Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 13:55, 12 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Gosiu, o którego linka chodzi? Nie mogę znaleźć, co i gdzie linkowałam?

Wiesz, zaraziłaś mnie fioletami w ogrodzie. Liatra od ciebie jest śliczna, a tak jej nie doceniałam, gdy nie znałam. Dokupiłam sobie jeszcze jedną i dwie perovskie i posadziłam przy lawendzie
Odętki też wcześniej nie znałam Mam dwa kolory. Biała ładniejsza, ta druga taka jaśniutki fiolet, kiepsko w słońcu ją się fotografuje

Kiedy i jak zbiera się nasionka liatry?

Ha ha, tak Twój wątek pędzi, że nawet gospodyni się gubi Wrzuciłaś mi link do drzew u Finki
Liatra ładnie przyrasta z roku na rok. A jeśli chcesz zebrać nasionka, to jeszcze trochę trzeba poczekać, zobaczysz, pod koniec września może już będą. Nasionka takie puchate są. Odętka się wysiewa, właśnie znalazłam sporo siewek A nasionka białej liatry wysiałaś? Zazdroszczę perovskiej, u mnie nigdzie nie mogę jej znaleźć. Czy ona zawiązuje nasionka?
Mój ogród pod górkę... 13:13, 12 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

No, teraz bez dźwigu lepiej

Kaśka, śpisz?

Już nie śpię! Pozdrawiam Cię Iwonko
Prawie - jak ogród 13:08, 12 sie 2015

Do góry
Zazdroszczę tym, co mają basen. Miało być chłodniej, a jest skwar
Ogródek Iwony 12:36, 12 sie 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka - pytasz o nasiona liatry. Mam liatrę pierwszy rok, ale myślałam, że ona jest wieloletnia i się rozrasta przez kłącza. To jak to wkońcu z nią jest? Po co te nasiona?

Odnośnie nowych koncepcji nasadzeń się nie wypowiem, bo w tym upale niezbyt funkcjonuje. Wiem, że wszystkim jest gorąco, ale ja chyba wybitnie źle to znoszę

A Ty Iwonko masz jeszcze miejsce w ogrodzie?

Mirelka, pierwszą liatrę dostałam od Małgosi z ogrodu "Ogród od nasionka ..."
Zachwyciłam się nią. Gosia ma roślinki z siewu, więc pomyślałam, ze się może zimą pobawię i rozmnożę

Mirelko, muszę dokończyć nasadzenia przy płocie. Będzie pas tuj - pouzupełniać we wrześniu braki tych, co wypadły. Na części zdecydowałam się zamiast tuj na 3 śliwy - aby rosły jedna za drugą, nie było miejsca
Jeszcze kawałek ogrodu na drugi rok mam do zagospodarowania

A w te upały nie siedzisz w basenie?
Ogródek Iwony 12:29, 12 sie 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Iwonko, dziękuję Twoje przykłady upewniają mnie, że moje hortensje odżyją. Już wczoraj je przycięłam. Każdej gałązce zostawiłam po 3 węzły. Suche listki usunęłam. Teraz mam same patyczki
Jak długo trzeba poczekać aż pojawią się listki?

Te anabelki na ostatnich fotkach, co dopiero mają zawiązki - 3 tygodnie temu przesadzałam od sąsiadki. Te różowe - w czerwcu, a miesiąc temu ułamały się. Mniej więcej tak. Twoje siedzą w ziemi - więc już nie muszą przystosowywać się do nowych warunków glebowych - cierpliwości i obserwuj.
Ogródek Iwony 12:25, 12 sie 2015

Do góry

Moja NN

Ogródek Iwony 12:16, 12 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, byłam, widziałam i też zauważyłam żółtki
W sprawie twojego problemu z hortkami - one były sadzone niedawno, jeszcze nie ukorzeniły się dobrze w gruncie i stąd ten problem. Ugotowały się, więc ich reakcją obronną na wysokie upały było pozbycie się kwiatów.
Zobacz, ja kupiłam w czerwcu hortensje SPIRIT 'Invincibelle' . Miała jeden kwiatek. Potem się złamała i był sam patyk. Wypuściła zielone listki i się rozkrzewia

A tu anabelki białe, które sąsiadka chciała wyrzucić, zostały przesadzone w gorące dni. Przycięłam i starannie podlewam. Widać zawiązki listków:

Przytnij wszystkie swoje gałązki z uschniętymi kwiatkami i oberwij uschłe listki i podlewaj. Będzie dobrze. Wygląda na to, że korzeń żyje
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/93/937267/original.JPG

Iwonko, dziękuję Twoje przykłady upewniają mnie, że moje hortensje odżyją. Już wczoraj je przycięłam. Każdej gałązce zostawiłam po 3 węzły. Suche listki usunęłam. Teraz mam same patyczki
Jak długo trzeba poczekać aż pojawią się listki?
Do raju daleko - u Ewy 12:13, 12 sie 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Świetny pomysł na oddzielenie dwóch części ogrodu
Do raju daleko - u Ewy 12:08, 12 sie 2015

Do góry
Ewa, zajrzyj do mnie na str. 894 - link mi nie chce działać, więc podaję stronę Fotki dla Ciebie wstawiłam
Ogródek Iwony 12:06, 12 sie 2015

Do góry
Małgoś, Ana - dobry pomysł.
Czy LM sadzić co 70-80 cm, czy szerzej?
Czasem słońce czasem deszcz 11:39, 12 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Pięknie uchwyciłaś swój ogród. Kilka fotek zapinowałam. Ewa, dzięki za to, co u mnie napisałaś

Iwonko ja też dziękuję
Ogródek Iwony 11:28, 12 sie 2015

Do góry
Ewuniu, byłam, widziałam i też zauważyłam żółtki
W sprawie twojego problemu z hortkami - one były sadzone niedawno, jeszcze nie ukorzeniły się dobrze w gruncie i stąd ten problem. Ugotowały się, więc ich reakcją obronną na wysokie upały było pozbycie się kwiatów.
Zobacz, ja kupiłam w czerwcu hortensje SPIRIT 'Invincibelle' . Miała jeden kwiatek. Potem się złamała i był sam patyk. Wypuściła zielone listki i się rozkrzewia

A tu anabelki białe, które sąsiadka chciała wyrzucić, zostały przesadzone w gorące dni. Przycięłam i starannie podlewam. Widać zawiązki listków:

Przytnij wszystkie swoje gałązki z uschniętymi kwiatkami i oberwij uschłe listki i podlewaj. Będzie dobrze. Wygląda na to, że korzeń żyje
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/93/937267/original.JPG

To tu... 11:15, 12 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
W te upały basen w sam raz

Wczoraj bardzo przyjemnie odmroziłam sobie stopy czekając aż dzieciarnia zdecyduje sie wejść. Przy dnie jest strasLiwa zimnica jeszcze.
Ogródek Iwony 11:15, 12 sie 2015

Do góry
Ewa, trochę do oglądania- czytania było. Fakt. Jak czasem się chce cofnąć dwa dni, to trochę się muszę cofać. Czasem tylko jedną stronę.
Jest duże prawdopodobieństwo, że dziś w nocy popada.
Teraz mam tylko 28 stopni
Czasem słońce czasem deszcz 11:06, 12 sie 2015

Do góry
Pięknie uchwyciłaś swój ogród. Kilka fotek zapinowałam. Ewa, dzięki za to, co u mnie napisałaś
Ogródek Iwony 10:50, 12 sie 2015

Do góry
Ola, co ile sadzić Ml? Ile sadzonek przygotować?
W Kruklandii 09:53, 12 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Albo rozłożyć basen

Ooo....chyba też!
W Kruklandii 09:50, 12 sie 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Przepis na deszcz? Umyć okna, albo podlać ogród

Albo rozłożyć basen
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 09:46, 12 sie 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Hej Iwonka dziękuję, uwielbiam lawendę w takiej ilości i ten zapach cudowny Zaczęłam wczoraj nadrabiać Twój wątek, ale tak szalejesz, że chyba z 60 stron jeszcze mi zostało

Bo ja Ewa usiedzieć na d... nie umiem.
I ciągle coś mi się kotłuje w myślach. Z przestawiania mebli w domu wyszłam do ogrodu. M zadbał, by szafy były w zabudowie
Ogródek Iwony 09:42, 12 sie 2015

Do góry
No tak jakby ogród tworze od nowa Ewa, dostałam w tym roku sporo roślinek od dziewczyn, część siałam zimą, moje parapety wyglądały jak laboratorium Powstało zimą kilka projektów, które realizowałam. Ogród się zmienił. Zeszłoroczne rabaty się ładnie rozrosły.

Ewa, Ana, dzięki dziewczyny za to co napisałyście
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies