Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:00, 17 mar 2015

Do góry
Zbysiu i Ewo Wilcza forsycje kwitną w centrum miasta w zacisznych i nasłonecznionych miejscach, u mnie na wsi od dwoch tygoni tak samo pekają....

Joaśka - u Ciebie jeszcze mało roslin w ogrodzie to nieciepliwa jesteś, za klika lat i tak ci zabraknie czasu na takie w sesje cięcie

Jola Lojalna u mnie sniegu na oewno nie będzie BK w dzien minimum +6 zapowiadają, ale w nocne przymrozki jeszcze do końca maja wierzę.....

Pszczółko- będzie fragment mnie w Twoim ogrodzie i cieszy mnie to bardzo rozczulam sie na samą myśl o tym

Napia - Wielkopolska cieplejsza w tym roku niż Dolny Sląsk. W te sobitę dokończę cięcie róz i zatsanwiam sie nad lawendami. Jesli mi czasu zabraknie nie będe płakać

Bleebla - oj ja mam taki misz masz, ze zgrzytam zębami, ale wiośnie wybaczam wszystkie miksy kolorystyczne

Aga Baraga - małe przymrozki -3 szkody nie wyrządza. Gorzej jesli prognostycy sie jak zwykle pomylą i będzie -8....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:54, 17 mar 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
chciałam już ciąć tuje, ale skoro mają być przymrozki to się wstrzymam

Ja tez się wstrzymuję z cięciem bukszpanow i cisów, czekam na trwale ocieplenie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:49, 17 mar 2015

Do góry
Madżenka jak Ty to ogarniasz wszystko, tyle zadań na weekend i pewnie tylko sobota do dyspozycji, mróweczka z Ciebie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:46, 17 mar 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
No to w sobotę będzie się działo !!!
Trzymam kciuki za operacją Brzozy

Brzozy, sadzenie powojnikow ktore dzisiaj dotarły, odkurzanie, wertykulacja.... Muszę znow listę - plan zrobić
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:44, 17 mar 2015

Do góry
Zielona napisał(a)

Masz rację. Rzeczywiście ma przymrozić Dobrze, że trzymasz rękę na pulsie w kwestii temperatur, bo po tym obecnym słońcu kilka stopni poniżej zera może sporo nabroić... A na Twoje różyce czeka pół Polski Lepiej, żeby im nic ie było.

Miałam dzisiaj rozgarnąć...ale za pózno z pracy wróciłam

Umiem budować napiecie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:43, 17 mar 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Pytałam, bo kupiłam w doniczkach i nie wiedziałam, czy mam żałować. Jeszcze do mnie nie dojechały To czekamy Ciekawe czy nie kupiłyśmy w tym samym miejscu

Kupiłam u Podstolca, zobaczymy, sama ciekawa jestem
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:42, 17 mar 2015

Do góry
Sebek, Kacha, Mysza wiosna tuż tuż

siakowa napisał(a)

że Ty tak rano potrafisz mysleć, odpowiadać, zazdraszczam to pewnie dzięki jodze

Ja się powoli rano budzę... Gdyby, miała w ciagu 30 min zebrać się rano umarłabym , potrzebujęj od pobudki do wyjscia 1,5 godziny...a na joge lecę dzisiaj

Kuba wieczorem to róznie bywa
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:11, 17 mar 2015

Do góry
Kurcze ja to jednak zbyt niecierpliwa jestem, w zimnej Polsce mieszkam a już kopce róż odkopałam, lawendę przycięłam, trawy przycięłam, planowałam cięcie róż i hortensji bo myślałam że forsycje zakwitną a tu nic z tego nie chcą kwitnąć.... a Madżenka jeszcze o przymrozkach trąbi, a ja dzisiaj jheszcze doniczki z nowo posadzonymi łubinami i orlikami wystawiłam na dwór, na noc je chyba jednak schowam ..
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:56, 17 mar 2015

Do góry
Lecę do pracy , napisze wieczorem....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:55, 17 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Och jak słodko!!!
Czy w związku z brzozami w piątek, nasza sobotnia giełda aktualna?
Ty, urlop??? Jak nie w pracy, to będziesz się zaharowywać w ogrodzie - ale o ile to przyjemniejsze

Ja sie na tę sobote jednka nie pisze, bo moja lista zadan w ogrodzie wystarczy mi do działan aż do zmroku......
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:54, 17 mar 2015

Do góry
Hogata napisał(a)
Normalnie szok... jakie u Ciebie wszystko juz duże... przez chwilę myslałam że stare fotki dajesz... taki przyspieszony prima aprilis.

Jak pisze, ze forsycje po drodze do pracy kwitnąca od tygodnia mijam to niknie wierzy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:54, 17 mar 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
aa i wiem o co miałam zapytać - ile odsunęłaś się od ogrodzenia ? - u mnie siatka, jak radzisz - 30-40 cm wystarczy ?

To zalezy czy za ogrodzeniem bedziesz mogła swobodnie ciąć? U mnie na razie pole ale kiedyś będzie dom sąsiadów więc odsunęłam się na metr od płotu. Teraz po cięciu mam 50 cm przejscie i to wystraczy mi na swobodne przycinanie żywopłotu i odchwaszanie im nóżek.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:52, 17 mar 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
A w jakiej formie kupiłaś w internecie ciemierniki? W donicach, czy w woreczkach?

W woreczkach - czyli kłącza i to jest nieporozumienie. Teraz czekam na doniczki. Wszystko zrelacjonuję
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:51, 17 mar 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie też już wreszcie wiosna na całego. Bratków niebieskich nakupiłam i posadziłam ale fotki dopiero jutro. U ciebie troszkę wcześniej wszystko ale moje roślinki gonią dzielnie

Zaraz mnie dogonisz tak z nasza wiosna zawsze jest
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:49, 17 mar 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
U mnie róże też mają liście. Rozgarnij kopce chociaż trochę, żebyś nie miała potem wiotkich białych pędów. Seslerie - szok!

Nie spiesze sie z rozgarnianiem kopców bo mam je głownie na nowych golaskach sadzonych jesienia, te sa jeszcze bardzo wrazliwe. Na nastepny poniedziałek zapowiadają dosyc duze mrozy -3 co przynaszych ciepłych nocach będzie szokiem dla roslin. Dzisiaj bede rozgarnaić kopce a jesli prognozy sie sprawdza chyba je na nic czyms przykryje....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:47, 17 mar 2015

Do góry
Fioletowe krokusy to moje ulubione! Czekam na kolejne ich ujęcia
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 06:44, 17 mar 2015

Do góry
Świetne podpory!

Rozgarnęlabym w sobote kopczyki ale na poniedziałkową noc zapowiadaja minus 3 a u nas teraz cały czas noce na plusie... Zastanawiam się co robić? Rozgarniać teraz czy dopiero w następny wtorek? Dzisiaj ma byc +16...
Pszczelarnia 06:39, 17 mar 2015

Do góry
To uprasza się o wiecej WOW!

I o obiór złotlinu bo nie mam gdzie trytom przesadzic
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 06:37, 17 mar 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
U mnie perovskie rośnie blisko rh. Niby nie powinno, a daje radę. Czasami warto zaryzykować. Trzymam kciuki za Twoje dalie.

W dłuższej perspektywie nie jest powiedziane ze to bedzie sukces....Moje rh zwykle wytrzymywały 2 lata, ciekawe jak będzie z Twoja perovskią

Kasiu hortensja i dalie jakos mi wizualnie nie pasują......chyba że miniturowe dalie?
Miejsko & sielsko 06:34, 17 mar 2015

Do góry
Cudeńka pokazujesz, piekny nastrój tworzysz!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies