Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bez reguł 09:12, 03 cze 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Początek czerwca wygląda tak

Mamowa hostowa pod tulipanowcem

mamowa różyczka nn, ale komu potrzebna nazwa, jak ona tak ładnie kwitnie

mamowe, a właściwie babciowe piwonie

Wygląda na to, że to była bardzo popularna piwonia w czasach naszych babć. Mam taką jedną w ogrodzie, w spadku dostałam
Hostowa przyjemna dla oka, szczególnie z konarami winobluszczu w tle
Mój ogrodowy pamiętnik 09:11, 03 cze 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ale mi się chciało słońca po deszczowym weekendzie.
Zimno poza tym ciągle jak nie w maju. Ja to bym chciała w końcu stare kości wygrzać .

Ogród bardzo zadbany, wypielęgnowany. Brawo!!
Śliczne kwitnienia.
A rodek przepiękny
Sezon 2017 u Hanusi 09:08, 03 cze 2020

Do góry
Były ławeczki na posiedzenie, były ustronne zakątki i.... był uśmiech lasu!

Sezon 2017 u Hanusi 09:04, 03 cze 2020

Do góry
Królowały świerki, daglezje, lipy, i inna czeladź leśna. Były punkty zagadkowe, i tajemnicze przejścia.

W Kruklandii 09:02, 03 cze 2020

Do góry
Juzia napisał(a)
Kocimięta już przekwita.

A róże okrywowe lekko wybujały

Drżączka rusza

Mini Palibin

Jak to kocimietka przekwita jak u mnie nie zakwitła... hmm
Sezon 2017 u Hanusi 08:59, 03 cze 2020

Do góry
Zbyszku, Izabelko, piwonie dziękują. Bliżej domu ogród, to można się cieszyć dłużej, a jak raz w tygodniu go widzisz, toi czasami i kwitnienie można przegapić. Dlatego cieszą mnie bylinowe, bo nieraz i przez miesiąc kwiaty ogląda się.

A wczoraj byłam w pięknym miejscu, mało ogrodowym, a powiedziałabym, że przeważnie leśnym.

Przy pięknym słońcu, zanurzyłam się w las- Arboretum Karnieszewice. !5 km od Koszalina, a w linii prostej może z 10.

Oto kilka fotek z tego terenu. Na nie. ciu rodki i azalie, a potem różnie.

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:52, 03 cze 2020

Do góry
zawitka napisał(a)

Azalki kwitną aż je roznosi mimo przesadzania.

Cudnie ukwiecone.
Zasilasz je specjalnymi nawozami ??
Pozdrawiam Halinko
Pszczelarnia 08:38, 03 cze 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Zdradź proszę gdzie można kupić takie urocze latarenki?

Pięknie jest u Was, i zieleń jakaś taka inna. Jak jadę w góry, to zawsze uderza mnie bujność roślin.
Wzgórze chaosu 08:34, 03 cze 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)

Kilka źdźbeł też kiedyś miałam. Ale rok temu rozluźniłam moją glinę piaskiem i korą przekompostowaną. Po tym zabiegu hakone ruszyła z kopyta i wreszcie mogę mieć własne sadzonki na nową rabatę przy drewutni.

Rozplenice przy samym pniu są mniejsze od hakone, mają niestety za sucho.

Na tej rabacie w zeszłym roku miałam bardzo ładną hakone. Ale coś mnie podkusiło i podsypałam ją ziemią, którą mi przywieźli na podwyższenie innej rabaty. Niestety nawieziona ziemia okazała się być za ciężka dla hakone i po zimie miałam rośliny różnej wielkości. Część dosłownie była przyduszona. Te gorsze wykopałam, dałam im piasku i kory przekompostowanej, wymieszałam, wsadziłam ponownie i widzę, że się budzą do życia. Powoli, ale już jest lepiej. No i ostatnie deszcze też fantastycznie ożywiły całe towarzystwo

Dzięki za takie fachowe porady...wykopie swoje i rozluźnie ziemię z piaskiem i korą + mączka bazaltowa..mam nadzieję że pomoże bo trawki fajne

Iwonka napisał(a)

Plac zabaw znikał od kilku lat. Najpierw huśtawki, potem zjeżdżalnie, domek to był ostatni etap. Cieszcie się swoim placem jak najdłużej, z przyjemnością cofnęłabym się w czasie i nadal miała małe dzieci

Przy mojej ilości brzdąców to czasem zazdroszę innym bo dużo forumowiczów których poznałem ma juz "duże" dzieci i wiecej czasu na swoje pasje...z drugiej strony z tym najmłodszym to najfajniej na razie jest nie umie mówić nic nie żądą tylko sie smieje tak szczerze całym sobą (te inne obowiazki około dzidziusiowe jakoś schodzą na dalszy plan i sie ich nie pamięta)
Niby ogródek pszczółki Majki 08:10, 03 cze 2020

Do góry
SylwiaBe napisał(a)
Moje kanciki nie jakieś super, ale nawet to wygląda

Dzień dobryKancik super,zazdroszczę nowego trawnika.U mnie trawnik był ostatnim ,o którym myślałam (z różnych powodów)a teraz...marzyłby mi się ładny..Ja dopiero w tym roku pierwszy raz robiłam kanciki..ale niestety przy trawie starej ,z ubytkami z twardymi kępami to idzie ciężko i wciąż dobrze nie wygląda. Wlaściwie pisząc to teraz mam przemyślenie,że skoro mój ogród jest/ma być wyrozumiały to może i ja dla niego taka powinnam być i nie narzekać.Pozdrawiam!
Ogród bez reguł 07:57, 03 cze 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)

Oto i on, w całej okazałości

No kawał drzewa jest , ale nie jest jakiś bardzo wysoki ? Ile może mieć m ?
Mój bardzo poszedł w górę ale ja go odchudzam co roku bo słyszałam ze kruchy jest
Może dlatego tak mi ucieka do góry ?
Przerwa na kawę... 07:56, 03 cze 2020

Do góry
Platan posadzony. Klimatyzacja nadal od sąsiada widoczna. Chyba tuje jednak muszą z 20 cm urosnąć. Na razie nie będę ich cięła. A platan docelowo zrobi daszek nad huśtawką z jednej strony a umbra z drugiej.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 07:40, 03 cze 2020

Do góry
Bóg dzięki! Wczoraj chwasty, powoli mi to idzie, ale wkrótce tam dotrę mam nadzieję
Kasia miłego!!! Fajnie pojeździć czasem, brakuje mi tego, siedzę na tyłku już za długo..
Chociaż jakieś bilety bym kupiła i planowała coś, ale się nie da. Za trzy tygodnie jechali byśmy do Czarnogóry, bilety nie odwołane choć lot się nie może odbyć, czekam na anulację i zwrot pieniędzy???

Sylwia to chyba słowik??? Nie wiem ale na szczęście odleciał po jakimś czasie. Chyba będzie trzeba ptaszory na szyby nakleić heh

Choroby i szkodniki pomidorów, pomidor 07:27, 03 cze 2020

Do góry
Kolejne zdjęcie podejrzanych zmian.
Szmaragdowy Zakątek 07:07, 03 cze 2020

Do góry
Nikita napisał(a)
Kasya – Kasiu, przecież katalog moich host jest zrobiony. W moim podpisie go widać.
Ładnie alfabetycznie poukładane fotki moich wszystkich funkii (no prawie wszystkich...przyznaje się bez bicia, kilka brakuje)

No widzisz jaka ja ślepa jestem...
Dębowe zakątki 07:02, 03 cze 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
Rojenie pszczół też kiedyś obserwowałam z bardzo bliska. U mnie osiadły na magnolii.
Aniu ach te Twoje Hosty, każda inna i kazda piękna
Deszczu bardzo mi brak

Bardzo ciekawy , rzadki widok z tym rojeniem się pszczół.
Ja lubię hosty.
A jest ich tyle różnych, różnorodnych, pięknych
Hmm, deszczu ci brakuje ???
U mnie ostatnio co raz pada.

Duże pole do popisu 07:02, 03 cze 2020

Do góry
Rzeczywiście ta mszyca w tym roku żarłoczna

To świerk przy mojej pracy (czyli prawie 40km od mojego domu) - Gdańsk.

Smutny widok. Hania ma rację, co ja zrobię, jak te moje maluchy dojdą do takich czy większych rozmiarów...

Muszę poczytać, czy są jakieś doglebowe preparaty, które powodują np. że świerki przestają być tak wielkim przysmakiem …

Na razie zamówiłam opryskiwacz akumulatorowy, żeby mi było łatwiej z tymi opryskami.
Wzgórze chaosu 06:54, 03 cze 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)

Iwonka buziak za życzenia Ty też majowa czy październikowa? Iwony marudy... no coś w tym jest, eMuś potwierdza
U ciebie wątek tak przyspieszył, że czytam jak powieść w odcinkach Kostka super!
Ja się na taras nie mogę doczekać... Na razie uwolniliśmy buka spod jałowca stricta. Taras ma się kończyć przy bordowym buku. Fachowców brak

ja też majowa )) większy taras i z drewna to moje marzenie. W tym roku muszę go sobie odpuścić. Sytuacja na rynku niepewna a koszt duży. Choć eM jak huśtawkę zrobił to i taras modrzewiowy pewnie też by zrobił. U was trudniejsze warunki do ogarnięcia bo spadek.
Z malowania kostki jestem bardzo zadowolona. Będzie ciąg dalszy bo podoba mi się efekt i wychodzi, że w miarę trwałe to jest. Deszcz już tyle razy padał, ja ziemię wywaliłam i ścierałam i nic. Na słoneczne dni muszę tylko poczekać a teraz u mnie prawie codziennie popaduje. Dla posadzonych roślinek jest świetnie ale ja mam opóźnienia
Choć ostatnio uczę się delektować posiadaniem ogrodu a nie tylko tyrać

Domek u ciebie wyszedł świetnie w tej bieli.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 06:18, 03 cze 2020

Do góry
A dzisiaj kolejne wielkie wydarzenie /najpierw pierwszy raz zakwitła glicynia/
A dzisiaj pierwszy raz zobaczyłam kwiaty na mojej ślicznej robinii

W kamiennym kręgu od początku 00:26, 03 cze 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
Inne kwiatki

Ależ piękna rutewka! Jak się zwie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies