Cudo dekoracje, uwielbiam biel w doniczkach to surfienie? A to co z nimi rosnie to co? I piekne polaczenie tych orlikow niebieskich i rozowych. Cudne sa!
Aniu ja w tej altanie spędzam bardzo dużo czasu, ona w lecie jest prawie cały dzień w cieniu. Teraz upojnie pachną w pobliżu lilaki i glicynia, która wspina się po róży przytulonej do altany. Kawka przy dźwięku śpiewających ptaków i wśród zapachu kwiatów zawsze smakuje wyśmienicie.
Danusiu nie zrobię zdjęcia gipsówkom, staram się zgrywać zdjęcia z aparatu 2-3 razy w miesiącu. Mam uszkodzone wszystkie wejścia usb w laptopie, boję się żebym sobie nie uszkodziła gniazda w aparacie. Teraz jak nie pracuję nie mogłabym sobie pozwolić na nowy sprzęt. Gipsówki mają u mnie po około 10 cm, ale jedna różowa nie przeżyła zimy.
Za dużo tego wszystkiego mam w donicach, a pogoda dość niestabilna. Mam bardzo sucho w ogródku, trawa znów schnie.
Ewo nie jestem w stanie określić przez tę moją gęstwinę, czy coś mi wypadło. Ostróżki jednoroczne wyrywam na potęgę już 3 wiadra wyrzuciłam na kompostownik, obrywam duże liście makom, żeby wpuścić trochę powietrza i światła między rośliny. Niektóre kwiatki przez ten busz są bardzo mizerne. Odsłoniłam jeżówki i inne wartościowe rośliny, ostróżek już jest znacznie mniej. Za pochwały dziękuję.
Jest to Wilczomlecz Euphorbia Diamond Star kaszka do mixów. Miałam przy altanie przez lata różne kolory, ale biały z dodatkiem lekkiego różu najbardziej mi tu pasuje. Teraz mam dużo orlików, ale 3 lata temu miałam pojedyncze egzemplarze. Bardzo je lubię.
Jak zawsze u Ciebie same przyjemności w oglądaniu.
Gąszcz, busz taką altane chciałem mieć ale na razie są inne wydatki.
Zazdroszczę
Orliki są bardzo misterne lubię je obserwować.
Pozdrawiam
Grzesiu podobną altanę do mojej można kupić za trochę więcej niż 2 tys. zł w marketach budowlanych.
Ja kiedyś też podziwiałam w innych ogrodach orliki, na szczęście mam je już u siebie i cieszę oczy ich fantazyjnymi kształtami. Cieszę się, ze Ci się u mnie podoba.
Dorotko, nie dobijaj mnie tymi fotkami orlikow. Czy moglabym poprosic o nasionka, jak sie zawiaza? No cudne sa.Oczywiscie pokryje koszta wysylki.
A ten wilczomlecz dlugo kwitnie?