Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:49, 25 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Tosia a jakby szpadlem wykopać już tą linię i włożyć ten plastik? Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi?

Jak kopałam dołki pod blachę to wbijałam szpadel na całą długość i ruszałam nim do przodu i tyłu, i tak całą długość tym szpadelekiem jechałam.

Rozumiem o co chodzi, ale boję się szpadlem aby nie uszkodzić korzeni tych świerków na pniu, a jest ich tam sporo.
Polinko, tak sobie myślę, że co by tam nie zastosować to robota i tak zawsze będzie bo zawsze coś "ucieknie" z szeregu
Ostatecznie to nie jest jakiś kilometrowy odcinek żeby nie można go obskubać raz w roku. W wątku o Red Baronie czytałam, że da się to zrobić Póki co marzę, żeby się zagęścił
Lawendowy zawrót głowy 08:29, 25 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Dzisiaj komunia, jutro ostatnie pakowanie Młodego czyli we wtorek Jola robi sesję fotograficzną ogrodu

To masz wolnego homa od wtorku uuuuuu
Czasem słońce czasem deszcz 08:27, 25 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Też miałam wczoraj słońce i dzisiaj

Na pogodę w ostatnich dniach rzeczywiście nie możemy narzekać
Początki w Kruklandii 08:15, 25 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Brzozowa wymiata Juziek, czysto i porządnie u Ciebie

Siedzę i się gapię na nią cały czas!
Muszę się postarać na innych rabatach, bo nie dorastają jej do pięt

A u Ciebie to jak?
Czysto i porządnie!
Ogród na glinie 08:14, 25 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Też chcę do Stefana i tez mam daleko Mogliby filię gdzieś bliżej otworzyć

Do Stefana to chyba każdy ma daleko bo to nigdzie nie po drodze, ale już któryś rok pisze na ich stronie że sklep internetowy w przygotowaniu...
Mój ogród pod górkę... 07:02, 25 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Wow!! Trawa rewelacja! Soczysta, gęsta, idealna

Dziękuję Polinko!
Początki w Kruklandii 06:54, 25 maj 2015

Do góry
Brzozowa wymiata Juziek, czysto i porządnie u Ciebie
Ogród Tosi 21:38, 24 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Jak tam idą prace na baronowej?

skończone, pokazywałam też wczoraj

Aaaa... może nie wiedziałaś, że baronów masz wypatrywać
przyrzekam, że one tam są !!! w tym żwirku, już za jakieś 3lata go zarosną

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:37, 24 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Madżen czy Ty czytałaś u MAdzi, że ja bardzo za spotkaniem?? I termin mi pasuje i miejsce A przedpłocie mogę wyplewić ale za możliwośż zwiedzenia Twojego ogrodu

Do zobaczenia we wtorek!

Nom ale za dwa tygodnie we wtorek
Początki w Kruklandii 20:17, 24 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Uff, myślałam, że coś je zaatakowało Chwastów pewnie już nie ma

Przyjdę jutro na fotki

O dziwo w tym roku mało mam robactwa. (tfu tfu!)

Tylko mrówki mnie atakują z każdej strony
U BusyBee w ogródku... 19:46, 24 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Też słyszałam same pozytywne opinie o promanalu!

U mnie na razie bez mszyc czy po promanalu to nie wiem ale pryskałam wiosną......

Więc i ja na razie mogę potwierdzić- promanal ok

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 18:08, 24 maj 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
No wlasnie i to chodzi polinka ze male rosliny sobie same nie poradzą...

Bylwm dzis na wystawie w Chorzowie...i wróciłam z pustymi rękami...eM jeste ze mnie dumny

hi hi hi...
pewnie dlatego, że nie było niczego co byś potrzebowała

Miejsko & sielsko 17:56, 24 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Dobrze doczytałam, że graby jutro?? Ciekawa jestem bardzo

Polinka, te jutro to jest dziś
Graby stoją przed domem ))))
Ogródek Iwony 17:05, 24 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Wieczorem eMowi opowiadałam i również stwierdziłam, że gdyby nie O. to pewnie o wiele bardziej przejmowałabym się takimi komentarzami a tak wiem, że aby mieć zadbany i czysty ogród trzeba zwrócić uwagę również na takie szczegóły.

Polinko, masz rację, o ogród trzeba dbać. Sąsiadami się nie przejmuj. Zawsze ktoś się znajdzie, że nie zrozumie, zamiast roślinek do ogrodu będzie wolał kupić sobie co innego i mieć inne priorytety.
Wczoraj przejeżdżaliśmy koło posesji, trzech starszych panów mało zadbanych siedziało na krzywej ławeczce, każdy z butelką piwa, przed sobą mieli widok podwórkowego bałaganu, jak to czasem bywa i im nic prócz piwa do szczęścia nie było potrzeba. M skwitował to: po co męczyć się robiąc ogród, jak piwko o wyborowe towarzystwo wystarczy? A dziś siedzieliśmy na tarasie, słoneczko świeciło, ptaszki ćwierkały, promyczki odbijały się w trawkach i żurawkach i byliśmy szczęśliwi na swój sposób Głowa do góry

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 17:01, 24 maj 2015

Do góry
Polinka, pozdrawiam!
Marzenko, również!
Ogródek Iwony 16:53, 24 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Iwonko, w piątek wycinałam nożyczkami trawę aby nie wchodziła na kostkę Kancika nie mogę zrobić więc taki sposób wymyśliłam na to aby było estetycznie. Obserwowali mnie sąsiedzi, którzy stwierdzili, że przewraca mi się w głowie...to tylko jeden z wielu komentarzy...Czasami mam ochotę postawić szczelny betonowy płot aby nikt nie widział do robię w ogrodzie

Wieczorem eMowi opowiadałam i również stwierdziłam, że gdyby nie O. to pewnie o wiele bardziej przejmowałabym się takimi komentarzami a tak wiem, że aby mieć zadbany i czysty ogród trzeba zwrócić uwagę również na takie szczegóły.

Polinko, mi sąsiad właśnie betonowy płot stawia i zaczyna mi się to podobać. Roślinki ładnie się odbijają na tle szarości. W sobotę przyjechaliśmy z miasta do domu i część płotu już stała.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:44, 24 maj 2015

Do góry
No wlasnie i to chodzi polinka ze male rosliny sobie same nie poradzą...

Bylwm dzis na wystawie w Chorzowie...i wróciłam z pustymi rękami...eM jeste ze mnie dumny
Ogród na glinie 13:32, 24 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Też chcę do Stefana i tez mam daleko Mogliby filię gdzieś bliżej otworzyć

Polinko, możemy kiedyś w połowie trasy się umówić ja Ci przywiozę zakupy od Stefana, a Ty dla mnie z polplantu

Malgosik, co tam masz blisko siebie, jakie szkółki? Może też byśmy się powymieniały
Trudny teren - dużo pracy! 13:30, 24 maj 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
Pochwałę się moja trawka. Zdjęcie dodatkowo ja ładnie pokazuje bo nie widac nierównego siewu

Śliczna, soczysta trawka
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 13:28, 24 maj 2015

Do góry
Ale szaleńswto spotkaniowe w tym roku Przyjemnie pooglądać roześmiane ogrodniczki!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies