy budynki gospodarcze? Zrobić tam więcej powierzchni utwardzonych, ścieżek.
A przy domu część ozdobno-wypoczynkowa z altaną.

U Ciebie zdecydowanie bardziej pasują mi linie faliste i ogólnie styl wiejsko-swobodny.

Cała prawa strona ominięta ..bo chyba nikt nie chciałby tego zobaczyć bajzel totalny,tam są ww budynki gospodarcze w tym jeden to dwa kontenery połączone w jeden ..będzie z tego super chatka drewno,deski,gruz ..itd...

Co do Józi pomysłu ..jestem skłonna zrobić wymianę , całą rabatę owocową przeniosłabym właśnie tam na koniec ogrodu ..a rabatę hortensjowo-jeżówkowo-trawiastą na przód obok domu w miejsce owocowej. Tylko chyba miejsca tam za mało ..hmmm do przemyślenia

tylko jest małe ale..bo być może kiedyś tam po lewej stronie będzie wjazd (wielka niewiadoma) i wtedy znowu bym musiała latać z tą rabatą
A może ją porostu przesunąć ..wtedy zasłaniałaby przyszłą część owocowo warzywną?
deszczowymaj 10:43, 29 cze 2020

makadamia napisał(a)
Rabatę się przeniesie, a przy okazji podzieli byliny
Zamiast garażu zrobiłabym tylko wiatę. O basenie możemy jeszcze porozmawiać

Wiem, że to totalna rewolucja ale - że tak powiem - sama chciałaś

Ołłł Cały ogród mój rabata przy domu pod oknem ..tak koniecznie ..kiedyś..bo teraz to eM mówi ,nienormalna jesteś ? po co Ci tu kwiaty ? mało masz ? buhaha

Asik a te dwa balony na środku to też rabaty ? czy trawa? a reszta ciągi komunikacyjne ?

deszczowymaj 10:45, 29 cze 2020

Mgduska napisał(a)
Rzeczywiście masz jeszcze miejsca od groma, można szaleć - zwłaszcza, że teren płaski.
Najsampierw, to Ty rzeczywiście powiedz gdzie chcesz mieś ten warzywnik i inne stałe elementy i które to pole eM?
Pomysł Juzi z zasłonięciem warzywnika dużymi rabatami kwiatowymi jest bardzo dobry, kwestia kształtu rabat i ścieżek do dogadania Ale już to widzę, ładnie
W każdym razie nie ma co dziubdziać, trzeba całość zaplanować

Na razie pole eMa to cała prawa strona na razie
Józi pomysł też bardzo mi się podoba
Doskonale wiem ,że owocowo warzywna powinna być tam z tyłu właśnie ..no ale żem tam sobie tą hortensjową rabatę strzeliła to teraz mi jej szkoda noo ale mogę przenieść przecież