Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Na Bukowej 12:01, 31 maj 2020

Do góry
Help!! Co mi zjada rośliny??
[
I jeszcze ta roślina jakaś sucha? Czy powinnam ja przyciąć?

Wzgórze chaosu 11:56, 31 maj 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)

Powoli oswajam się z tą jasnością desek No i musi powstać kolejny obsadzony zakątek, bo na razie ta biel zbyt razi. Matko końca robót nie widać
Gdzie ty Asiu parocję u mnie dostrzegłaś? Bo nie sadziłam wcale A podoba mi się I nawet miejsce na nią jeszcze mam

Chciałam napisać gledicziaale może to prorocza pomyłka?
Wzgórze chaosu 11:54, 31 maj 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)

Zapraszam częściej Mój ogród to skarbnica wiedzy czego nie robić! Walczę z pomyłkami, końca nie widać. Ostatnia z bitew to pożegnanie jałowca stricta - nie mieścił się już pomiędzy bukami.

Też stoję przed tym zadaniem. Muszę usunąć sporą tuję, żeby prześwietlić trochę to miejsce i zrobić miejsce na rabatę. I nie wiem co z nią zrobić? Ma już 12 lat i pomijając kwestie natury technicznej - jak to zrobić, zastanawiam się czy się przyjmie w innym miejscu. Może sobie darować całe przedsięwzięcie i po prostu się jej pozbyć bez przesadzania?
Hortensjada 11:53, 31 maj 2020

Do góry
Pozdrawiam Gości Dereni przybyło, ogród chyba mam jednak z gumy, na dzień dzisiejszy posiadam 45 odmian ( drzewek 50). Część już przekwitła, na dzień dzisiejszy króluje Venus i Galaxy). Wcześniejsze pokażę później. Miłego dnia, fotki sprzed chwili

Venus, wymaga dużo miejsca, ciężko coś utrzymać u podstawy z uwagi na rozległy system korzeniowy, cięcie wykonam i pokażę po kwitnieniu, muszę go trzymać w ryzach, próby zrobiłam w zeszłym roku z dobrym efektem, znalazłam niedawno też filmik na yuotube wprawdzie po niemiecku ale tylko potwierdził, że działałam prawidłowo.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 11:48, 31 maj 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Nowy nabytek. Ktoś wie jaka to rasa?

Kury wygonione

Rzekłabym, że przystojna rasa. Portki ma galante
pozdrawiam dm
PS. Jednak wypadek z ceramiką był zbawienny, chociaż traumatyczny. Zamknęłaś do reszty jeden rozdział otworzyłaś z przytupem drugi. Tak Kobitko trzymaj. Kogutek boski.

Ogród pod lasem 11:47, 31 maj 2020

Do góry
I jeszcze ona

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 11:31, 31 maj 2020

Do góry
Wzgórze chaosu 11:28, 31 maj 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Ślicznie ten domek już wygląda
Parocja czaruje

Powoli oswajam się z tą jasnością desek No i musi powstać kolejny obsadzony zakątek, bo na razie ta biel zbyt razi. Matko końca robót nie widać
Gdzie ty Asiu parocję u mnie dostrzegłaś? Bo nie sadziłam wcale A podoba mi się I nawet miejsce na nią jeszcze mam

Wzgórze chaosu 11:27, 31 maj 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)
glicynia i złotokap pięknie kwitną. Wszystko inne też piękne

Maj i październik to u mnie najładniejsze ogrodowo miesiące. Nawet to co nie kwitnie dzięki soczystym liściom przyciąga uwagę

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Kalina zachwyca i owszem, ale to ten stolik i krzesełko dodaje temu miejscu świetnego smaczku.
Widząc Twój rozrośnięty złotokap zaczęłam żałować, że swojemu podcięłam gałązki.

Ten kącik wyszedł bez zupełnego planowania, całkowitym przypadkiem. Uwielbiam tam siedzieć. Jest piękne światło i rano i po południu. Muszę tylko kalinę trzymać w ryzach

Znalazłam Dorotko zdjęcie złotokapu z 2013 roku. Dużo przyrósł przez te ostatnie 7 lat. Nie mogę sobie przypomnieć czy kiedykolwiek go cięłam.
Porównując obie fotki widać, że jest zdecydowanie wyższy, ale za to rzadszy. Myślę, że dobrze, że swojego przycięłaś. Ja jestem zwolenniczką cięcia, aż się dziwię, że swojego złotokapa tak ominęłam

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Glicynia cudo, Rabaty nabierają ciałka do końca sezonu to już będzie gęsto Świetnie z rozjaśnionym wyszło Brawo

Rozjaśnienie drewutni jest spójne z resztą zabudowań, niemniej ta przetarta brązowa deska to było coś pięknego...

Miałam szczęście, że mrozu nie było. Glicynia dopiero teraz zrzuca kwiaty, cały maj cieszyła oko przy altanie. No i ten zapach

Znalazłam fotkę glicynii sprzed 12 lat Rozmiar nie uległ zmianie, tylko pień nieco grubszy. Fajnie widzieć takie porównanie. Da się jednak utrzymać w ryzach nawet takiego potfora jak to pnącze
Wzgórze chaosu 11:26, 31 maj 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Domek na biało - strzał w dziesiątkę. ☺️ Pięknie wszystko wygląda. A planowany taras z której strony świata?

Ten biały kolor pasuje mi do reszty zabudowań, ale powiem ci, że brązowy po przetarciu był tak fajny, że żal było rozpocząć malowanie. Śliczna była ta stara deska...

Taras mam od strony północno- zachodniej. Szersza część jest na zachód, na ogród. Ale widzisz jaki skos tam jest. Na pierwszym zdjęciu nawet go nie widać, ale drugie już lepiej pokazuje, że w stronę przejścia pod pergolą schodzi się w dół. Po przedłużeniu w stronę trawy (jakieś 3 metry - do bordowego buka) powstaną schodki, ze dwa pewnie. Wymaga to solidnego fundamentu, aby całość nie osiadała. Trudno znaleźć nam ekipę. W tym roku pewnie się nie uda.

Wzgórze chaosu 11:26, 31 maj 2020

Do góry
KOla napisał(a)
Witam Iwonko. Przepiękny ogród, wpraszam się do Ciebie na podglądanie.

Zapraszam częściej Mój ogród to skarbnica wiedzy czego nie robić! Walczę z pomyłkami, końca nie widać. Ostatnia z bitew to pożegnanie jałowca stricta - nie mieścił się już pomiędzy bukami.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 11:25, 31 maj 2020

Do góry
mam coraz wiecej piwoni, no jakos tak wyszlo to ie moja wina, ze wskakuja do koszyka

'wladyslawa'

NN
Ogrodowy Kalejdoskop 11:16, 31 maj 2020

Do góry
Pochwalę się jeszcze powiększeniem rodzinki. Dumna mama i jej potomstwo - Gończy polski Psy niezwykle rodzinne.
Trzeba będzie grodzić rabaty
Piaszczysta ziemia 11:09, 31 maj 2020

Do góry
Ta włóknina jest bardzo cieniutka, prawie przezroczysta zatem też usunąć?
Jako, ze pod płotem są już iglaki to chciałabym pójść w rośliny lubiące kwaśna ziemie, aby miejscowo w dół podsypać, wymieszaną z 3 letnim kompostem.
Bardzo proszę Was o wskazówkę, jakie trawy np sobie dobrze poradzą w pół cieniu czy np: miskant, rozplennica- mąż ją uwielbia i jak widać już kupił . Dostaliśmy w prezencie kilka sadzonek liliowców arctic snow, turzycę .
Były tez 4 hortensje ogrodowe ale w nocy ktoś nam je wyrwał..
Czy może pójść w inne roślinki . Bez Waszej pomocy nie ruszę z tymi dwoma rabatkami.

Dziękuje raz jeszcze
Marzena

Ogród w remoncie 11:07, 31 maj 2020

Do góry
Kwaśna

Coś brakuje na niej teraz. Może te azalie powinny być kolorowe jednak? Albo może trzeba dać kolorek na tej wysuniętej części? Co by tam pasowało?
Ptasi gaj 11:00, 31 maj 2020

Do góry
CD

Bez dziwny u mnie w tym roku wypuścił wcześniej gałązki i przykrył kwiaty ale kwitnie nie został zmrożony

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 11:00, 31 maj 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Dziś jeszcze doszły drzwiczki do szafki na buty, na razie przymiarka, jutro przykręcimy

Moja nowa zdobycz - metrowy głogownik Red Robin, troszkę biedny ale myślę że szybko dojdzie do siebie

Jest na froncie przy róży i przy ciepłej ścianie.

Święto matki uwieńczone laurką i liścikiem to miłe
Głogownik super wcale spore drzewko
Ja miałam wczoraj przygodę odwiedzając mamę pojeździłam po okolicach Niepołomic
za baldachami kwiatów czarnego bzu, no jak zielarka jakaś
W ogrodzie mieliśmy nieoczekiwanego zobacz, kto mi wygryza pąki różane?
Ogród pod lasem 10:57, 31 maj 2020

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies