Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bez reguł 10:17, 30 kwi 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Białe, zwykłe... Jak mi wykiełkowały, a potem zakwitły, to czułam się, jakbym Pana Boga za nogi złapała

No nie dziwię się Asiulku bo Niesamowicie piękna jest ..aż mi dreszcze przeszły
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:17, 30 kwi 2020

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 10:16, 30 kwi 2020

Do góry
Pola napisał(a)
Ula, wieki mnie tu nie było, ogród zmieniasz fajnie, orliki też bardzo lubię, troszkę się wysiały u mnie, jeszcze dokupiłam w innych kolorach.

Orliki lubię i niedługo pokażę, mam ze 3 różne takie swoje ulubione
I chcę żeby się one wysiewały ale nie wiem bo chyba siewki mogą mieć inne kolory.
Wrzucam jeszcze pierwiosnki bo te w cieniu dopiero zaczęły popisy

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:13, 30 kwi 2020

Do góry

Ogród bez reguł 10:13, 30 kwi 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Asieńko piękne zieloności u Ciebie Jarzmianki cudowne ..też je chce mieć bo wiesz ..z wysiewów kompletnie nic nie wzeszło

Magara,bardzo fajne zakupy poczyniłaś Pełen podziw za dyscyplinę ja bym chyba nie była w stanie
Asik, moje wysiewy też do bani... A jarzmianki z siewu mam jedne - gatunek rosnący w otulinie Bieszczadzkiego Parku narodowego. Białe, zwykłe... Jak mi wykiełkowały, a potem zakwitły, to czułam się, jakbym Pana Boga za nogi złapała

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:10, 30 kwi 2020

Do góry

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 10:10, 30 kwi 2020

Do góry
Magleska bardzo lubię nowoczesne ogrody. Kwitnące i formowane drzewa, krzewy, trawy, liliowce. To widać już częściowo po tym co posadziłam. Uwielbiam magnolie, czerwone klony, kwitnące krzewuszki, rododendrony, lawendę. Muszę się ograniczać, bo np. mój mąż nie lubi hortensji, bzu, bukszpanu, które ja lubię.On za to uwielbia małe kwiatuszki, szukamy kompromisów Naciska na szafirki, więc wylądują chyba gdzieś łany szafirków koło ogniska tak na siłę wcisnęłam hortensje w rzędzie z przodu i hortensje na pniu Chciałabym u siebie mieć cząstkę lasu stąd kącik z brzózkami z miejscem na ognisko. Jest tam i jarzębina pendula. Zakochałam się w niej

Uwielbiam hosty, które u mnie coś słabo się trzymają i chorują, może kupiłam je z jakąś zarazą Tak samo żurawki (są z przodu, gdzie jest więcej cienia) i trawy (kącik z tyłu ogrodu). Marzy mi się trawa pampasowa, ale wiem, że z nią z moimi umiejętnościami nie wygram. Przekonuję się powoli do róż. Bardzo lubię rośliny, które niestety nie są w stanie przetrwać mrozów, nie mam jasnego garażu, więc o przechowywaniu nie ma mowy. Zazdroszczę oleandrów u teściowej Niestety mój ogród to latem prawdziwa patelnia z wygwizdowem w jednym, więc sadzimy drzewa by mieć trochę cienia i osłonić się od wiatrów. Najchętniej bym posadziła wszędzie rododendrony, ale ze lubią cień to niestety wylądowały tylko z przodu, a i tak listki mają porażone od słońca. No i musiało znaleźć się koniecznie miejsce na warzywniak i drzewa owocowe dla łasuchów

Pięciornika już nie posadzę. Szefowa Danusia pisała że nie sadzi tego chwastu u nikogo w ogrodach, to ja też nie będę.

Pochwalę się jakie mój mąż z synem skrzynie na bambusy zbili. Robią się kolejne Potem chcą zrobić meble z palet. Więc będzie dużo roboty.

Doszły moje różyczki na przód (9 pomponella i 1 chopin). Wczoraj lało (w końcu), więc jeszcze nic nie sadziliśmy.

Kupiliśmy też klona tatarskiego. Wyląduje obok trampoliny. Jeździliśmy z nią przedwczoraj po całej działce i formowaliśmy linie chyba zostanie tak.

Z tyłu chce jeszcze posadzić trzy graby kolumnowe fastigiata, ale znalazłam tylko małe do 1,5m więc szukam dalej. Widzicie, te trzy drągi z tyłu? To będą właśnie graby

No i walczymy z perzem, powiem wam, że to jest kosmos. Pokażę potem co się stało w malinach (które zresztą też są jak chwast i wlazły do skrzyń)

Uczymy się na błędach. Nie chcieliśmy dużej działki, a wyszło jak wyszło więc trzeba coś z tym zrobić. Ciast też nie umiałam piec, psułam nawet ciasta z torebek, a ostatnio zaczynają mi wychodzić prawdziwe cuda, więc i z tym damy radę.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:08, 30 kwi 2020

Do góry
Musze zmykać, bo koniec miesiąca i mam robotę papierkową, ale dzisiaj ostatni dzień kwietnia, a kwiecień nie może być bez tulipanów
U mnie ostatnio w dzień ciepło, ale w nocy kilak razy pojawiał się niewielki przymrozek, -1, -2 stopni i tulipany o poranku tak wyglądały.

Ale jak słoneczko przygrzało to szybko do pionu wracały.

Ogród bez reguł 10:05, 30 kwi 2020

Do góry
Popadało pięknie Ziemia wilgotna na kilkanaście cm wgłąb Zieleń daje po oczach, rośliny stanęły niemalże na baczność, choć przecież się nie pokładały. Beczka 360l pełna. Cały czas analizuję możliwości ustawienia zbiorników 1000l lub więcej. To już konieczność, nie wybór.

Maj 2019 - oby takie widoczki nie należały do rzadkości
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:56, 30 kwi 2020

Do góry

Pszczelarnia 09:55, 30 kwi 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Kasiu, zaraz będzie kolejny. Łąka z daleka a rabaty po bokach do pielenia, mocy przerobowych brak.

Warto te obrazy zatrzymać. Teraz po deszczach wszystko się zmieni.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:53, 30 kwi 2020

Do góry
Ten buczek ma już spore liście.

Klon palmowy.

Kwitnie, będą "noski".

Ogród bez reguł 09:53, 30 kwi 2020

Do góry
Lepinox dotarł, tylko teraz trzeba znaleźć dogodny czas bez deszczu na oprysk. Czy metoda przewiduje okrywanie buksów po oprysku w ochronie przed opadami?
Mospilan nie zadziałał...

Ależ tego jest, bleee
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:53, 30 kwi 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Mówisz Gosiu Czym by było życie bez marzeń

Oleńka jedna z moich ulubionych

kwiatów ma więcej niż liści

Sylwia Czy Ty chcesz ,żebym ja zawału dostała

Wchodzę sobie do Ciebie nieświadoma niczego..A tu Takie Cudo

Sylwuś widziałam zdjęcia Waszej morderczej pracy nad oczkiem ..Pełen podziw Jesteście niesamowici
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:51, 30 kwi 2020

Do góry
Tu w roku nad murkiem oporowym posadziłam różę okrywową ' Purple rain' zamiast lawendy.

Kosodrzewina' Winter Gold" jeszcze żółta.

Narcyz - Narcissus 09:47, 30 kwi 2020

Do góry
k Golden ducat.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:46, 30 kwi 2020

Do góry
Rozsady w domu czekają. Dynie i cukinie kwitną.

Jabłonki kolumnowe pierwszy raz zakwitły

Ogród bez reguł 09:45, 30 kwi 2020

Do góry
Żurawka krwista gotowa do kwitnienia

kokoryczka - czyż nie jest przecudna z tą swoją subtelnością?

Na te pierwiosnki czekam niecierpliwie

i znalazłam jeszcze takiego cudnego zwyklaczka
Ogród na glinie 09:45, 30 kwi 2020

Do góry

Ogród na glinie 09:44, 30 kwi 2020

Do góry
O poranku.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies