Trudno powiedzieć bo nie ma zdjęcia. Zależy też od wysokości pnia, czy wysoko szczepiona na 3 m czy niżej. Pokaż jakieś zdjęcie, gdzie chcesz to posadzić. Ułatw zadanie.
Dziękuję za odpowiedź postaram się też na oko jeśli chodzi o ten kawałem jasnozielonej trawy to dalej nie rośnie i jest rzadka. Nie wiem czy ją spaliłem czy nie dożywiłem nawozem? Ciężko mi podjąć jakieś działania, nie wygląda ona tak jak u kolegi hani powyżej no ale nie jest też zielona, nie rozkrzewia się.
Impregnacja może skazić zawartość kompostu, potem to pójdzie np. w warzywa, które będziesz spożywał
Kompostownik nie powinien mieć dna, na dnie pocięte gałązki. Dżdżownice i inne zwierzęta pomagające rozłożyć materię organiczną powinny mieć nieograniczony dostęp, a podłoga to dla nich bariera.
Jak długo wytrzyma? od 5 do 10 lat. Zależy to od gatunku drewna, zapewne jest z sosny więc niezbyt długo zwłaszcza w styczności z ziemią i wilgocią.
Nie mozna po całości porozrzucać roślin przypadkowo. Wydziel część z roślinami i część trawnika.
W trawniku posadź solitera, ładne drzewko na pniu, nie cieniutki patyczek, żeby widać go było. Oddziel część roślinną od trawnika żwirkiem.
W części roślinnej przesadź te jałowce i mdokomponuj inne rosliny kontrastujące kształtem i kolorem jak tu: