Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 21:53, 01 maj 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)

No ślicznie Pani!
Takie przytułki tam macie, że roślinki przygarniacie? Bosko!

Asiu pojechałam do szkółki z zamiarem kupna cisów a przy okazji przygarnęłam coś innego
Tak to jest jak roślinki wołają kup mnie ...
Kupiłam jeszcze 5 piwonię do kolekcji już pięknie rośnie

Podwórkowa rehabilitacja 21:53, 01 maj 2020

Do góry
Clematis 'Stolwijk Gold' wlazł na forsycję
Zszywkowy ogród marzeń :) 21:52, 01 maj 2020

Do góry
Zdjęcia z dzisiaj

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 21:50, 01 maj 2020

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 21:49, 01 maj 2020

Do góry
Zgadnijcie co to?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:48, 01 maj 2020

Do góry
Rano sądziłam, że cały dzień będzie barowa pogoda. Jakże się to wszystko zmienia. Kilka lat temu deszcz podczas majówki uznałabym za przekleństwo, a teraz prawie skakałam z radości.

Zazieleniła się tojeść rozesłana wypełniająca kamienne schodki na skarpie.Jutro będę robiła tu kanciki.

Rabata na froncie zyskała dodatkową plamkę kolorystyczna z płomyka szydlastego.
Na tle okna tarasowego sąsiada widać wsadzanego jesienią grabka. Mam nadzieję, że szybko dogoni kolegów.

Podwórkowa rehabilitacja 21:45, 01 maj 2020

Do góry
Tawułki uwielbiam o każdej porze roku

Szachownice powoli przekwitają.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 21:44, 01 maj 2020

Do góry
Sliwy wiśniowe Nigra i wiśnia piłkowana Kiku Shidare
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 21:44, 01 maj 2020

Do góry
Dzień dobry wszystkim,
bardzo proszę o pomoc w identyfikacji tego iglaka.

Kupiliśmy trochę zapuszczoną działkę od starszej pani i iglak był wciśnięty między śliwkę i bez. Przesadziłam go na wolne słoneczne stanowisko, ale jest mega krzywy.

Czy naprostuje się w kierunku słońca, czy muszę dołożyć dodatkowe paliki i go podwiązać?
pozdrawiam
Ola
Podwórkowa rehabilitacja 21:43, 01 maj 2020

Do góry
Przedogródek
Tu pod balkonem mam hortensje ogrodowe i bergenie ale jakoś bez wody licho im się rośnie.
Pierwszy raz mam brzydkie żurawki.

Ogród pod lasem 21:42, 01 maj 2020

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Iza, chwasty się zameldowały, szczęśliwie te momenty po deszczu to całkiem przyjemny czas na walkę z nimi

A tak z inne beczki to powiedz proszę co to za trawka/turzyca w prawym dolnym rogu??? I czy to się na wiosnę ścina czy skubie? I czy jesteś z tego zadowolona?

Szukam czegoś co był mogło iść w nogi klona shirasawy aureum, częściowo stanowić obrzeże rabaty na odcinku paru metrów (2-3), od jednej strony by graniczyło z runianką, od drugiej z nie wiem-jeszcze-czym (prawdopodobnie trzmielina ale jeszcze nie wiem, która z dwóch kupionych), za bezpośrednimi plecami by miało też nie wiem-jeszcze co aaa, no i niestety nie może to być hakone
Myślałam o sporobolusie ale on na słońce ponoć (ja tam mam raczej półcień, a słońce popołudniowe) i 60 cm wydaje mi się za dużo, potem myślałam o turzycy the beatles ale mam w notatkach, że dużo Dziewczyn niezadowolonych z niej, no i na koniec o seslerii jesiennej, ale od tego myślenia to mnie tylko głowa boli a efektów nie widać
Ptasi gaj 21:42, 01 maj 2020

Do góry
CD

Jak on się pięknie układa po wierzchu zieloniutki a w środku brązowe pruchno

Dębowe zakątki 21:42, 01 maj 2020

Do góry
anpi napisał(a)
Aniu ja bym tą hakonkę która jest bliżej środka dała w miejsce szałwi,czyli też na brzeg. Z tym że nie wiek czy nie za blisko brzegu posadziłaś te dwię hakonki,bo jak urosną to Ci się wyleją na trawnik Chyba, że chcesz? A szałwię bym dokupiła i posadziła w odległści do środka takiej jak teraz ta jedna trawka,ale jakby pomiędzy tymi hakonkami przy brzegu. Zaraz spróbuję to narysować

Aniu dziękuję za podpowiedz, jakoś nie mogłam się zdecydować jak.

anpi napisał(a)
Szałwia będzie wyższa, więc wg. mnie bardziej pasuje z tyłu niż z brzegu. Ale może dziewczyny coś innego podpowiedzą!? Hakonki powinny byś w równej odlefłości od brzegu tylko krzywo mi się narysowało

Czyli hakonki muszę przesuną bardziej w rabatę I tą jedną przesunąć.
Fajnie to narysowałaś ,To szałwie dam do środka i i oczywiście dokupię.
Wcześniej myślałam,że może dam je miedzy jakieś kwiatowe.
A potem ,ze do koła.
Ile od brzegu powinny być te Hakonki ??
Nie chcę aby mi na trawę wchodziły.

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:41, 01 maj 2020

Do góry
Milka napisał(a)
Polu kombinuj, warto
W sezonie tak to wygląda, już cieszą, bo zielone. Dzięki za pochwały, czasami coś się uda dobrze zrobić

tak już od 6 lat, tyle pamiętam mniej więcej ze zdjęć
co rok wtykam kolejne patyki, z nawyku chyba

żurawka też cały rok na okrągło w donicy i żyje już tam co najmniej 3 lata

Świetny patent i efekt bardzo ładny. Ja też mam kilka donic z funkiami i hortensjami limelight i wanilia fresh. w tym roku powbijałam do nich patyczki anabelek.
Ile jest sadzonek hortensji w pierwszej donicy?
Podwórkowa rehabilitacja 21:40, 01 maj 2020

Do góry
Szafirki białe się rozkręciły.
Ptasi gaj 21:35, 01 maj 2020

Do góry
Wczoraj scielismy tyle towaru. Pan który to ścinał wszedł na kontener i pola spalinowa poprzycinal te konary i zrobiło się równo. Jeszcze tsugi mi zostały do cięcia.

Placyk na przycinki i chwasty później w jesieni do spalenia jeszcze płot z desek eM zrobi. Zawsze wszystko się walało i chwasty przerastały.

Migawki z ogródka 21:34, 01 maj 2020

Do góry
Zapomniałam się wczoraj pochwalić, że Krasawica Moskwy zakwitła w tym roku
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:34, 01 maj 2020

Do góry
Do południa padało. Ogrodowo nie dało się podziałać, więc siłą rozpędu na tapecie pojawiły się...bułeczki. Tym razem maślano-miodowe. W trakcie zagniatania składników rozpogodziło się i czas przeznaczony na wyrastanie ciasta można było wykorzystać na koszenie.

Tym razem wszystko odbyło się tak jak trzeba. Przed konsumpcją była sesja fotograficzna.

Bułeczki są pyszne. Idealnie smakują zarówno same jak i przełożone konfiturami.

Warzywnik ładnie przyrasta. Deszcz podpędzi zapewne wzrost warzyw.

bób

i opalikowany groszek cukrowy

Na poletku z ziołami melisa, lubczyk, budzi się mięta.

Jeżówkowe-Love 21:33, 01 maj 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Recepte skopiowalam, zyczenia zostawiam i lece szukac przepisu na bialego bociana ahhh...edit. To u nas chyba tego nie dostane smakuje jakos inaczej? ? Jakie masz doswiadczenia z jezowka meringue? Jako jedyna kiepsko mi przezimowala.

Maringue jako jedna z nielicznych dość późno startuje , listki cieniusie jasno zielone ledwo co dopiero wyszły z ziemi to u niej norma za chwilkę nadrobi i ruszy z kopyta
Ona lubi odmładzanie ,co 2-3lata ,wykopujemy całą karpę (marzec-kwiecień) kroimy np.nożem na kilka sadzonek ..odwdzięcza się bardzo ,wtedy mamy piękne duże kępy i obfite kwitnienie

Biały bocian znawcy tematu bardzo go chwalą ja po raz pierwszy go kosztowałam i odnoszę wrażenie ,że on taki lżejszy .

Za życzonka dziękuję
Dębowe zakątki 21:33, 01 maj 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu do ciebie prawdopodobnie te ulewy dzisiaj w nocy dojda. Wędrują przez całą Polskę na Wschód.

Opakowanie pomysłowe rośliny się nie niszczą. Takie ciemierniki też bym chętnie zagospodarowała Siedzę przy tablecie i szperam co by tu jeszcze kupić.
Sądziłam dzisiaj dalie.

Pozdrawiam

Już trochę zaczęło wieczorem padać.ale taki spokojny deszczyk.
Dobre i to
Dokładnie tak.Opakowanie na rośliny Basia świetne wymyśliła.
Z ciemierników i hakonek bardzo się cieszę.W końcu mam i ja
O jeszcze nowe roślinki chcesz kupić ??
A jakie ?
Ogród masz już taki perfekcyjny.

Kwitną jabłonie

I rajska

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies