Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

sylwia_slomc... 13:44, 13 wrz 2017

Cudnie w altanie Nie wychodzę, chyba, że mnie wyrzucisz siłą.
Fajnie te rury wyszły i bardzo ciekjawe
Dorota123 22:05, 13 wrz 2017

Katkak napisał(a)

Dorcia muszę zacytować te foty . Cudnie wyszły Ci te rury i jakie fajne wzorki wymyśliłaś. Dekoracje to Twoje powołanie. Powinnaś na tym zarabiać, już Ci to kiedyś mówiłam. Nie widziałam drugiej tak cudnie udekorowanej altanki. Masz do tego smykałkę. Wesela, chrzciny, imprezy okolicznościowe - Dorota, konkurencję zmiotłabyś w pył .
Za miłe słowa dziękuję. Pod koniec tego miesiąca będę robić 18 urodziny syna i tam zadebiutuję z moimi dekoracjami. Jeśli mi wyjdą to pokażę. Lampiony te z altany są przygotowane na tą okazję. Powoli robię szczątkowe elementy do dekoracji. Mam nadzieję, że kiedyś skusisz się zobaczyć to na żywo.
Dorota123 22:11, 13 wrz 2017

Aneta1309 napisał(a)
Altanka wieczorową porą mega klimatyczna a do Twojej biżuteri ogrodowej sobie powzdychałam nie mogę jakoś nic fajnego upolować.Pozdrawiam zdolną kobietę.
Ja jak tylko wyrwie się z domu zawsze mnie ciągnie do jednej kwiaciarni, a tam wiecznie coś mi się w ręce pcha. Cieszę się, że i Tobie spodobało się w mojej altance. Pozdrawiam
Dorota123 22:24, 13 wrz 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudnie w altanie Nie wychodzę, chyba, że mnie wyrzucisz siłą.
Fajnie te rury wyszły i bardzo ciekjawe
Możesz się rozgościć i w realu, na pewno Cię nie będę wyrzucać, lubisz siedzieć na huśtawce, czy krześle?
Mam zamiar zrobić trzecią rurę, ale już troszkę za chłodno na takie posiadówki.
ElzbietaFranka 23:22, 13 wrz 2017

Dorotka jeszcze raz przeglądam Twój wątek jeżeli masz takie trudności wodne to nalezą się wyrazy podziwu. Tak pięknie wszystko rośnie mam nadzieję, że już sporo deszczu spadło i podlało twoje roślinki.

Rury bombowe. Poddałaś mi pomysł z tą rurą mam dużo cegły ceramicznej obrzynków jak robiliśmy różne obróbki przy domu. Ciągle to trzymam w skrzyniach może w zimie coś zrobię. Czy te twoje rury są ciężkie?
Lepiłaś na ceresicie takim do układania kafli?
ElzbietaFranka 23:25, 13 wrz 2017

Jeszcze chciałam zapytać rutewkę masz 3 lata czy dobrze u Ciebie kwitnie.

Ja mam 3 rutewki fioletowe kupione w tym roku małe wyrosły, ale już kwitły wiem, że lubią kwaśną ziemię i nie należy trzymać zawsze wilgotną ziemię.
Zastanawiam się, że nie wykopać ich na zime i nie trzymać w zimnym garażu.

Druga sprawa z czego zrobiłaś te moskitiery.
Dorota123 23:33, 13 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotka jeszcze raz przeglądam Twój wątek jeżeli masz takie trudności wodne to nalezą się wyrazy podziwu. Tak pięknie wszystko rośnie mam nadzieję, że już sporo deszczu spadło i podlało twoje roślinki.

Rury bombowe. Poddałaś mi pomysł z tą rurą mam dużo cegły ceramicznej obrzynków jak robiliśmy różne obróbki przy domu. Ciągle to trzymam w skrzyniach może w zimie coś zrobię. Czy te twoje rury są ciężkie?
Lepiłaś na ceresicie takim do układania kafli?
Rabaty podlewam cały sezon, tylko na trawnik brakuje mi wody. Obecnie niebo ładnie podlało ogródek.
Rury są dość ciężkie, doszedł przecież klej i płytki. Jutro spytam ema co to był za klej, bo mam odsypane w wiadereczko. Na pewno z tych resztek ceglanych można coś ciekawego zrobić, musisz tylko ciekawą inspracje znaleźć, lub wymyślić. Nie wiem jak duże masz te kawałki, ale myślę, że w Twoim przypadku lepiej by było np obmurować wiadro, lub jakiś pojemnik plastikowy.

Już wiem klej do płytek Ceresit
Dorota123 23:39, 13 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Jeszcze chciałam zapytać rutewkę masz 3 lata czy dobrze u Ciebie kwitnie.

Ja mam 3 rutewki fioletowe kupione w tym roku małe wyrosły, ale już kwitły wiem, że lubią kwaśną ziemię i nie należy trzymać zawsze wilgotną ziemię.
Zastanawiam się, że nie wykopać ich na zime i nie trzymać w zimnym garażu.

Druga sprawa z czego zrobiłaś te moskitiery.
Ta różowa rutewka kwitnie słabo, o wilgotność dbam, może za mało dałam jej kwaśnego nawozu. Moje dobrze zimują w gruncie, nawet nie nakrywam ich na zimę.
Na moskitiery kupiłam czarną firankę z metra. Na jedną ściankę musiałam dać dwie długości tak mi pasowało z szerokości materiału.
Katkak 06:45, 14 wrz 2017

Dorota123 napisał(a)
Za miłe słowa dziękuję. Pod koniec tego miesiąca będę robić 18 urodziny syna i tam zadebiutuję z moimi dekoracjami. Jeśli mi wyjdą to pokażę. Lampiony te z altany są przygotowane na tą okazję. Powoli robię szczątkowe elementy do dekoracji. Mam nadzieję, że kiedyś skusisz się zobaczyć to na żywo.

Ależ ha się bardzo skyszoba czuję. Jak tylko kiedyś nam obu czas będzie pasował to przyjadę na pewno .
lojalna_ 09:51, 14 wrz 2017

Dorciu !

W ogrodzie masz tak energetycznie )))) cudne kadry