Tak, jest sad i generalnie daje przez większą część roku bardzo fajne tło, bardzo przyjemne widoki i zapachy wiosną - ale kilka razy w roku trzeba wszystkie okna zamykać jak pryskają - jeśli ktoś myśli, że da się bez tego jakiekolwiek owoce wyhodować, to się myli.
Tak to pnie Doorenbosów - dziś mam tylko jedną fotkę, troszkę z daleka, ale obiecałam jeszcze Iwonce, że pomierzę i obfotografuję tą rabatę, postaram się jutro - pojutrze wrzucić troszkę zbliżeń.
Generalnie unikam w tym roku fotografowania tej rabaty, bo na wiosnę dosadziłam tam 3 brzozy, powiększyłam znacznie, a nasadzenia uzupełniałam do samej jesieni, ciągle nie rozłożyliśmy tam jeszcze nawadniania, co za tym idzie nie ma kory, roślinki malutkie no i dlatego zdjęć nie robię.
Rabatę w pierwotnej wersji pokazywałam niedawno, z tydzień temu.
Właśnie tę wersję już widziałam
Próbowałam doszukac się aktualnych zdjęć, ale już wiem, dlaczego nie znalazlam
Też planuję u siebie brzozy, swietnie wyglądają takie gaiki. Przyznam, ze trochę ceny tych doorenbosów mnie stopują, ale którąś sztukę na pewno zakupię. A podasz ile płaciłaś za swoje? Mooże masz lepsze źródło?
Tak, pokazywać nie ma co, bo na razie to wszystko wygląda gorzej niż przed zmianą, rośliny małe, dzielone - zero efektu, nie mówiąc o tym, że na razie fragment zrobiony.
Kilka kulek będzie - ale za to się wezmę dopiero wiosną.