Witaj Kamila. Jezeli mozesz to pokaz wiekszy fragment twojego ogrodu.
Klemstis nie polecam sadzic przy pnaczach to zarloczne i klemstis tez zarloczny pnącze wygra z klematisem. Posadz co najmniej metr od pnacza i daj drabinke na pnacze pedy beda po niej sie piely.
Pamietaj, ze klematis lubi miec glowe w sloncu a nogi w cieniu czyli musisz zabezpieczyc posadzic jakas rosline lub posiac coc dla oslony co najmniej 0,5 m wysokosci. Nie wiem jakie te klematisy podaj nazwe. Niektore wiosna sie przycina radykalnie niektore nie. I dobrze nawiez dolek.
Kupilas tanio nawet jak na polskie warunki.
Wejdz na strone polska ""clematis" tam sie wszystkiego dowiesz. Zreszta polski producent z Pruszkowa jest potentatem w produkcji klematisow w Europie.
Daria masz ladne nasadzenia, ale jeszcze ze 2 lata i bedziesz miala busz.
Oczko napisz lub pokaz oczko cos doradze gdzie szukac i jakie nasadzenia. Lilie wodne nie do pobicie, tatarak, palka wodna i jeszcze tam jakies niskie rosliny. Pomoge, jak tylko bede mogla aby glony nie rosly czego uzywac bo jest tego pelno i nie wiadomo co wybrac. Przede wszystkim rosliny sa najwazniejsze.
Dam namiary nacrosliny w internecie a moze kolo ciebie sa mozliwosci. Szukaj tez w internecie "szuwarek" ma dobre opisy.
Ocxko to wyzsza szkola jazdy nim go poskromisz aby zycie w nim tetnilo.
U mnie ryby sie mnoza na potege bez 500+ po zimie musze komus oddac i z innego zrodla dokupic bo beda chorowac.
Aniu jestem na str 611 sadzisz rozchodniki z rozplenicami widzialas jakie u mnie rosna to efekt 4 lat juz w zeszlym roku takie byly wysokie. Rozchodniki znikna.
Moja rada posadz cos wyzszego.
Jeszcze raz popatrzylam rozplenice w szeregu a rozchodnik z przudu.
Ja tez,posadzilam hortensje z tylu rpzplenic i tylko czubki widac spoza rozplenic. W przyszlym roku horty wanile tne wyzej zobacze jaki bedzie efekt.
Dzieki ze przybylas na moj watek. Brzozy sa cudowne, jedyny mankament to jesienne liscie ktore spadaja i nasiona ktore wszedzie kielkuja. Nasionka sa wszedobylskie nawet w fugach miedzy kostka.
Teraz pora ich wyrzstania maja 10 cm.
Nastepnie sypia mi do oczka liscmi i rozciagam siatke na oczko.
Poza tym daja cudowny cien i szelest lisci. Wiosenne listechki bajeczne.
Malujesz to cudowne zajecie. Obraz juz jesien u podnoza brzoz rosna wrzosy piekny. Kiedys dawno temu duzo malowałam, teraz maluje roslinami na ziemi wiec wychodzi tak jak wychodzi.
Kasiu zaden trawnik nie jest idealny. Babki nie mam, ale rozpanoszyl sie jaskier i cos musze z tym zrobic. Rozne inne chwasty sie trafiaja ale usuwamy. Mam laki z kazdej strony wiatr znosi rozne nasiona i sie rozsiewaja.
Rozplenice moje od zawsze kwitna. Nie wiem dlaczego nie kwitna.
Piekne gladiole mieczyki, ktore uwielbiam. Od dwoch lat ich nie mam bo jak duze to sie przewracaja i trzeba palikowac.
A po drugie nie mozna miec wszystkiego mozna sie zatyrac.
Pati pozdrawiam.
Trawnik skosilam, ale wysoka trawa i mokra wiec sie niezle na pocilam.
Tawuly tez ostrzyzone i deren bialy, irgi tez wystrzyźone jeszcze posprzatac. Chwila przerwy wiec ide zaraz.
Milus zyjesz bez Ciebie to tu nie ma zycia.
Trawy z hortami teraz kroluja. U nas tez lalo do wczoraj i polozyly sie horty i trawy. Dzisiaj piekna pogoda wiec znowu do roboty aby nadgonic stracony czas przez ulewy.
Ta kupiona NN tez mam taka jak piszesz nie do zdarcie kwitnie bez przerwy.
Witam Angelo. Dawno nie zagladalam. Wszystko wymuskane czysciutko chwasciki nie rosna. Trawniczek podstrzyzony w te i wefte nawet szlaszek paskowy jest. Cisowe kuleczki przepiekne. Horty juz rozowe pewnie wanilki bo tak maje.
Wszystko ladne i przepiekne tak trzymac.
Pozdrawiam