Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Moje cztery ary szczęścia. 12:52, 03 sie 2017

Do góry
Czego sie nie odzywasz Marzena?
Ptasi gaj 12:41, 03 sie 2017

Do góry
Patrycja zobacz u mnie na watku str 18 te czerwone. Mialam ich duzo tylko taką fite mam.
Ptasi gaj 22:02, 02 sie 2017

Do góry
Pati pokaże są nawet na wątku ale dużo szukania. Jestem na wyjeździe.

Piękne miejsce i piękna pogoda.

Siedzę na tarasie komary tną jest cieplo idę bo mnie oblazly. Macham
Ogród z uśmiechem 21:52, 02 sie 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Eisvogel dosłownie zabija urodą :

A ptasiory to chyba fruwają ode mnie do Ciebie zahaczając po drodze o Gosiek33 Kos i drodz wyglądają tak samo. Przedwczoraj kosa miałam raniutko w salonie. Ciekawa rzecz. On atakował pokrzykując okno tarasowe, a metr od niego spały na dywanie moje koty. Tylko mi zabrudził na fioletowo podłogę przy oknie. Chyba się objadł wcześniej aronii, albo borówek Przede mną też nie uciekał, jak podeszłam otworzyć okno. Wyraźnie zaczekał.

Dzięki za szkolenie motylowe. Odkąd zaczęłam sadzić bylinki, wreszcie sie u mnie pojawiają.

No, niech Cie nie zabija Uwodzić powinna
Ptasiory na pewno będą latały i z powrotem Wiesz, troche się denerwuję, że mam dwa duże okna tarasowe i to bez żadnych zaslon czy rolet Zdarza się, że obijają się o nie Muszę coś zrobić bo już tak bylo, że znalazlam martwego ptaka Nie wiem, czy to uderzenie o szybę czy też np. jastrząb miał w tym swój udział
Koty musisz dobrze karmić, skoro nie połaszczyły się na pticę

patrycja napisał(a)

Też mieszkam pod lasemSarenki widzę co dziennie. Wieczorem mama sarna wyprowadza swoje dzieci, dokładnie 2 koziołki, na żer. W zeszłym roku miała jedno sarniątko.
Kurde dobrze napisałam ? Przecież nie napiszę dziecko?

Hihi, dobrze piszesz, podoba mi się
Miałam okazje obserwować zachowanie sarny względem swoich pociech - takiej troski możemy my ludziki pozazdrościć

dominka napisał(a)
Jola piękne róże.
Mówiłaś, że sporo ptaków Cię odwiedza. Piękne jak ogród, który odwiedzają.

Dominisiu, baaardzo dziękuję

ElzbietaFranka napisał(a)
Jolu jestes mistrzynia w fotach ptactwa i innych naszych mniejszych braci.

Piekna roza ta Eis.... zapisalam zaraz bede sprawdzac ja.

Łoł, nie wiem co powiedzieć Rumieniec mam ogromny
Elu, i jak? Sprawdzilaś? I jaka decyzja?
Ptasi gaj 17:04, 02 sie 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Dawno nie miałam cynii na ogrodzie, muszę w przyszłym roku posiać. Nabrałam na
nie ochotę jak zobaczyłam Twoje

Nie każda cynia ładna dla.mnie chryzantemowe. Najładniejsza.
Ptasi gaj 17:00, 02 sie 2017

Do góry
Tak to rudbekia,.ale wysoka dla mnie wolałabym niższe.
Ptasi gaj 14:35, 02 sie 2017

Do góry
c.d.

Elu super fotki

A napisz proszę czy to są rudbekie? Nie lubię żółtych kwiatków w ogrodzie a te mnie jakoś wyjątkowo mocno przyciągają
Ogród z łezką II 22:38, 01 sie 2017

Do góry
Kasiu siedze, ogladam i podziwiam. Jest cieplo siedze na terasie komary tna.
Horty piekne trawy jeszcze piekniejsze. Mam alaby zasieg wiec pisze krotko.
Ptasi gaj 22:21, 01 sie 2017

Do góry
Piekne miejsce jutro jak sie uda pokaze foty. Kiepski zasieg wiec trzeba sie niezle starac aby gdzies sie połaczec. Widzialam kule strzyzone cisa i cyprysika widac ze wiele lat tak formowany.

Jest cieplo komary tna.
Ogród z łezką II 10:38, 01 sie 2017

Do góry
Kasiu macha rączką
Ptasi gaj 10:36, 01 sie 2017

Do góry
Właśnie Kasiu jak wiosna przychodzi to się jeszcze chce robić potem różnie to bywa.
Cynie w zeszłym roku mialam chryzantemowe w tym roku takie zwykłe ale ładnie wyglądają.
Jestem na wakacjach nad morzem pogoda nie narzekam ciepło morze bez fal woda 18-19 stopni ciepła mam kilka.metrow do morza wiec wychodzę. Kiedy chcemy.
Pozdrawiam
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:05, 31 lip 2017

Do góry
Oj Basiu piękne wisiory z pomidorów, wszystkie liście oberwałaś jakaś dobra odmiana taka plenna.

Jeżówek mam dosyć dużo ale flanców, dostałam tej różowej też mam nadzieję, że w przyszłym roku u mnie będą stada motyli.

Te clematisy wyjątkowe, jak się rozbuja to kwitnie bez końca mój tez kwitnie na ciemny fiolet aparat wysiadł zasilanie więc nie mogłam już zrobić foty.

Pomidory które obrabiam na balkonie są też bardzo wysokie (malinowe) ale nie maja tyle owoców, bardzo kwitną mam taki zapylacz do kwiatów.
Ilez one wody wypiją codziennie podlewam dwa razy.

To narazie

Elu ja mam 14 odmian pomidorów ...Są takie które wiem ,że zostana na dłużej i takie z którymi sie pożegnam... muszę zrobić zestawienie

Ten z wisiorami to żółty Mirabell

Na pewno zostanie koktajlowy Snow White

Ogród z łezką II 08:37, 31 lip 2017

Do góry
U nas caly czas cieplo tylko codziennie pada. Hiszpania to w zeszlym roku byla. Narazie spelniaja sie amerykanskie prognozy poludnie i centrum cieplo polnoc chlodniejsza.
Patrze przez okno i drzewa jak w oslupieniu ani drgna, swieci slonce 27 na plusie do tego wilgoc bo rano padalo.
Zielen bardzo soczysta jak nigdy.

U nas w piątek do południa tez padało. Potem się przejaśniło, ale wieczorem uciekaliśmy do domu...chłodno było.
Natomiast w sobotę i niedzielę pogoda basenowa była. Chociaż w sobotę pod wieczór bukszpany cięłam. I jeszcze nie wszystkie...zostało mi 8 sztuk, bo pozostałe 5 tylko wiosną tnę, teraz tam dostęp bardzo utrudniony mam
Ścięłam przekwitłe kwiaty i...weekend minął...
Ptasi gaj 10:39, 30 lip 2017

Do góry
Ta hortensja to dziwoląg musiałam odsłonić liście aby pokazać kwiat kwitnie pod liściami.

Też mam tak w tym roku. To wyjątkowy rok, nie wykopuj. Za rok będzie już "normalnie". Piękny kolor hortensji .
Cynie illumination też bardzo lubię. Piękny kolor.
Z ogródka na wsi 10:27, 30 lip 2017

Do góry
Radziu widzę, że nowa rabata i na niej posadziłeś krwawnicę różową, pamiętaj, że to roslina bagienna potrzebuje duzo wody aby dobrze kwitła.
Jak okwitnie to przytnij te kwiatostany wypuści nowe i znowu będzie kwitła.

Wieś co, niby bagienne Ale powiem Ci że ja jej jakoś dużo nie podlewać i dobrze sobie radzi i ładnie wygląda. Od momentu kupienia i podrosła i rozkrzewiła się i kwitnie nie przerwanie (stała się jedną z moich ulubionych roślin).
Dzięki za wskazówkę o przecięciu. A na wiosnę to przycinanie się ją przy samej ziemi bo ja się teraz gubię czy to jest krzewinka czy nie...
Z ogródka na wsi 10:23, 30 lip 2017

Do góry
Radziu kupiłam na allegro podpory metalowe po 9 zł jedna.
Ma dwa szpikulce do ziemi i górą jest okrągła. Musza być dwie aby było koło. Obstawiam proso dwoma podporami i związuję po bokach.

W zeszłym roku wbijałam metalowy pręt lub drewniany i obwiązywałam tasiemką - coś szerszego - bo sznurek łamie źdźbła. Najlepiej to do podwiązania strzępy-paski starej podkoszulki lub tetra. Coś tam wymyśl żeby było szersze i grubsze.

Ok coś tam mi się już w głowie kotłuje Ale zobaczymy jak to będzie, dzięki za podpowiedź
Z ogródka na wsi 00:03, 30 lip 2017

Do góry
Radziu widzę, że nowa rabata i na niej posadziłeś krwawnicę różową, pamiętaj, że to roslina bagienna potrzebuje duzo wody aby dobrze kwitła.
Jak okwitnie to przytnij te kwiatostany wypuści nowe i znowu będzie kwitła.
Z ogródka na wsi 00:00, 30 lip 2017

Do góry
Radziu kupiłam na allegro podpory metalowe po 9 zł jedna.
Ma dwa szpikulce do ziemi i górą jest okrągła. Musza być dwie aby było koło. Obstawiam proso dwoma podporami i związuję po bokach.

W zeszłym roku wbijałam metalowy pręt lub drewniany i obwiązywałam tasiemką - coś szerszego - bo sznurek łamie źdźbła. Najlepiej to do podwiązania strzępy-paski starej podkoszulki lub tetra. Coś tam wymyśl żeby było szersze i grubsze.
Ptasi gaj 23:53, 29 lip 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Elu właśnie, bo też mam proso i nie wiem jak mam je podwiazywac. Jak Ty to robisz? Jakoś od spodu, do jakiegoś kija czy jeszcze inaczej?

Radziu kupiłam takie podpory metalowe na allegro wstawiam dwie w ziemię i je związuję.
W zeszłym roku wbijałam kołek metalowy i podwiązywałam taziemką.
Proso jest ładne, ale niestety zachowuje się jak żyto trochę wiatru czy deszczu i się pokłada.
Gożdzikowa - wiejski ogród 23:49, 29 lip 2017

Do góry
Oj Basiu piękne wisiory z pomidorów, wszystkie liście oberwałaś jakaś dobra odmiana taka plenna.

Jeżówek mam dosyć dużo ale flanców, dostałam tej różowej też mam nadzieję, że w przyszłym roku u mnie będą stada motyli.

Te clematisy wyjątkowe, jak się rozbuja to kwitnie bez końca mój tez kwitnie na ciemny fiolet aparat wysiadł zasilanie więc nie mogłam już zrobić foty.

Pomidory które obrabiam na balkonie są też bardzo wysokie (malinowe) ale nie maja tyle owoców, bardzo kwitną mam taki zapylacz do kwiatów.
Ilez one wody wypiją codziennie podlewam dwa razy.

To narazie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies