Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

popcorn 10:27, 30 cze 2020

Ale masz busz na rabatach już! Zobacz jak szybko wszystko urosło! Masz rękę, pięknie!!!

pozdrawiam Ula!!!
Borbetka 11:34, 30 cze 2020

Urszulla napisał(a)

To może być całkiem prawdopodobne.
Bo miałam jedną i jej już nie ma.

Anusia 14:14, 30 cze 2020

Widać, że róże masz zdrowe. Moje Chopin znowu łapią mączniaka. Walczę z tym, opryskuję robię co mogę.
Urszulla 09:58, 02 lip 2020

popcorn napisał(a)
Ale masz busz na rabatach już! Zobacz jak szybko wszystko urosło! Masz rękę, pięknie!!!

pozdrawiam Ula!!!

Z dwóch patyczków wreszcie doczekałam się anabelki a teraz takich ktzaczków potrzebowałabym jeszcze 6. Jedną gałązkę która była nisko wiosną przysypałam ziemią. A może wiosną podzielić. Czy z gałązek zrobić zielne sadzonki?

popcorn 10:00, 02 lip 2020

Nie mam doświadczenia z Anabelkami. Dostałam jedną i parę patyków wiosna. Wszystkie patyki się przyjęły! Spróbuj z sadzonkami zielnymi, robiłam z powodzeniem z limek, ale nie moga one wyschnąć. Do doniczek i przykryć folią, przyciąć liście odciąć czubek. Powodzenia Ula One szybko rosną!!!!
Urszulla 10:04, 02 lip 2020

Borbetka napisał(a)

Mi się też marzyła serduszka ale chyba z tych marzeń trzeba zrezygnować

Ożanka u mnie sprawdza się we wszystkich sytuacjach. Mogę mieć jej cały ogród

Urszulla 10:08, 02 lip 2020

Anusia napisał(a)
Widać, że róże masz zdrowe. Moje Chopin znowu łapią mączniaka. Walczę z tym, opryskuję robię co mogę.

Chopin mnie w tym roku zachwyca. Róże uwielbiają wodę i po tych ulewach przechodzą wielkością same siebie

Chopin sięga mi do ramion w 1 kwitnieniu a potem wypuści baty. Zawsze wiązałam do tui ale w tym roku może być ciekawie co roku obiecuję sobie go przesadzić i jesienią nigdy nie mam sił.

Biała marketówka

Urszulla 10:40, 02 lip 2020

Werbeny po zalewaniu nic nie zmienione

sylwia_slomc... 10:45, 02 lip 2020

Urszulla napisał(a)

Z dwóch patyczków wreszcie doczekałam się anabelki a teraz takich ktzaczków potrzebowałabym jeszcze 6. Jedną gałązkę która była nisko wiosną przysypałam ziemią. A może wiosną podzielić. Czy z gałązek zrobić zielne sadzonki?

Podpytaj Katke z Mojej bajki bo Ona sporo hortek ukorzeniała, albo Irenkę z Miłkowa

Ula hakonki wolą rozluźniona porządnie glebę, przy Twojej glinie trzeba by pewnie rozluźnić na sporym kawałku bo jak sam dołek to woda po deszczu będzie w nim stała jak w misie, może dlatego marnieją....
sylwia_slomc... 10:46, 02 lip 2020

Borbetka napisał(a)
Szukam odpowiedzi, czy serduszkę zjadają ślimaki. Tutaj trafiłam . Mam ogromny z nimi problem. Jak jest u Ciebie?

U mnie nie zjadają.