Mam nad strumieniem, w tym sezonie skromniej kwitnie bo mocno go cięłam wiosną, piękny krzew co roku, już dwa lata temu gwiazdorzył w TV
tu go masz po prawej tylko jeszcze przed kwitnieniem cykane
Nie wiem czy się meble bacówki doczekają...w tym sezonie już na pewno nie bo wirus pokrzyżował plany....pewnie cały placyk trzeba będzie zaczynać od nowa jak już bacówka powstanie
rdestówka już do przycięcia w kolejce
Witam, jak każdy w tym temacie mam problem z tują.
Mam na działce ponad 100 drzewek 10letnich i jedna z nich ma od około półtorej miesiąca problem. Zaczęła brązowieć, tylko ona jedna. W jej okolicy żadna nie ma tego problemu. W linku przedstawione szczegółowe zdjęcia. Część drzewka jest jeszcze 'zielona', reszta jednak już jest częściowo przycięta i zaatakowana dość mocno.
Około miesiąc temu zostały podlane preparatem Substral Proplant dla iglaków, po 2 tygodniach powtórzone. Dodatkowo około 2 tygodnie temu została też spryskana Ridomil Gold. Od tego czasu zero poprawy, wydaje się, że ciągle się pogarsza.
Czy jest jeszcze szansa na odratowanie? Strasznie będzie wyglądać taka wyrwa przy około 2 metrowych drzewkach.
W końcu się odważyłam i sekator w ruch poszedł . Pierwsze cięcie żywopłotu. Niestety strzyżenie odbyło się szybko bo burza skutecznie wygoniła mnie z ogrodu. Poprawki na razie nie będzie.
Dla porównania jak było i jest teraz.