Witaj,
widzę,że robimy zakupy w tym samy miejscu Lubię tam jeździć, bo mają spory wybór i ceny w chyba OK.
Pozdrawiam!
Jeszcze nie dotarłam do końca, ale fajne masz pomysły-gratulacje!
Wybaczcie, że na razie zbiorczo odpowiem (mam tylko chwilkę wolną, zaraz muszę pilnie lecieć i nie wiem, o której będę)
Ewo, całkiem fajny pomysł, tylko czy ten element nie jest za ciężki na tę rabatę? Bo piszesz, że powinien być odpowiednio duży? Donica podkreśli? No tak...
Zaraz wrzucam zdjęcia, tylko najpierw kilka słów "instrukcji obsługi"
Zamiast dwóch horti jest jedna horti, jeden stożek a pomiędzy nimi - miskant.
Gosi się nie podoba rozdzielenie żurawek tym paskiem runianki i odradza, bo runianka zagłuszy żurawki.
Gosia odradza rozdzielenie żurawek czymkolwiek.
Zamiast 5 miskantów wokół koła (falą) Gosia proponuje co najwyżej 4, bez tego, co był przed hortensją.
Wokół koła proponowała (oprócz wysokich traw z tyłu) carexy, które by się tak ładnie rozłożyły i częściowo koło zmniejszyły i przykryły. Dopiero teraz użwiadomiłam sobie, że trawki póżno wychodzą wiosną, więc raczej długo ten dekiel będzie widoczny...
Witaj, przez przypadek trafiłam do Twojego ogrodu, w poszukiwaniu instruktażu o dzieleniu żurawek
Pięknie to pokazałaś Instruktażowo
Idę obejrzeć Twój ogród, bo na razie widziałam jak pozyskujesz żurawki i horti i zachwycona jestem
Pozdrawiam
Witaj Tess,
No niestety ogrodu u mnie jeszcze niet,
plany na razie ambitne bardzo
pozyskuje wszystko to co zaplanowałam w "projekcie", ale i tak podczas realizacji wyjdzie co tak naprawde mi będzie potrzebne.
Aktualnie nie za bardzo mam czas i możliwości, żeby zrobić cokolwiek więcej w ogrodzie,
mamy zamiar z M pociągnąć pod ogrodzeniem zaplanowane tuje i cisy wzdłuż ogrodzenia sąsiadów, bo ocenilismy że tam za wiele prac nie będzie robionych, a i odległość od budowanego domu jest wystarczająca na to żeby oszczędzić rośliny.
jak zrobimy ten pas przy ogrodzeniu to zapewnie nie da mi spać miejesce przy tujach, które pewnie wykorzystam na jakieś rozsadzenia bo szkodaby zmarnować
a potem wg planu będę przesadzać,
bo miejsca u babci coraz mniej, a chęc posiadania sadzonek cały czas ogromna
Tess,
Beczki z kranikiem nie trzeba się wstydzić tylko pogratulowac pomysłu,
urodna nie musi być byle funkcjonalna była,
Aż ciekawa jestem co tez Gosia u Ciebie na rabatkach wymyśliła skoro o dekielek sie już martwić nie trzeba
Ewo, to jest tylko dekiel od studni, na poziomie gruntu. Nic a nic nie wystaje.
Nie chciałabym tego jakąś obwódką dodatkowo eksponować.
Myślę o donicy z dużą hostą Na chwilę obecną, za chwilę może to się zmienić
cdn.
To, że nie wystaje to doskonale widać. Dlatego też moja rada nie dotyczy w zasadzie dekla, choć może słabo ją wyartykuowałam. Dotyczy przestrzeni ponad studnią - donica z hostą w zasadzie też jest podkreśleniem tej przestrzeni. "Obwódka" w formie parawanu odpowiednio wysoka i odpowiednio poprowadzona w w rysunku raczej zasłoni niż podkreśli tę przestrzeń. Tyle moich "dobrych rad".
PS. coś takiego (przepraszam za te malunki, ale chodzi mi tylko o pokazanie propozycji a nie wyraz artystyczny).
Ewo, to jest tylko dekiel od studni, na poziomie gruntu. Nic a nic nie wystaje.
Nie chciałabym tego jakąś obwódką dodatkowo eksponować.
Myślę o donicy z dużą hostą Na chwilę obecną, za chwilę może to się zmienić
cdn.
To, że nie wystaje to doskonale widać. Dlatego też moja rada nie dotyczy w zasadzie dekla, choć może słabo ją wyartykuowałam. Dotyczy przestrzeni ponad studnią - donica z hostą w zasadzie też jest podkreśleniem tej przestrzeni. "Obwódka" w formie parawanu odpowiednio wysoka i odpowiednio poprowadzona w w rysunku raczej zasłoni niż podkreśli tę przestrzeń. Tyle moich "dobrych rad".
PS. coś takiego (przepraszam za te malunki, ale chodzi mi tylko o pokazanie propozycji a nie wyraz artystyczny).