Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 19:38, 13 wrz 2017

Urszulla napisał(a)
Równowaga między minimalizmem a zachciankami musi być i chyba to jest ten zdrowy rozsądek
Ostatnio rozmawiałam w poważnej sprawie na temat naszych możliwości i braku możliwości. Podobno Człowiek zawsze będzie szalał jak mu się polepszy. Ha.ha

No coś w tym jest Ula No i zdjec znowu dzis nie zrobiłam dla Kasi bo jak wrocilam to deszcz i wichura niezla a wyjezdzalam z domu to pięknie slonce swieciło
ElzbietaFranka 19:58, 13 wrz 2017

Rozmawiacie o roślinach o ich doborze na stare lata. Ja już od dłuższego czasu zastanawiam się co to będzie jak sił nie będzie a umysł sprawny.

Trzeba zbierać forsę na ogrodników aby obrobili bo jakie jest wyjście. Oczy nie wytrzymają zaniedbania wszędobylskich chwastów.

U nas też nieźle wieje. Chmury czarne po niebie płyną.
marba 21:43, 13 wrz 2017

Urszulla napisał(a)
Równowaga między minimalizmem a zachciankami musi być i chyba to jest ten zdrowy rozsądek

Pięknie zdefiniowałaś zdrowy rozsądek, Urszulo. Właśnie o to chodzi!
Kindzia 10:13, 14 wrz 2017

danuta_szwajcer 13:25, 14 wrz 2017

Kindzia napisał(a)

Kasiu mam u siebie mały parawan od strony północnej przy pergoli ma długość 150cm , są cztery cisy, dziś zmierzyłam ich przyrost 29cm , obecnie wysokosc 129, sadziłam trzy lata temu na jesien. Takie wczoraj widziałam po 65 Nie ciełam jeszcze, mam to zamiar na wiosne zrobić by zagęscic i ładny pokrój uzyskac. Nie zdażyłam zdjec zrobic tym co kupilam ale one sa waskie bardziej bo to hili, posadziłam jeden obok drugiego.
danuta_szwajcer 13:31, 14 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Rozmawiacie o roślinach o ich doborze na stare lata. Ja już od dłuższego czasu zastanawiam się co to będzie jak sił nie będzie a umysł sprawny.

Trzeba zbierać forsę na ogrodników aby obrobili bo jakie jest wyjście. Oczy nie wytrzymają zaniedbania wszędobylskich chwastów.

U nas też nieźle wieje. Chmury czarne po niebie płyną.

Możę nie będzie tak zle Narazie żyje tu i teraz. Ograniczam tylko by miec mniej roboty już teraz bo chce sie cieszyc tez czyms innym a nie tylko ogrodem Kiedys z musu jak byłam "uwieziona" na pare lat z powodu innych obowiązków zajełam się ogrodem i tak mnie to pochłonelo ale czas by trochę to zmienić
danuta_szwajcer 13:32, 14 wrz 2017

marba napisał(a)
[/quote
danuta_szwajcer 13:45, 14 wrz 2017

Tak na szybko tylko bo musze zmykac Moze uda mi sie tez cos dzisiaj posadzic.

ElzbietaFranka 16:17, 14 wrz 2017

Danusia cisy Posadzone w jednym szeregu nie podwójnym i tak ładnie rośnie.
Dorota123 20:12, 14 wrz 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Co to za roślinki, czy to jest hortensja z Marcinkami białymi? Połączenie wydaje mi się świetne. Spróbuj zrobić zdjęcie tym roślinkom bez słoneczka, żeby ne były tak prześwietlone. Jak to się dzieje, że u Ciebie już kwitną Marcinki, chyba jakieś wczesne. Moje jeszcze nie dają kolorku kwiatów. Jakieś późne mam. Masz piękne, duże hortensje, na wiosnę nie będę swoich już tak mocno obcinała. Pięknie w całym ogrodzie, traw też masz pełen wybór. Pozdrawiam