Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Magleska 22:13, 23 paź 2017

Zmiany ,zmiany kończymy sezon powolutku ..... piękna ta Twoja brzozowa ..... zaczynam Twój wątek powoli od początku ,bo gubię się w rabatach
Ps kfiotki śliczne .... ta ciemna róża przepiękna ,takie mocne bordo ..... pamiętasz nazwę ?
lindsay80 12:06, 24 paź 2017

Magleska napisał(a)
Zmiany ,zmiany kończymy sezon powolutku ..... piękna ta Twoja brzozowa ..... zaczynam Twój wątek powoli od początku ,bo gubię się w rabatach
Ps kfiotki śliczne .... ta ciemna róża przepiękna ,takie mocne bordo ..... pamiętasz nazwę ?

Kończymy, ja to już tylko cebule chcę posadzić w miarę dobrych warunkach (do czwartku powinnam się wyrobić) aaa i jeszcze kilka drzew mamy do przesadzenia, ale to eM potrzebny.

Ta róża, o którą pytasz to Munstead Wood - śliczna, cudnie pachnąca, kwitnie od czerwca do teraz - polecam.
Kwiaty kolor mają zmienny w sezonie od mocnego różu do bardzo ciemnego borda.

Kupowałam tu:

http://www.floribunda.pl/munstead-wood-ausbernard-id-165.html

Kilka fotek z lata.

Magleska 19:33, 24 paź 2017

wow ....faktycznie cudowna muszę ją mieć .....
ren133 21:19, 24 paź 2017

lindsay80 napisał(a)

Tak, pokazywać nie ma co, bo na razie to wszystko wygląda gorzej niż przed zmianą, rośliny małe, dzielone - zero efektu, nie mówiąc o tym, że na razie fragment zrobiony.

Kilka kulek będzie - ale za to się wezmę dopiero wiosną.

Na pewno będzie fajnie

Edytka, a jeszcze z innej beczki ... powiedz mi czy polecasz seslerię jesienną? czy jest z nią dużo roboty ... skubanie na wiosnę i takie tam? jaką wysokość osiąga? czy równie dobrze będzie jej w pólcieniu i w słońcu?
Sebek 21:36, 24 paź 2017

lindsay80 napisał(a)

Tak, jest sad i generalnie daje przez większą część roku bardzo fajne tło, bardzo przyjemne widoki i zapachy wiosną - ale kilka razy w roku trzeba wszystkie okna zamykać jak pryskają - jeśli ktoś myśli, że da się bez tego jakiekolwiek owoce wyhodować, to się myli.

A ten sad to jest gdzieś tutaj w okolicy?? Potrzebuję ze dwa-trzy drzewa owocowe już takie płaskie I siem zastanawiam skąd takowe wytrzasnąć?
Iwula 22:14, 25 paź 2017

lindsay80 napisał(a)

To już było 2 lata temu, ale to nie ja sadziłam tylko moi rodzice i to dosłownie tuż przed 1 listopada im je zawoziliśmy, pamiętam, że posadzili je już po Wszystkich Świętych, były kopane z gruntu.
Nie ma się co bać teraz najlepszy moment na sadzenie drzew.

A w maju tego roku tak się ten szpalerek prezentował.

Super wygląda mam pytanko bo nie mogę dojrzeć z czego są skarpetki tych śliw? bukszpan? Posadziłam swoje i myślę z czym ruszyć na wiosnę
lindsay80 09:42, 27 paź 2017

Magleska napisał(a)
wow ....faktycznie cudowna muszę ją mieć .....

To będzie Twoja pierwsza róża?

Mi wczoraj doszły róże Princess Anne, wiosną przysłali mi Marry Ann zamiast nich i reklamowałam - tylko jak je teraz posadzić jak leje i w prognozach dnia bez deszczu nie widać?
lindsay80 09:49, 27 paź 2017

ren133 napisał(a)

Na pewno będzie fajnie

Edytka, a jeszcze z innej beczki ... powiedz mi czy polecasz seslerię jesienną? czy jest z nią dużo roboty ... skubanie na wiosnę i takie tam? jaką wysokość osiąga? czy równie dobrze będzie jej w pólcieniu i w słońcu?

Mam nadzieję

Reniu, mam seslerię jesienną 1,5 roku i jak na razie bardzo dobrą opinię mogłabym jej wydać - na wiosnę obcięłam i tyle było z nią roboty.

Ten murek ma wysokość 45 cm. Liście seslerii mają wysokość max 40 cm, a kwiatostany max 75 cm - tu rosną w słońcu

Mam kilka w przechowalniku gdzie jest trochę cienia, rosną znacznie wolniej i są żywo zielone.

lindsay80 09:53, 27 paź 2017

Sebek napisał(a)

A ten sad to jest gdzieś tutaj w okolicy?? Potrzebuję ze dwa-trzy drzewa owocowe już takie płaskie I siem zastanawiam skąd takowe wytrzasnąć?

Niestety nie, 200 km na wschód

No nie wiem skąd Ty takie wytrzaśniesz, wybieram się do Żor do Limby i Conicy właśnie pooglądać owocówki, bo tam mają spory wybór, dam znać jakby co.
09:58, 27 paź 2017
róże posadż do donicy ..na pewno przyjdzie jeszcze taki czas je ja wsadzisz do gruntu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies