Ja mam dziwaczki samosiejki i wszystkie w biskupim kolorze. Ciesze sie, ze sie same wysiewaja nie musze ja wysiewac bardzo je lubie z jednej lodygi taki paradol wyrasta.
Olu przy tych slupkach drewnianych to molinia to mialam na mysli, ale nie wiesz jaka. Napisz od kiedy posadzona czy takie jak na focie kupowalas.
Chce zrobic takie slupki ale z brzozy juz nawet mam pociete tylko grubsze i cienkie moze wiosna je zloze razem taka kompozycje w srodek nasypie ziemi i jakis bluszcz posadze albo powojnik.
Musze dobrze zaimpregnowac kore brzozy aby nie odpadla.
Czego sie denerwujecie, przeciez nikt z Warszawy tam nie przyjezdza tylko miejscowi podpatruja jak sie cos nowego ladnego tworzy.
To jest ludzka ciekawosc. Nawet na tym forum sa bardzo ciekawi co sie dzieje w danym ogrodzie.
Kiedys pojechalam w jedno miejsce jak jeszcze swojego ogrodu nie mialsm i tez bylam ciekawa jak ogrodnik robi nasadzenia na posesji i zagadnelam go. Przyszedl wlasciciel i godzine mnie oprowadzal po swojej posesji i opowiadal o jego zamiarach ogrodniczych.
Wtedy widzialam jego pasje jak ciekawie opowiadal. Z jaka checia to opowiadal.
To wtedy zaczelo mi switac w glowie, a moze ja bym tez ogrod zaczela tworzyc.
I tak po kilku latach mam to co mam i jeszcze troche a bedzie mozna powiedziec, ze skonczony ale praca dalej w nim bedzie.
Nie bojcie sie ludzi ciekawych. Czesto ci ciekawscy przenosza w inny sposob pomysly na swoje podworko, a oto chodzi aby zyć w coraz to lepszym otpczeniu. Aby za plotem nie miec smietniska a rabaty kwiatowe.
Wczesniej pisałam, że bede miec wnusie, rodzine a potem jeszcze starsza chciała zostac u mnie na kolejny tydzień, piękna pogoda, uwielbiam z nimi spędzac czas, jezdzic na wycieczki, no i te rozmowy, dzieci w tym wieku są kochane
Elu Molinia Variegata i mnie się podoba U Ewy super rośnie to i u ciebie będzie fajnie.
Zobacz u mnie Werbena w rozplenicach rośnie.W plecach są serby.W sobotę cykne z serbami fotkę.
Kreciki w tym roku w bardzo duzym natarciu duzo robactwa. Moj eM zbiera kopce co chwila i zostawia dziury otwarte bo krecik musi miec powietrze. Jak zasypiesz dziure to zrobi kopiec obok. Tak ma swoje kanaly i chodzi po tych kanalach jak zostana zasypane drazy inne.
Wyprobowalismy juz prawie wszystkie sztuczki walczac z nimi, ale to walka z wiatrakami. Nawet ostatnio znalazl sie nad siatka w trawie wykopal dwa metry tunelu i zrobil kopiec.
Basiu zapomnialam o czym mialam dac znac. Pokaz to proso ktore kupilas.
U mnie proso tak wyroslo, ze sie przewraca. Wczoraj kolejna ulewa dala do wiwatu nie trzeba podlewac.
To ty rolniczko masz takie paznokcie kolorowe i grzebiesz w ziemi?
Ja chyba nigdy sie takich nie bede miala.
Pomidorki dorodne i pewnie smaczne. Mam kilka krzakow tych malenki traktujemy je jak owoce bardzo smaczne slodkie.
Witam i ja. Cala polska piekna tylko trzeba to postrzegac, ale sa zakatki w kraju gdzie jest cudownie. Slowackie Tatry bardzo piekne. Bylam kilka lat temu w Smokowcu. Zeby nie ta droga do Zakopanego jezdzilabym czesto, ale korki przerazaja. PKP to tragedia.
Wracajac do ogrodka maly, piekny i zadbany. Domeczek jak z bajki Disneya.
Wyobraz sobie, ze mam ok. 9 razy wiekszy areał. Mozliwosci wieksze ale pracy nie do przerobienia.
Oj Jola wszystko sprzyja. Wiosna nawozone, podlewane to co i wiecej trzeba. Jest tyle pieknych traw, ze glowa boli ale gdzie to sadzic zatyrac sie mozna pozniej jak bedzie tego towaru za duzo.
Nie rozsadzane od poczatku, ale wiosna juz trzeba bedzie podzielic bo sie granice zacieraja.
Dzieki Mirka pisze na telefonie i takie byki wychodza. Ale domyslilas sie o co mi chodzi. Fota z szmaragdami znjeksztalca teren. Pierwszy swierk ten obskubany bedzie przesadzony, drugi zostanie jest bardzo cennym nabytkiem, wyzszy bardzo ladnie wyglada.
Chyba tez wybiore molinie, jeszcse popatrze i zastanowie sie co tam zrobic ciekawego.
Elu moja pierwsza myśl jak spojrzałam na zdjęcie to wywalić te świerki i dopiero planować nasadzenia pod Szmaragdami?Sorki za szczerość. O trawach napisała u siebie.☺