Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

sylwai 23:30, 28 sie 2017

koliber napisał(a)
O, widzę, że mowa o sąsiadach. Też mam takowych. Czego bym nie robiła w ogrodzie, już jestem obserwowana. I to czasami naprawdę na bezczelnego potrafią w żywopłot się pchać byle zobadczyć. Najbardziej wkurza mnie to, że jak posadzę coś nowego w ogrodzie, to za parę dni sąsiadka ma to u siebie. Wrrr...

Mam to samo,z dwóch stron.Jak posadziłam bukszpany,to na drugi rok sąsiadka zrobiła to samo,w tym roku,nagle pokochała trawy.wrr...
nawigatorka 23:32, 28 sie 2017

nic nie straciły. za to ile zyskały w realu a najwyższa jaka jest wysoka?
ElzbietaFranka 00:01, 29 sie 2017

Czego sie denerwujecie, przeciez nikt z Warszawy tam nie przyjezdza tylko miejscowi podpatruja jak sie cos nowego ladnego tworzy.

To jest ludzka ciekawosc. Nawet na tym forum sa bardzo ciekawi co sie dzieje w danym ogrodzie.

Kiedys pojechalam w jedno miejsce jak jeszcze swojego ogrodu nie mialsm i tez bylam ciekawa jak ogrodnik robi nasadzenia na posesji i zagadnelam go. Przyszedl wlasciciel i godzine mnie oprowadzal po swojej posesji i opowiadal o jego zamiarach ogrodniczych.
Wtedy widzialam jego pasje jak ciekawie opowiadal. Z jaka checia to opowiadal.
To wtedy zaczelo mi switac w glowie, a moze ja bym tez ogrod zaczela tworzyc.
I tak po kilku latach mam to co mam i jeszcze troche a bedzie mozna powiedziec, ze skonczony ale praca dalej w nim bedzie.

Nie bojcie sie ludzi ciekawych. Czesto ci ciekawscy przenosza w inny sposob pomysly na swoje podworko, a oto chodzi aby zyć w coraz to lepszym otpczeniu. Aby za plotem nie miec smietniska a rabaty kwiatowe.

Tyle moich rozwazan.
Makao_J 00:06, 29 sie 2017

Ooo kurcze. To nieźle z tym dronem. Bezczelność. Choć słyszałam że potrafią paparazzi przez płot przejść i na chama fotki robić jak ogród jest taki cudny.

Może to i dobrze że mój ogród ma tyle wad
ElzbietaFranka 00:13, 29 sie 2017

Olu przy tych slupkach drewnianych to molinia to mialam na mysli, ale nie wiesz jaka. Napisz od kiedy posadzona czy takie jak na focie kupowalas.

Chce zrobic takie slupki ale z brzozy juz nawet mam pociete tylko grubsze i cienkie moze wiosna je zloze razem taka kompozycje w srodek nasypie ziemi i jakis bluszcz posadze albo powojnik.
Musze dobrze zaimpregnowac kore brzozy aby nie odpadla.

W zblizeniu ogrod bardzo ladny.
koliber 07:00, 29 sie 2017

sylwai napisał(a)

Mam to samo,z dwóch stron.Jak posadziłam bukszpany,to na drugi rok sąsiadka zrobiła to samo,w tym roku,nagle pokochała trawy.wrr...

O to to to...moja również "pokochała" trawy w tym roku...
Johanka77 07:13, 29 sie 2017

Zadżebiste te słupy!
leon60 07:14, 29 sie 2017

ana_art napisał(a)
dron robił u was nagranie? ja pierdziu....

podejrzewam, że za każdym przelotem nagrywa...
pierwszy po zakupie osobiście było mi dane obejrzeć

Pawlus napisał(a)
Perfecto Grab będzie miał kształt rzeźb tak?

dokładnie tak będę go formować

sylwai napisał(a)

to chyba nic złego ? mnie by to nie przeszkadzało