Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

AnkaK 21:00, 19 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Witam kolejną Ogrodomaniaczke w przyszly weekend przestawiamy zegary i wtedy zycie zaczyna sie codziennie po pracy od ok 18:30 do zmroku

do zmroku, albo i dłużej - halogeny i lampki czołówki wszak istnieją
Kamajla 21:01, 19 mar 2015

nawigatorka napisał(a)
A jak będzie padać... Juz czuje od Was baty na plecach))

No wiesz... wypluj te słowa. Przez lewe ramię najlepiej
zaczarowanaa 21:11, 19 mar 2015

sobota..... przybedę
Anusia 21:31, 19 mar 2015

Margo napisał(a)
To ja też rezerwuję bilety na widowni na sobotę. Zwłaszcza, że sama nic nie porobię, bo u mnie ma padać i wiać porządnie
Będę zbierać siły i motywację na forum

Jaki deszcz, do soboty muszę połowę prac chociaż wykonać, macham z Żuław
Zagajanka 21:49, 19 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Nożyce używam chyba od 8 lat na poczatek przygody z bukszpanami są ok, ale potem będziesz zwracała uwage na ostrość nożyc do cięcia listków

Róże obserwuj, czy przypadkiem grzyba nie mają. Pryskałaś je miedzianem?

Pryskałam, ale wiesz - nie za wiele tam było do pryskania: posadzone jesienią z gołym korzeniem i okopczykowane od razu. Tylko kawałek gołych pędów sterczał, rezta była przykryta. Dlatego nie wiem czy coś to pryskanie dało.
Madzenka 22:50, 19 mar 2015

Zagajanka napisał(a)

Pryskałam, ale wiesz - nie za wiele tam było do pryskania: posadzone jesienią z gołym korzeniem i okopczykowane od razu. Tylko kawałek gołych pędów sterczał, rezta była przykryta. Dlatego nie wiem czy coś to pryskanie dało.

Rozgarnin kopczyki i pryśnij jeszcze raz. Gdyby choroba postępowała polecam Falcon
Madzenka 22:50, 19 mar 2015

Widowni dziękuję za oczekiwanie, aktor się stremuje w sobotę i ucieknie gdzie pieprz rośnie
Kondzio 23:15, 19 mar 2015

Marzenko ja chyba nie będę otwierał nowego wątku mi dobrze jest jak jest
Zielona 23:19, 19 mar 2015

Znasz sposób pokolenia naszych Babć na niebieską hortensję? Trzeba zakopać pod roślinami zardzewiałe gwoździe (Albo takie, które jeszcze nie są zardzewiałe. Zostawione pod ziemią same zrobią się rdzawe). Nie wiem, co uwalniają, ale kilkadziesiąt lat temu zabarwiały kwiaty na niebiesko

edit: miałam iść spać, ale jeszcze poszperałam w sieci. Zobacz tutaj:

https://biologiaroslin.wordpress.com/2010/10/15/niebieski-znaczy-metal/
Madzenka 06:50, 20 mar 2015

Czy wiecie jak przyciąć carexy evergoldy? Bardzo mi sie rozrosły w poprzednim sezonie (nie ciełam ich tylko wyskubałam) , maja długie brzydkie włosy. Czy ciachnać im tylko końcowki czy po calosci. Generalnie bardzo dobrze wyglądaja tylko te długie włosy...W sobite czeka je sekator ale nie chce mi sięz nimi bawić.

Czy ktoś ścinał carex morrowi gdy kwitnie? Nie znosze tego a juz ma kłosy u mnie w ogrodzie, kilka dni temu zobaczyłam i mam nerwa.... Nie zetnę jej na łyso bo dobrze wyglada po zimie a przeciez tysiaca (a moze i wiecej ) kłosów nie bede pojedynczo wycinać. Moze je ogolę po kiwtnieniu? Kiedys juz tak robiłam