Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 15:00, 15 cze 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ogród i w dzień i w nocy prezentuje się znakomicie.
Kicia w hamaczku wygląda uroczo.
Masz jabłuszka na Oli? Miała sporo kwiatów, więc może się udało.

Haniu, miło mi, że zajrzałaś i dziękuję za miłe słowa
Krysia rozczula się w hamaku Mruczy tak głośno, że robi ptakom, które śpiewają konkurencje Oczywiście ptaki się wcale nie przejmują, bo to jest przecież ich teren

Ola ma mnóstwo owoców. Mam nadzieję, że się utrzymają do jesieni i nikt wcześniej ich nie zje

Ogród bez reguł 14:52, 15 cze 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
O mamciu, ale masz pamięć
Zdjęcia zrobione w Wojsławicach. Jak dla mnie jest bardzo ładna. Powiedziałabym, że jest negatywem Aureoli - Aureola jest żółta z zielonymi paseczkami, Sunny Delight jest zielona z żółtymi paseczkami, faktycznie to wygląda jak promyczki słońca.

tutaj masz wykadrowane listki

Gdzie ja można kupić ?
Ogród bez reguł 14:51, 15 cze 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Alexandra - dla Kasyi

Muszę ja mieć
Żebym tylko nie się nie zapomniała i nie kupiła innej bo będę musiała kupić druga...
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 14:50, 15 cze 2020

Do góry
Specjalnie dla Ani-Makao hortensja kosmata. Mam 4 szt. na tyłach ogrodu, obok siebie, nie jestem w stanie zrobić im zdjęcia razem Tak jak wspomniałam, u mnie to już ogromne smoki-ufoki Rosną częściowo w cieniu oraz jasnym cieniu / lekkim półcieniu, jak zwał, tak zwał. Ogólnie mają bardzo mało bezpośredniego nasłonecznienia. Wcześniej były w innym miejscu (a jak, przesadzanko musiało być), bardziej jasnym i słonecznym i wiecznie miały klapnięte liście. W cieniu pięknie odżyły Z moich kilkuletnich obserwacji stwierdzam, że potrzebują naprawdę dużo wody, dużo więcej niż inne hortensje.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 14:35, 15 cze 2020

Do góry
Ktoś wie co to za nasiona może? Buziaki
Ogród bez reguł 14:29, 15 cze 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Zdjęcia zrobione w Wojsławicach. Jak dla mnie jest bardzo ładna. Powiedziałabym, że jest negatywem Aureoli - Aureola jest żółta z zielonymi paseczkami, Sunny Delight jest zielona z żółtymi paseczkami, faktycznie to wygląda jak promyczki słońca.

Jesteś niezastąpiona .
Wreszcie znalazłam szkołkę z wysyłką, którą ma i Sunny Delight i jak się okazało mają też macrę. I teraz mam zagwostkę bo chciałam macrę ale ta też jest ładna tylko z nią jest podobny problem jak z macrą - czyli praktycznie nie do kupienia.
Zależy mi, żeby nie była za jasna jak Aureola czy All Gold. A ta wydaje się być ciemniejsza o ale o takim ciepłym odcieniu.
Nigdy na żywo jej nie widziałam i dlatego mam dylemat.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 14:23, 15 cze 2020

Do góry
Piwonie dalej kwitną. Połowa skończyła. Sklep mi odpisał że wyprzedali towar i nie mają drzewiastych... Serio? Heh

Do raju daleko - u Ewy 13:58, 15 cze 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Cieszę się, że już róże zaczęły

Laguna

Elfe złapała czarną plamistość. W tym roku nie ma tak dużo kwiatów. Ciężko było dobrze poprowadzić łodygi - sztywne były. Ale pachnie cudownie

Piękne róże Ja jeszcze czekam u mnie wszystkie w pąkach.
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 13:53, 15 cze 2020

Do góry
Dwie nowe donice też załapały się na fotki, w największej wylądował oleander. Średnia czeka jeszcze na nasadzenia. Na zdjęciu jest też wreszcie odnaleziona i zakupiona kufea ognista Musi mieć dużo słonka. W PL nie zimuje w gruncie, jest raczej traktowana jako jednoroczna, aczkolwiek podobno bez problemu przezimuje w garażu. Zobaczymy

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 13:50, 15 cze 2020

Do góry
Basia_KRK napisał(a)
Wyciągnęłam dzisiaj z szafy lustrzankę. Leżała tam chyba z 7 lat, nie pamiętam już dokładnie kiedy ją ostatnio używałam Od kiedy na dobre zaprzyjaźniłam się ze smartfonem, tylko tak robię zdjęcia, szybko i półprofesjonalnie, bo jakieś tam różne obiektywy i nastawy mam w komórce. Duży plus, że zdjęcia od razu po zrobieniu ładują się w chmurze na komputer, to bardzo wygodne. Nie trzeba bawić się w kable, czytniki kart, zgrywanie, itp.
Aleeee... jak przeszłam się dzisiaj po ogrodzie, to muszę przyznać, że jednak zdjęcia z lustrzanki nic nie przebije! Co prawda umęczyłam się strasznie, zanim przypomniałam sobie o co tak dokładnie chodzi, gdzie są różne ustawienia i jak się w ogóle robi zdjęcia na manualu, finał finałów jakoś poszło

Wrzucam więc pierwsze fotki po długieeeej przerwie od prawdziwego aparatu

ale piękny kadr
Misz-masz, czyli ogrodowe rewolucje 13:46, 15 cze 2020

Do góry
stipa i szałwia
czosnki główkowate zaraz pokażą

tawuła Goldflame
hortensje VL

kawałek warzywniaka
Misz-masz, czyli ogrodowe rewolucje 13:42, 15 cze 2020

Do góry
kiścieniowe kwiatuszki

jeżówka Secret Affair zaczyna
Misz-masz, czyli ogrodowe rewolucje 13:40, 15 cze 2020

Do góry
lawenda jeszcze chwilę

powojnik Summer Snow
Droga do spełnienia 13:39, 15 cze 2020

Do góry
Kawa napisał(a)
Kawciu, te niebieskości u Ciebie cudne są Ja uwielbiam niebieski w ogrodzie. Bodziszki, i len mniam A ta trawka - uciekła mi nazwa, ona jest chyba jednoroczna... Siejesz ją co roku czy sama się wysiewa?
Ogród bez reguł 13:32, 15 cze 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Asia, ty kiedyś zamieszczałaś zdjęcia hakonek w tym Sunny Delight. Czy ty pamietasz jaki ona ma kolor? Bardziej macra czy bardziej Aureola? Zastanawiam się czy ją kupić zamiast zwykłej macry ale ona jakaś mało popularna jest i zastanawiam się dlaczego. Taka brzydka jest?

Jodła kaukaska odchodzi - co jej dolega? 13:14, 15 cze 2020

Do góry
Witam, proszę o pomoc -jodła kaukaska (prezent) wsadzona w połowie kwietnia. w maju było OK, a teraz nagle żółcieje/brązowieje, sypią się igły.
Brak nowych przyrostów, szkodników nie widać, ale jakieś plamy ciemno zielone na pniu. Jak ją uratować? Pozdrawiam.
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 13:05, 15 cze 2020

Do góry
Witaj, pomóżcie w rozpoznaniu tych 2 drzewek. Z góry dziękuję i pozdrawiam

1.

2.

Droga do spełnienia 13:03, 15 cze 2020

Do góry

koniec
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 13:00, 15 cze 2020

Do góry
Wyciągnęłam dzisiaj z szafy lustrzankę. Leżała tam chyba z 7 lat, nie pamiętam już dokładnie kiedy ją ostatnio używałam Od kiedy na dobre zaprzyjaźniłam się ze smartfonem, tylko tak robię zdjęcia, szybko i półprofesjonalnie, bo jakieś tam różne obiektywy i nastawy mam w komórce. Duży plus, że zdjęcia od razu po zrobieniu ładują się w chmurze na komputer, to bardzo wygodne. Nie trzeba bawić się w kable, czytniki kart, zgrywanie, itp.
Aleeee... jak przeszłam się dzisiaj po ogrodzie, to muszę przyznać, że jednak zdjęcia z lustrzanki nic nie przebije! Co prawda umęczyłam się strasznie, zanim przypomniałam sobie o co tak dokładnie chodzi, gdzie są różne ustawienia i jak się w ogóle robi zdjęcia na manualu, finał finałów jakoś poszło

Wrzucam więc pierwsze fotki po długieeeej przerwie od prawdziwego aparatu

Dereniowo ('Robert's select' , 'Satomi' oraz pagodowy / Cornus controversa 'Variegata').
Doświadczalnia bylinowo-różana 12:58, 15 cze 2020

Do góry
Anda napisał(a)size=640x424
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/197/1971538/original.JPG[/img]

Ewa, co jeszcze prócz lawendy masz na tej rabacie? Poszerzyłam swoją lawendową i inspiracji szukam na wypełniacze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies