Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek warzywny na balkonie 20:50, 23 maj 2020

Do góry
Nie zniechęceni pogodą byliśmy dziś na wycieczce w puszczy zawodowej w Bielicach. Powiem wam że ja zawsze trafiamy w okna pogodowe. Byliśmy dobrze przygotowani na brzydka pogodę. W górach było przepięknie no i oczywiście nie padalo

Sezon 2017 u Hanusi 20:49, 23 maj 2020

Do góry
Piwonie jeszcze w pąkach. Późno wystartowały tego roku.

I niezawodna azalia pontyjska

...uDany ogród 20:49, 23 maj 2020

Do góry
A jednak udało mi się pojechać do ogrodu. Posadziliśmy borówki i obsypaliśmy je korą. Ja oczywiście biegałam z aparatem, ale było już dosyć ciemno.
Mój majowy raj wieczorkiem

Anna i Ogród 20:49, 23 maj 2020

Do góry
Makao_J napisał(a)
A ja dalej strzelam fotki bo normalnie nakręciliśmy się na porządkowanie tego co było odkładane w czasie od jakiegoś czasu

Donice przy tarasie
przed:

i po:

Jak ładnie, elagancko . Dobra zmiana.
Ogród z wilkiem zamkn. 20:47, 23 maj 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
4 dni ciężkiej pracy we dwójkę …..ale nowe skarpy uporządkowane-jeszcze na efekt trzeba poczekać ,ale wyobrazcie sobie je za rok

i ukradłam eMowi kawałek przy basenie -zrobiłam sobie rabatę oczkową jeszcze nie skończone ,ale i tak Wam pokażę w ramach przeprosin ,że się nie udzielam u Was ….jakoś nie wyrabiam się ostatnio
z dalsza -to jest jeszcze nie skończone ,więc przymknijcie oczy na niedociągnięcia

i trzymajcie kciuki za klony ( kolejna przeprowadzka )

są tu klon garnet -ten drugi nie pamiętam nazwy ,hakonki z własnego podziału i jeżówki też podzielone ….
brakuje wykończenia -tj zakrycia brzegów .kory i kilku głazów pomiędzy ….

lecę do Was teraz ,ale tak padam na pysk ,że nie wiem ,czy jestem w stanie coś mądrego pisać
Buziaki dla Was Wszystkich

Jezusie! Stachanowcy normalnie!!!

Tydzień człowieka nie było na ogrodowisku, a tu rozpierduchy i rewolucje dziejowe:
- Magleska przebudowała okolicę i wykopała trzy jeziora!
- GalgAsia ma lej depresyjny po rozwaleniu trzech murów naziemnych i podziemnych…
- AnnaCh kupiła działkę w lesie i walczy.
- Mrokasia - jak to Mrokasia, ryje jak kret w tych korzeniskach…
- Kasya wykończyła swój kręgosłup w ogrodzie
- Wiolka dostałą taras na urodziny

Przeszłam dopiero przez kilka wątków i już się boję, co będzie dalej…

Ja nie zrobiłam NIC…
Pracowałam ciężko w korpo i chciałam dziś poogrodniczyć, ale zaskoczył mnie deszczowy maj
Anna i Ogród 20:46, 23 maj 2020

Do góry
Teraz czas na to miejsce

Myślę o jednym gatunku przed tujami. Albo hortensje albo jakieś wyższe trawy. Będą miały tam cień cały dzień.
Anna i Ogród 20:42, 23 maj 2020

Do góry
A ja dalej strzelam fotki bo normalnie nakręciliśmy się na porządkowanie tego co było odkładane w czasie od jakiegoś czasu

Donice przy tarasie
przed:

i po:
Ja i mój ogródek, a może ogród 20:38, 23 maj 2020

Do góry
I rarytasik cis szczepiony na pniu 2 sztuki

Ja i mój ogródek, a może ogród 20:37, 23 maj 2020

Do góry
Ber berys Maria

Małymi krokami-Ogród Wioli 20:36, 23 maj 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Palibinki pięknie kwitną i pachną ba odległość, to była dobra zmiana

Koniec

Jesssoooo!!! Jakie Ty masz hakony! Olbrzymy!
Małymi krokami-Ogród Wioli 20:35, 23 maj 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Czosneczki

Macham !

Macham Wiola do Twoich czochów!

I zazdroszczę prezentu z rozmachem! Twój M to ma gest
Ja i mój ogródek, a może ogród 20:35, 23 maj 2020

Do góry
Moje dzisiejsze zakupy

Glauca globosa na pniu

Ogród w dolinie 20:33, 23 maj 2020

Do góry
Roocika napisał(a)
Byliśmy dziś w szkółkach, straszne pustki. Rośliny będą dopiero późnym latem. Udało nam się kupić hortensje, brakującą Limelight, oraz 5 szt. Wims Red do posadzenia za ambrowcem oraz irysy syberyjskie. Irysów są 3 odmiany, będą kwitły naprzemiennie
Ciekawa jestem czy ta hortensja wims Red rośnie do 2 czy 3 metrów. W internecie są informacje o 2 m a na metce o 3 m.

Ale zakupasy!
Tej Wims Red nie znam… muszę poczytać. Fajna!
Dwa ogrody 20:29, 23 maj 2020

Do góry
Asiu, mieć takie rabaty jak Ty, to dopiero jest marzenie
odkrycie ubiegłego sezonu, paprocie

Kłopoty - problemy z trawnikiem 20:25, 23 maj 2020

Do góry
Witam, po 20 latach użytkowania trawnika zdecydowałem się na wiosnę na glebogryzarkę, usunięcie starej darni, położenie siatki na krety.

Zdecydowałem się na trawę Kiepenkerl Majestic Royal, efekty na jakieś półtora miesiąca od posiania, po 3 koszeniu wyglądają tak:

Nie wiem czy coś zrobiłem źle, byłą glebogryzarka, byłą dowieziona nowa gleba na całość działki (jakieś 6-7 cm) (ziemia niby z torfem idealna pod trawniki)

Generalnie zaczyna to jakoś wyglądać, chcę osiągnąć efekt trawnika dywanowego, narazie jest nierówno, miejscami zraszacze wypłukały trawę i zastanawiam się czy tam dosiewać czy czekać aż się sama rozkorzeni.

Po samym sianiu był zastosowany nawóz Barenburg Barfertile (nie jestem do końca pewien czy słusznie)

Chwastów nie ma dużo ale martwi mnie to, że kolor jest nierównomierny i trawa się za bardzo nie zagęszcza ale może za wcześnie panikuje. Nie wiem, czy już dosiewać czy jeszcze czekać.

Trawa podlewana jest 2 razy dziennie po 10 minut o 6 i 20. Czasami woda stoi kilka minut, może przelewam...
Blaski i cienie nowego życia 20:20, 23 maj 2020

Do góry
Dubelek mi wyszedł to jeszcze 2 portrety roślin

Blaski i cienie nowego życia 20:18, 23 maj 2020

Do góry
Kawałek wejściowej w powijakach i nowa hortensjowa ze szpalerem tawułowym w trakcie tworzenia

Artemisowa różanka przyrosła bo po wycięciu śliwki wreszcie dostała światła. I róże pnące z marketu- będą niespodzianką.
Ogród do odnowy 20:16, 23 maj 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Mistrzostwo świata... Piękne ujęcie
Dwa ogrody 20:12, 23 maj 2020

Do góry
Gosiu, sieją się, może niezbyt inwazyjnie, ale jednak. Moim skromnym zdaniem cięcie kwiatów nie ma wpływu na wielkość liści. Na pewno za to woda, półcień i dobre podłoże. To obserwuję u siebie. W ub. roku poszerzałam cienistą rabatę, pokazywałam ją do znudzenia Posadziłam m.in. brunnery, słuszne sadzonki, wyjęte z innych miejsc w ogrodzie. Dostały dobrą ziemię i linię kroplującą. Po kwitnieniu cięłam kwiatostany, bo zrobiło się za gęsto. Rozrosły się też gwałtownie bodziszki Renarda, brunnery. Kilka dni temu wykopałam trzy z nich i poszły na tyły tej rabaty, pod thuje. Ledwo zmieściły się w średniej wielkości wiadrze.
W innych miejscach, bardziej nasłonecznionych i mniej podlewanych rosną, kwitną, ale bez szaleństw.

duże donice z kieszonkami

Migawki z ogródka 20:11, 23 maj 2020

Do góry
Takie maleństwa wybieram
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies