Niestety nie wiem co to mam za odmianę śś.
Kupiłam ją jako świdośliwa i tyle.
Ale już w tym roku widać ,że jej pokrój jest krzaczkowaty.I dlatego mam obawy,że może być szeroka.
A na owocki jej czekam niecierpliwością
Hortensja anabell już ma listki
Hortensja Debolistna też idzie w liściorki
Ja mam dopiero z 10 truskawek.Marzy mi się więcej.
A pomidorki już do gruntu posadziłąś ?/
Ja jeszcze trzymam w pojemnikach to na tarasie, to o ogrodzie to na noc np, dzisiejszą chłodną poszły z z powrotem do domku.
Basiu,jakie by nie były to i tak będą mnie mocno cieszyły. Ba, już cieszą i hakonki.
No buzię mam jak na budyniu
Aż się mąż na mnie dziwnie patrzy
ale zaraz jedzie na rybki, to zejdę mu z oczu z z tym uśmiechem
Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania w sieci
Moje marcowe hiacynty w donicy też ładnie wzeszły
Jesienią, gdy robi się zimno mam okropnego lenia. Ale obserwuję teraz swoje rabaty, już wiem, gdzie chciałabym cebulkowe, może łatwiej będzie w końcu to zrobić
Pod brzozami wrzuciłam jesienią wszystkie stare cebule tulipanowe. Zakwitło może 10 i to w miksie kolorów. Wiesz, że nawet z tej wstążki liści byłam zadowolona Wkrótce wszystko pójdzie na kompost, ale wiem, że właśnie tu chcę piękną, tulipanową linię wijącą się wśród brzóz. I może jeszcze w obrębie kancika, wśród hakone.
U mnie też trochę popadało.Fajnie.Ale ziemi to mocno nie przemoczyło.
W sumie do takich deszczowych widoczków to jeszcze tęsknie i moja gleba też.
Oby nie non-stop przez cały maj. .
Na temat tej kilkucentymetrowej roślinki trudno pozytywnie się wypowiedzieć.
Szok to co ci wysłali. Normalnie wstyd .
to jest część muru z tyłu,przy kompostowniku, strona zachodnio północna, słabe stanowisko na róże, póki co jest bluszcz i clematisy. Kiedyś się tym miejscem zajmę, najpierw przód )
No właśnie nie tnę Anabelki do ziemi dlaczego? nie wiem ) może za rok pierwszy raz to zrobię wyglądała w ubiegłych latach tak - nie mam prawie zdjęć:
Produkuje się jeszcze dynia... olbrzymia. Oczywiście sobie zostawię najwyżej dwie sadzonki, resztę rozdam. Tak z głupa nasiona kupiłam w delikatesach Centrum podczas zakupów spożywczych. Spolojnie - w 2014 roku miałam dynię olbrzymią w swoim ogródku i da się.
Tu się już jedna wyklówa.
Dziś wysadzę do warzywnika moje wyhodowane aksamitki,
Pomidorki
Groszek pachnący
Produkują się jeszcze buraczki liściowe, ale ona na wysadzanie jeszcze za małe