zaczęła Rose Marie
jest piękna, długo kwitnie, kolor niesamowity, piękny pokrój, kwiat najbardziej pachnie, ze wszystkich magnolii i największy
z głównego pnia idą krótkie gałązki, na końcach kwiaty
Wybrałam rośliny bezproblemowe, tylko z cięciem kłopot, bo szybko tu one rosną.
Vita, róże idą do donic na pergoli, 4 już są w donicach i mi brakło rok temu, w 3 dałam też dalie, więc w kolejnym roku znowu 3 dokupię i wsadzę.
Taka nazwa była na donicy jednorocznej, nic mi to nie mówi, ale cudna, ma obłędny kolor.
takie tulipany się pokazały, nie pamiętam iż takowe sadziłam
a ten ma wyjątkowy kolor, obok same liście, muszę wykopać jak skończy i zadbać
Gienka
mniej w tym roku z powodu mrozów kwietniowych, ale jednak kwitnie
zaczęły azalie
tu widać, jak wysoko idzie hortensja pnąca
dużo cięcia stale
anabelki w donicach szaleją
tak zielono już
z tyłu domu podziwiałam kaliny
śliczne są
ale nie wiem czemu jedne mają białe kwiaty, a inne różowe
cisy na razie nie tnę, sporo tego tu mam
Witam. Proszę o pomoc w rozwiązaniu zagadki: co to za iglak? Bardzo chciałabym o niego zadbać ale nie wiem co to. Kupione jako jodła kalifornijska ale nie przypomina mi tego gatunku. Gdy sadzilismy było w siatce po rozpakowaniu mamy jednak wątpliwości zwłaszcza że porównywaliśmy gałęzie z inną kalifornijską - różnica w dotyku igieł, ich długości i kolorze była ogromna. Jedynie zapach podobny.
W naszym drzewku igły są dość sztywne i mało elastyczne (pękają gdy są zginane), ciemnozielone, dość "mięsiste". Po roztarciu mają zapach cytrusowy. Długość igieł około 4 cm, kłujace, kolor jednolity lekko błyszczący bez białych pasków na spodzie. Co to może być? I jak o to dbać?