Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Roocika 13:30, 15 cze 2020

Ciekawe miejsce i ja również mam niedaleko, trzeba sobie zrobić wycieczkę w ramach relaksu
TAR 13:30, 15 cze 2020

To fakt kleszczy mnostwo, my z naszych zdjelismy wiecej niz nałapały w sumie przez cale ich życie. Ale to nie tylko tam, bylismy na wycieczce za Ocyplem w Borach i nad jeziorem. Tam tez mnostwo kleszczy. Na szczescie na te, których sie nie udalo wylapac to zadzialaly krople. Po 1,5 miesiacu moge potwierdzic, ze sa rewelacyjne i skuteczne. A nie musze juz podawac tabletki. Na bialasach wszystko widac ale sa w tej chwili mocno zarosniete wiec przeczesywanie na maksa. Z psiakow przeszly na nas wiec akcja otrzepywania byla w pelnej mobilizacji

My przy drugiej wizycie natknelismy sie na tzw. kongo dlugiego weekendu: grupke mocno rozbawionej i halasliwej mlodziezy, kilka dzieci, ktore chyba maja nadmiary cukru i ich rodzicow, ktore na ryki i pocukrowe szały nie reagowali, dorosłych, co bez dymka nie wyobrazaja sobie zwiedzania. Plus jeden pan rowerkowy w obcisłych gaciach, ktory tak sie pchał by zobaczyc zabe, ze wepchnal mnie do stawku. Bylo jeszcze kilku chetnych na darmoszke lub bilet ulgowy mimo, ze sie nie nalezy. Taki typowy przekroj naszego społeczeństwa zaobserwowany z boku. Niezbyt przyjemnie. Oczywiscie byly tez normalne osoby, ktore zachowaniem nie odbiegaly.

Flower1 13:58, 15 cze 2020

Ewa777 napisał(a)
Cieszę się, że już róże zaczęły

Laguna

Elfe złapała czarną plamistość. W tym roku nie ma tak dużo kwiatów. Ciężko było dobrze poprowadzić łodygi - sztywne były. Ale pachnie cudownie

Piękne róże Ja jeszcze czekam u mnie wszystkie w pąkach.
Ewa777 22:01, 15 cze 2020

Pokażę Wam resztę zdjęć z wycieczki do Arboretum Wirty

Świerk kaukaski "Aurea" ma śliczne przyrosty

Orzech pośredni

Ewa777 22:07, 15 cze 2020

Roocika napisał(a)
Ciekawe miejsce i ja również mam niedaleko, trzeba sobie zrobić wycieczkę w ramach relaksu

Asiu, zobacz jakie tu bogactwo drzew

Na takiej łączce zrobiliśmy sobie piknik Można ze sobą wziąć koc i koszyczek ze smakołykami. Dużo jest takich miejsc na odpoczynek

Nowa12 22:11, 15 cze 2020

Ale super wycieczka. Piękne miejsce. Ja też mam niedaleko ogród botaniczny i palmiarnię i nigdy jeszcze nie byłam. Normalnie wstyd .
Ewa777 22:12, 15 cze 2020

TAR napisał(a)
To fakt kleszczy mnostwo, my z naszych zdjelismy wiecej niz nałapały w sumie przez cale ich życie. Ale to nie tylko tam, bylismy na wycieczce za Ocyplem w Borach i nad jeziorem. Tam tez mnostwo kleszczy. Na szczescie na te, których sie nie udalo wylapac to zadzialaly krople. Po 1,5 miesiacu moge potwierdzic, ze sa rewelacyjne i skuteczne. A nie musze juz podawac tabletki. Na bialasach wszystko widac ale sa w tej chwili mocno zarosniete wiec przeczesywanie na maksa. Z psiakow przeszly na nas wiec akcja otrzepywania byla w pelnej mobilizacji

My przy drugiej wizycie natknelismy sie na tzw. kongo dlugiego weekendu: grupke mocno rozbawionej i halasliwej mlodziezy, kilka dzieci, ktore chyba maja nadmiary cukru i ich rodzicow, ktore na ryki i pocukrowe szały nie reagowali, dorosłych, co bez dymka nie wyobrazaja sobie zwiedzania. Plus jeden pan rowerkowy w obcisłych gaciach, ktory tak sie pchał by zobaczyc zabe, ze wepchnal mnie do stawku. Bylo jeszcze kilku chetnych na darmoszke lub bilet ulgowy mimo, ze sie nie nalezy. Taki typowy przekroj naszego społeczeństwa zaobserwowany z boku. Niezbyt przyjemnie. Oczywiscie byly tez normalne osoby, ktore zachowaniem nie odbiegaly.

To my mieliśmy szczęście Nie zauważyłam takich niewłaściwych zachowań. Ludzie zachowywali duże odstępu od siebie, przy automacie też zachowany odstęp. Podczas spacerów na niektórych ścieżkach zupełnie nie było nikogo.

Pokażę teraz staw i jego okolicę. Piękne miejsce. Żabki też spotkaliśmy

TAR 22:13, 15 cze 2020

Ewa ja mam ponad 2 tys. fotek z drugiej wizyty, nie mam czasu zabrac sie i zrzucic do albumu, jak zdaze w tym tygodniu to wrzuce linek u siebie
Ewa777 22:17, 15 cze 2020

Nowa12 napisał(a)
Ale super wycieczka. Piękne miejsce. Ja też mam niedaleko ogród botaniczny i palmiarnię i nigdy jeszcze nie byłam. Normalnie wstyd .

Czas to naprawić Ja bardzo lubię wycieczki

Metasekwoja chińska

Ewa777 22:20, 15 cze 2020