Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 21:42, 20 mar 2015

Kacha123 napisał(a)
Ale Ty dzisiaj nawyrabiałaś! Wiosna u Ciebie piękna. Liliowce mnie zszokowały, bo u mnie ledwo wystają z ziemi.

Może u mnie mają cieplej i dlatego, że w kącie takim są, w drugim miejscu jeszcze przed domem mam to są ciut mniejsze.
Jakoś tego nawyrabiania nie czuję, bo wszystko rozgrzebałam w sumie tylko i nic nie skończone
Ewkakonewka 21:51, 20 mar 2015

Malgosik napisał(a)
Witaj

Ewa, czy Ty wgryzłaś w temat formowania drzew owocowych?
Widziałam Twój komentarz pod artykułem Danusi.

Witam serdecznie i wiosennie Zupełnie jeszcze nic, oprócz kilku pinów jak prowadzić gałęzie. Nie mam zielonego pojęcia jaką odmianę wybrać. Trzeba pytać w tym wątku "Zbyszek - nasz przydomowy ogródek", ale chciałam w pierwszej kolejności pojechać do szkółki i zobaczyć co jest w ofercie. Jak będę wiedziała w czym mogę to będę pytać dopiero co wybrać Dzisiaj nawet dumałam w miejscu gdzie to będę sadzić, że to już najwyższa pora jest. W przyszłym tygodniu może to załatwię. Ale jak masz jakieś doświadczenia to chętnie wysłucham
Ewkakonewka 22:00, 20 mar 2015

babka napisał(a)
Ewa ale u Ciebie wiosna buchnęła Wystartowało wszystko że hej! A cisy jak pięknie się prezentują, dobry miałaś pomysł z tym ekranem razem z hortkami o ile pamiętam. Wejście będzie wyjściowe
Stipa wypasiona !!

Ola cisy te przy wejściu /co będą kiedyś ekranem/ będą miały perovską z tyłu patrząc od strony wejścia, a za nią seslerię heufleriana. Czyli patrząc od strony ogrodu będzie rząd selerii, rząd perovskiej i cisy. Taki jest pomysł na dwustronną rabatę

Natomiast rabata hortensjowa z pennisetum alopecuroides Hameln jako niższe piętro będzie tu przed tujami na całej długości którą widać

babka 22:12, 20 mar 2015

Racja, już sobie przypominam że przy wejsciu perovskia miała być bo przecież tam nie masz aż tyle miejsca ! Pokręciłam ale i tak będzie za.... yyy pięknie
Madzenka 06:25, 21 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)
I w ramach rekreacji wykopałam trzy świerki białe, masakra, wiecznie chore, jeden został bo zdrowy Pojedzie do innego ogrodu I wyjęłam ogranicznik taki plastikowy i zobaczymy potem co dalej tam będzie rosło....

Było

Ewa Twoje hiacynty tak u mnie pachniały, że aż przyleciałam je zobaczyć.

Co masz przy cisach? Pięciornik czy tawuła? Czy jedno czy drugie, ciachnij to mocno w półkule , bedzie miało ładny kształt w sezonie, nie oszczędzaj, tnij za młodu
Malgosik 07:16, 21 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Witam serdecznie i wiosennie Zupełnie jeszcze nic, oprócz kilku pinów jak prowadzić gałęzie. Nie mam zielonego pojęcia jaką odmianę wybrać. Trzeba pytać w tym wątku "Zbyszek - nasz przydomowy ogródek", ale chciałam w pierwszej kolejności pojechać do szkółki i zobaczyć co jest w ofercie. Jak będę wiedziała w czym mogę to będę pytać dopiero co wybrać Dzisiaj nawet dumałam w miejscu gdzie to będę sadzić, że to już najwyższa pora jest. W przyszłym tygodniu może to załatwię. Ale jak masz jakieś doświadczenia to chętnie wysłucham

Myślałam, że Ty masz jakieś doświadczenia.
Ja moim za kilka lat będę się mogła pochwalić
Ale już wczoraj posadziłam gruszę, a dziś sadzę drugą. Będę je formować w palmety. No i chyba dziś 1 cięcie zrobię.
lojalna_ 07:49, 21 mar 2015

Pachna jak gupie zapewne ciesza oczy
Ewkakonewka 07:56, 21 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Ewa Twoje hiacynty tak u mnie pachniały, że aż przyleciałam je zobaczyć.

Co masz przy cisach? Pięciornik czy tawuła? Czy jedno czy drugie, ciachnij to mocno w półkule , bedzie miało ładny kształt w sezonie, nie oszczędzaj, tnij za młodu

Marzenko to były świerki białe nie cisy, ale już wyleciały wczoraj i tam tawuły zostały. One mają z 5 lat przynajmniej i ciacham je mocno bardzo na wiosnę i potem jak przekwitną drugi raz. Przyzwoite kulki z nich wychodzą to fakt
Ewkakonewka 07:58, 21 mar 2015

Malgosik napisał(a)

Myślałam, że Ty masz jakieś doświadczenia.
Ja moim za kilka lat będę się mogła pochwalić
Ale już wczoraj posadziłam gruszę, a dziś sadzę drugą. Będę je formować w palmety. No i chyba dziś 1 cięcie zrobię.

O widzisz u mnie to świeży pomysł jeszcze A jakie odmiany masz posadzone? Zrób koniecznie zdjęcia przed i po, przylecę oglądać
Ewkakonewka 08:01, 21 mar 2015

babka napisał(a)
Racja, już sobie przypominam że przy wejsciu perovskia miała być bo przecież tam nie masz aż tyle miejsca ! Pokręciłam ale i tak będzie za.... yyy pięknie

Musi być już ktoś to przecież sprawdził