Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:28, 29 paź 2017

Do góry
beata_m napisał(a)

MOja Ty perfekcjonistko cały czas widzę w akcji

co do bergeni ... jak się jeszcze mało znałam to też męczyłam zawsze mamę po co jej te paskudne kapusty w ogrodzie teraz "trochę" mi się zmieniło

Beatko buziak
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:27, 29 paź 2017

Do góry
Tusiala napisał(a)
Reniu w jakiej odległości masz od siebie posadzone graby na reksiowej? Ogród zachwyca aż tak, że ciągle mało mi Twych zdjęć

Przepraszam, że tak późno odpisuję ... graby mam posadzone co 3m i na reksiowej i na pierwszej grabowej.
Zdjęć mało bo i pogoda nie sprzyja i pochłonęła mnie ostatnio bardzo praca zawodowa ... obiecuję poprawę w przyszłym sezonie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:24, 29 paź 2017

Do góry
DorKa napisał(a)
Przychodzę z rewizytą i brak mi słów....
Przepiękny masz ogród , a ta ściana wodna cuudo.
Jakbyś miała ochotę podzielić się swoimi umiejętnościami, pomysłami w moim smutnym ogródku to będę super wdzięczna
Pozdrawiam serdecznie

Zawsze miło mi bardzo kiedy odwiedzają mnie nowi forumowicze i chwalą
Jeśli zaś chodzi o Twój ogród ... jest klimat, jest to cos i fajnie byłoby to wykorzystać czytaj nie zasłaniać ... ale to tylko moje zdanie

Pozdrawiam serdecznie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:22, 29 paź 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Renia bardzo lubię oglądać Twoje zielone kostki i graby . Fajnie ze kulki zostaną to dobra odmiana geometryczna hihi pięknie masz ))

Dobra odmiana geometryczna mówisz? ... czyli w sam raz do mojego ogrodu ... już postanowione, że geometrycznego ... będą linie proste
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:20, 29 paź 2017

Do góry
yolka napisał(a)
W miskantach białe kwiatki to zawilce coś innego?
Ślicznie masz, jak zawsze jestem zachwycona

Merci beaucoup
Tak to białe w ML to zawilce jesienne Honorine Jobert i Whirlwind
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:15, 29 paź 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Nie załapałam się na głosowanie,ale ciekawam efektów. Pewnie działasz ostro, bo mało Cię coś.

Kasiu Kulki zostały, bergenia posadzona ... teraz trzeba czekać na efekt bo na razie to licho wygląda ... działam w sensie opracowuję projekt zmian w zakątku ze ścieżką ... i troszkę już działam ale powolutku ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:12, 29 paź 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Pięknie, poletka bergenii super. W jednym miejscu i u mnie wróciła do łask

A Twoja pięknie się u mnie rozrasta dziękuję
Tu ma być ogród :) 21:58, 27 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Mam nadzieję

Reniu, mam seslerię jesienną 1,5 roku i jak na razie bardzo dobrą opinię mogłabym jej wydać - na wiosnę obcięłam i tyle było z nią roboty.

Ten murek ma wysokość 45 cm. Liście seslerii mają wysokość max 40 cm, a kwiatostany max 75 cm - tu rosną w słońcu

Mam kilka w przechowalniku gdzie jest trochę cienia, rosną znacznie wolniej i są żywo zielone.

Dziękuję Ci bardzo
A masz jakieś zdjęcia z początku wiosny?
Tu ma być ogród :) 09:49, 27 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Na pewno będzie fajnie

Edytka, a jeszcze z innej beczki ... powiedz mi czy polecasz seslerię jesienną? czy jest z nią dużo roboty ... skubanie na wiosnę i takie tam? jaką wysokość osiąga? czy równie dobrze będzie jej w pólcieniu i w słońcu?

Mam nadzieję

Reniu, mam seslerię jesienną 1,5 roku i jak na razie bardzo dobrą opinię mogłabym jej wydać - na wiosnę obcięłam i tyle było z nią roboty.

Ten murek ma wysokość 45 cm. Liście seslerii mają wysokość max 40 cm, a kwiatostany max 75 cm - tu rosną w słońcu

Mam kilka w przechowalniku gdzie jest trochę cienia, rosną znacznie wolniej i są żywo zielone.

Ogród w remoncie 14:58, 25 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Asia Oglądałaś niedzielną Maję? Mus obejrzeć te cuuuuudne łany azalii

Niestety nie ,muszę nadrobić
Lawendowy zawrót głowy 14:18, 25 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Ależ to jest piekne Jolu!!!!!!
Rozplenica ze ... śmiałkiem?

Uwielbiam śmiałka ale się go boje od czasu gdy Domi w swoim pieknym ogrodzie napisała ze musi się go pozbyć bo rozsuwane się wszędzie z wielkim trudem opieram mu się kocham go tylko z daleka i od czasu do czasu o nim pomyślę !!!

Ogród w remoncie 09:47, 25 paź 2017

Do góry
Asia Oglądałaś niedzielną Maję? Mus obejrzeć te cuuuuudne łany azalii
Hirutkowy raj:)) 21:24, 24 paź 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
Uff, nareszcie. Naczekałaś się długo - ale może już teraz nareszcie będzie lepiej. Wszystko się zrośnie jak ta lala, trochę rehabilitacji i ręką będzie jak nowa
Cierpliwości!

Tylko nie może teraz na pewno będzie lepiej

Krysiu oszczędzaj się ... prosimy

Tu ma być ogród :) 21:19, 24 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak, pokazywać nie ma co, bo na razie to wszystko wygląda gorzej niż przed zmianą, rośliny małe, dzielone - zero efektu, nie mówiąc o tym, że na razie fragment zrobiony.

Kilka kulek będzie - ale za to się wezmę dopiero wiosną.

Na pewno będzie fajnie

Edytka, a jeszcze z innej beczki ... powiedz mi czy polecasz seslerię jesienną? czy jest z nią dużo roboty ... skubanie na wiosnę i takie tam? jaką wysokość osiąga? czy równie dobrze będzie jej w pólcieniu i w słońcu?
Tu ma być ogród :) 21:33, 23 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Działasz po cichutku a kulki też będą?

Tak, pokazywać nie ma co, bo na razie to wszystko wygląda gorzej niż przed zmianą, rośliny małe, dzielone - zero efektu, nie mówiąc o tym, że na razie fragment zrobiony.

Kilka kulek będzie - ale za to się wezmę dopiero wiosną.
Ogród i co dalej 20:46, 23 paź 2017

Do góry
Widze, że graby w końcu dotarły
Ja swoich nie przycinałam ...
Hirutkowy raj:)) 20:44, 23 paź 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Krysiu bardzo testuja Twoja cierpliwosc. Ja na takie testy nie jestem wytrzymała.

Ja to bym się już wściekła ...

Trzymam kciuki Krysiu żeby ta operacja odbyła się w końcu dzisiaj
Tu ma być ogród :) 14:52, 23 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Cieszą, a mam nadzieję, że w przyszłym roku cała rabata będzie cieszyć i zrobi się reprezentacyjna, bo przechodzi dogłębną przemianę - wywaliłam większość wrzosów i korę.
Będzie kamień a jeśli chodzi o nasadzenia to trawiasto - rozchodnikowo, między innymi rozchodniki od Ciebie Claud Walker tam posadziłam i zieloną Hakone - ale na razie 1/3 rabaty odmieniona, reszta wiosną.

Działasz po cichutku a kulki też będą?
Tu ma być ogród :) 13:11, 23 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Widzę, że świdośliwy cieszą

Cieszą, a mam nadzieję, że w przyszłym roku cała rabata będzie cieszyć i zrobi się reprezentacyjna, bo przechodzi dogłębną przemianę - wywaliłam większość wrzosów i korę.
Będzie kamień a jeśli chodzi o nasadzenia to trawiasto - rozchodnikowo, między innymi rozchodniki od Ciebie Claud Walker tam posadziłam i zieloną Hakone - ale na razie 1/3 rabaty odmieniona, reszta wiosną.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:27, 22 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Dla mojej córki to tez kapusta, a dla eMA cmentarna roślina
Byłam, widziałam, fajne te trzcinniki tylko coś zimozielonego przydałoby sie przed nimi dać.

MOja Ty perfekcjonistko cały czas widzę w akcji

co do bergeni ... jak się jeszcze mało znałam to też męczyłam zawsze mamę po co jej te paskudne kapusty w ogrodzie teraz "trochę" mi się zmieniło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies