Bogdziu powojniki z rózami sadzę kiedys miałam jakieś przy pergoli samotne i mi sie nie podobały. One lubia mieć coś w nogach zatem fajnie współgrają z rozami. Chyba kupię ten nadmanganian (przecież my tez go produkujemy,... ) i zobacze moze wreszcie przestaną mi zamierac. To zbyt piekne pnącza abym się poddała w ich hodowli. Po cichutku jednak liczę na Rubensa w tym roku
Dziękuje za porady dot evergold, teym ciachnę tylko to co brzydkie do dołu bo naprawdę dobrze po zimie wyglądaja.
Nad carex morrowi jeszcze dumam, sekator zdecyduje jak je ciąć
Dzisiaj sobota zaczynam od porannego wypadu na giełde, jakies drobne zakupy trzeba zrobić.
Ewa Twoje hiacynty tak u mnie pachniały, że aż przyleciałam je zobaczyć.
Co masz przy cisach? Pięciornik czy tawuła? Czy jedno czy drugie, ciachnij to mocno w półkule , bedzie miało ładny kształt w sezonie, nie oszczędzaj, tnij za młodu
Syla ja rok temu musiałam niemal cała lawendę wymienic.... Ale ńie zamieniłam jej na nic innego.,posadż świeżą. Teraz masz nawadnianie nie będziesz lać po liściach...
Czy wiecie jak przyciąć carexy evergoldy? Bardzo mi sie rozrosły w poprzednim sezonie (nie ciełam ich tylko wyskubałam) , maja długie brzydkie włosy. Czy ciachnać im tylko końcowki czy po calosci. Generalnie bardzo dobrze wyglądaja tylko te długie włosy...W sobite czeka je sekator ale nie chce mi sięz nimi bawić.
Czy ktoś ścinał carex morrowi gdy kwitnie? Nie znosze tego a juz ma kłosy u mnie w ogrodzie, kilka dni temu zobaczyłam i mam nerwa.... Nie zetnę jej na łyso bo dobrze wyglada po zimie a przeciez tysiaca (a moze i wiecej ) kłosów nie bede pojedynczo wycinać. Moze je ogolę po kiwtnieniu? Kiedys juz tak robiłam
Płaska by z tego cisa była
A taka serio kolumnowy ma nierówne przyrosty na roznych wysokosciach, wolno rosnie, bardzo słabo sie zagęszcza, nigdzie niego nie będzie ładnej bryły jak z pospolitych. Za kare rośnie za drewutnia i go nie widać
Mi tez czosnkow nie wysłali..... I czekam...
Mowisz żeby carexy ciachnąc? Wyobrażam sobie, że moje morrowi kwitną juz. Jak ja tego u nich nie lubie. Chyba je z tego powdu ogolę... Ale moje carexy z przyrostami bardzo dobrze w tym roku wygladaja, w ogole nie nadaja sie do golenia....tylko evergoldy zastanawiam sie jak przyciać...nigdy tego nie robiłam...
Lawendę ciacham w ten weekend, chce miec juz porzadek w ogrodzie bo za chwile świeta i porządke musi byc