Przepraszam, że tak późno odpisuję ... graby mam posadzone co 3m i na reksiowej i na pierwszej grabowej.
Zdjęć mało bo i pogoda nie sprzyja i pochłonęła mnie ostatnio bardzo praca zawodowa ... obiecuję poprawę w przyszłym sezonie
Zawsze miło mi bardzo kiedy odwiedzają mnie nowi forumowicze i chwalą
Jeśli zaś chodzi o Twój ogród ... jest klimat, jest to cos i fajnie byłoby to wykorzystać czytaj nie zasłaniać ... ale to tylko moje zdanie
Kasiu Kulki zostały, bergenia posadzona ... teraz trzeba czekać na efekt bo na razie to licho wygląda ... działam w sensie opracowuję projekt zmian w zakątku ze ścieżką ... i troszkę już działam ale powolutku ...
Uwielbiam śmiałka ale się go boje od czasu gdy Domi w swoim pieknym ogrodzie napisała ze musi się go pozbyć bo rozsuwane się wszędzie z wielkim trudem opieram mu się kocham go tylko z daleka i od czasu do czasu o nim pomyślę !!!
Edytka, a jeszcze z innej beczki ... powiedz mi czy polecasz seslerię jesienną? czy jest z nią dużo roboty ... skubanie na wiosnę i takie tam? jaką wysokość osiąga? czy równie dobrze będzie jej w pólcieniu i w słońcu?
Tak, pokazywać nie ma co, bo na razie to wszystko wygląda gorzej niż przed zmianą, rośliny małe, dzielone - zero efektu, nie mówiąc o tym, że na razie fragment zrobiony.
Kilka kulek będzie - ale za to się wezmę dopiero wiosną.
Cieszą, a mam nadzieję, że w przyszłym roku cała rabata będzie cieszyć i zrobi się reprezentacyjna, bo przechodzi dogłębną przemianę - wywaliłam większość wrzosów i korę.
Będzie kamień a jeśli chodzi o nasadzenia to trawiasto - rozchodnikowo, między innymi rozchodniki od Ciebie Claud Walker tam posadziłam i zieloną Hakone - ale na razie 1/3 rabaty odmieniona, reszta wiosną.