Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

ewsyg 09:37, 23 maj 2020

Dorotko, ależ u Ciebie jest pięknie. Jestem zachwycona bzami i orlikami. Ja po tej zimie straciłam kilka jeżówek. A jak u Ciebie ?
KasiaBawaria 11:20, 23 maj 2020

Dorota123 napisał(a)
Mówisz i masz
Teraz można te firanki w razie inwazji komarów zasunąć i utrudnić im wlot do środka. Po za tym jest znacznie jaśniej w środku.

Cudo dekoracje, uwielbiam biel w doniczkach to surfienie? A to co z nimi rosnie to co? I piekne polaczenie tych orlikow niebieskich i rozowych. Cudne sa!
Dorota123 13:55, 23 maj 2020

Ania111 napisał(a)

Dorotka ,
Ogród cudny .
Jak z pod igły
Ale moje serce skradła altanka.
Z takiej bym się zaczyna z książką i kawą
Piękniutko za zawsze

Aniu ja w tej altanie spędzam bardzo dużo czasu, ona w lecie jest prawie cały dzień w cieniu. Teraz upojnie pachną w pobliżu lilaki i glicynia, która wspina się po róży przytulonej do altany. Kawka przy dźwięku śpiewających ptaków i wśród zapachu kwiatów zawsze smakuje wyśmienicie.

Dorota123 14:08, 23 maj 2020

danuta_szwajcer napisał(a)

Piękna jest ta dziewanna, musze sie rozejrzeć za nią, posadziłam tej wiosny gipsówke, biała i chyba różową, mozesz mi zrobić fotke jak Twoja wygląda teraz? Surfinie i kompozycje masz CUDNE Też tego latania z donicami mam już dosyć, pięc dużych donic hortensji ogrodowych no i inne, wczoraj wieczorem latałam okrywać begonie co na rabatę posadziłam echh, zwariowana ta pogoda. Pozdrawiam i może nam coś popada
Danusiu nie zrobię zdjęcia gipsówkom, staram się zgrywać zdjęcia z aparatu 2-3 razy w miesiącu. Mam uszkodzone wszystkie wejścia usb w laptopie, boję się żebym sobie nie uszkodziła gniazda w aparacie. Teraz jak nie pracuję nie mogłabym sobie pozwolić na nowy sprzęt. Gipsówki mają u mnie po około 10 cm, ale jedna różowa nie przeżyła zimy.
Za dużo tego wszystkiego mam w donicach, a pogoda dość niestabilna. Mam bardzo sucho w ogródku, trawa znów schnie.

Pozdrawiam

Dorota123 14:13, 23 maj 2020

Waclaw napisał(a)

a nie mówiłem?
A co mówiłeś i do kogo???

Dorota123 14:21, 23 maj 2020

ewsyg napisał(a)
Dorotko, ależ u Ciebie jest pięknie. Jestem zachwycona bzami i orlikami. Ja po tej zimie straciłam kilka jeżówek. A jak u Ciebie ?
Ewo nie jestem w stanie określić przez tę moją gęstwinę, czy coś mi wypadło. Ostróżki jednoroczne wyrywam na potęgę już 3 wiadra wyrzuciłam na kompostownik, obrywam duże liście makom, żeby wpuścić trochę powietrza i światła między rośliny. Niektóre kwiatki przez ten busz są bardzo mizerne. Odsłoniłam jeżówki i inne wartościowe rośliny, ostróżek już jest znacznie mniej. Za pochwały dziękuję.

Dorota123 14:30, 23 maj 2020

KasiaBawaria napisał(a)

Cudo dekoracje, uwielbiam biel w doniczkach to surfienie? A to co z nimi rosnie to co? I piekne polaczenie tych orlikow niebieskich i rozowych. Cudne sa!
Jest to Wilczomlecz Euphorbia Diamond Star kaszka do mixów. Miałam przy altanie przez lata różne kolory, ale biały z dodatkiem lekkiego różu najbardziej mi tu pasuje. Teraz mam dużo orlików, ale 3 lata temu miałam pojedyncze egzemplarze. Bardzo je lubię.

greg66 14:52, 23 maj 2020

Jak zawsze u Ciebie same przyjemności w oglądaniu.
Gąszcz, busz taką altane chciałem mieć ale na razie są inne wydatki.
Zazdroszczę
Orliki są bardzo misterne lubię je obserwować.
Pozdrawiam
Dorota123 21:47, 23 maj 2020

greg66 napisał(a)
Jak zawsze u Ciebie same przyjemności w oglądaniu.
Gąszcz, busz taką altane chciałem mieć ale na razie są inne wydatki.
Zazdroszczę
Orliki są bardzo misterne lubię je obserwować.
Pozdrawiam
Grzesiu podobną altanę do mojej można kupić za trochę więcej niż 2 tys. zł w marketach budowlanych.
Ja kiedyś też podziwiałam w innych ogrodach orliki, na szczęście mam je już u siebie i cieszę oczy ich fantazyjnymi kształtami. Cieszę się, ze Ci się u mnie podoba.

KasiaBawaria 08:26, 24 maj 2020

Dorotko, nie dobijaj mnie tymi fotkami orlikow. Czy moglabym poprosic o nasionka, jak sie zawiaza? No cudne sa.Oczywiscie pokryje koszta wysylki.
A ten wilczomlecz dlugo kwitnie?